Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аз нито единия не искам да практикувам.
Практикувал съм ги и двата, бил съм на друг акъл Сега си търкалям супърб 190 на предно и даже не знам дали пращам до 3к оборота
Тия дисциплини не са за бг пътищата.
Минахме ли и темата с гумите и как ако не са топ бранд/модел не може да се ползва колата на максималните и възможности (завои с 240, спиране от 300 до 0 за 30 метра...) нищо че ги дерем на място по моловете
Привет на всички шкодаджии!
Какво е променено след 2024 г. в Супърб, дизел, 150 коня ?
Нов шкодаджия съм. За първи път ще карам Шкода.
Благодаря предварително.
Здравко Алексиев,
Нямам лична, но от вчечатления тестовата(4) и на приятел(3) в положителна насока са шумоизолацията и комфорта!
В отрицателна, поне за моя вкус-оребреното табло срещу пътника, полу-козирката над дигиталното и по-недопадашият ми външен вид на 4-та, спрямо 3-та! Става въпрос за седан, комби не съм заглеждал.
Здравейте, за всички, които се чудят относно закупуването на този автомобил мога да дам информация от първо лице. Никога не съм имал нова кола, също така не съм карал Шкода. Мисля, че бях първия в България, който поръча суперб лифтбек - дойде при мен в края на Юли 2024 година. До момента съм навъртял 20 000 км. Моята е най-базовата с 1.5 бензин мотора, все пак е служебна.
До момента това, което мога да кажа:
- При минусови температури когато е заледено стъклото и т.н. винаги спират да й работят Lane assistant и всякакви други системи, светят грешки постоянно
- Един път ми изгасна таблото пред волана след автомивка, така и не разбрах какво се случи, на следващия ден се оправи и си работеше.
- Веднъж ме остави на пътя - качих се, тръгнах да паля и не разпознаваше ключа. Добре, че бях близо до вкъщи, прибрах се взех резервен ключ и запали. От тогава не е правила подобен номер, пали и с първия, но беше много неприятно.
- За мен мястото на скоростния лост е глупаво, особено мигачите и чистачките да са в един лост - адски неудобно
- Побърква ме това, че всеки път трябва да гася Lane assistant когато се кача в колата, за мен тази екстра за България с тази неадекватна маркировка и инфрастурктура може да предизвика много сериозно ПТП и по-скоро вреди.
- Музиката /не знам дали само на моята е така/ е много зле - дори когато се увеиличи на максимум звука не е така силен, че да те дразни, много слабо представяне.
- Най-големия минус, който честно казано наистина ме разочарова много е следното - Когато я поръчвах ми казаха, че ако е с малката навигация ще мога да си ползвам андроид ауто, само че с кабел /за мен най-важен е Waze/ - казах ОК, няма проблем. Колата дойде и се оказа, че това нещо изобщо не може да му се подкара андроид ауто по никакъв начин, трябвало още в поръчката да се добави Смартлинк и нямало такава опция вече, тоест никога не мога да имам. Изключително много се ядосах, отидох и дойдоха 3-4 човека всеки почна да рови, да гледа да пипа и накрая ми казаха, че не може и трябвало от завода да сложат някакви модули - тоест карам кола за една торба пари, на която пак си гледам навигацията от телефона, което е смешно и много голяма издънка, просто търговците не бяха подготвени - самите те когато отидох за проблема не знаеха за този казус. Чудя се дали да не пиша до Шкода директно, защото честно казано не съм убеден, че на кола 2024 година не може да се подкара андроид ауто...
Плюсове:
+ Много съм изненадан от разхода - в общия случай харчи под 6/100, особено за такава голяма кола и бензин доста ме учуди.
+ За мен е комфортна, удобна с голям багажник.
+ Има изофикс отпред
+ Както казах служебна е, не я пазя особено и генерално усещането от нея и впечатленията са добри, но базовата версия е изключително опоскана - дори нямам автоматично прибиране на огледалата, което ми се струва странно.
+ Фаровете са доста добри /моите не са матрични/.
+ Смятам, че трансмисията е добра, превключва много плавно и приятно.
DonSkoda написа: 06.03.2025, 19:00:41
Има ли възможност да се изключи алармата за предпазните колани на задните седалки, когато има пътници?
Много е досадна.
По-добре, че няма възможност да се изключва.
Аз моите ги лекувам закопчавайки просто колана като возя раниците на децата на средното място или диня например.
На динята и слагам колан даже, че иначе иска да скача отпред при по-рязко спиране.
Последно промяна от atom на 07.03.2025, 10:48:23, променено общо 1 път.
Цецо75 написа: 07.03.2025, 10:32:01
П.С. - те задните кантари нямат така или иначе. Или поне аз не съм имал Шкода с кантари на задните седалки. Или бъркам?
Моите задни имат, но е друга марка.
Възможно е Шкодите да нямат, нека колегите да кажат.