Проблеми при Octavia 1.9TDI AGR

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
hiji

Мнение от hiji »

Здравейте колеги!

От днес съм собственик на въпросната кола, която има няколко проблема.

Първият, който установих още преди покупка е че парното й е много слабо, духа съвсем малко топло. Предполагам е за радиатор на парното, но разбрах, че също някакви клапи дефектирали. Вярно ли е това? Тези клапи предлагат ли се като резервна част от магазините или трябва да се модифицират? Автомобилът е с климатик, не с климатроник, ако това е от значение.

Другият проблем, който установих вече като се прибрах, е че след завъртане на контактният ключ за изгасяне на автомобила, двигателят продължи да работи за още няколко секунди(2-5) преди да угасне и работи някак странно. А преди това при тестовете преди покупка не го беше правил този номер. На какво може да се дължи това?

Благодаря Ви предварително!
Аватар
bega4kata

Škoda Мод

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

hiji написа: 11.01.2025, 16:54:35 От днес съм собственик на въпросната кола, която има няколко проблема.
Щом са няколко само,добре е :)
Трябва да се свали таблото и целия кош на парното и да се запушат дупките на клапите.
Виждаш ли малки тъмни дунапренчета във въздуховодите.
GUNTER SERVICE
Изображение
450дизел bega4ka няма
hiji

Мнение от hiji »

Ами на първо четене са само няколко, та да видим. :)

Ами не съм забелязвал такива дунапренчета, но и не съм се вглеждал много обстойно. А как и с какво става това запушване на дупките? Има ли някакъв клип, който показва нагледно? Гледах как се сваля цялото парно за смяна на радиатор(голям филм ще е), но не видях никаква интервенция за въпросните клапи.
Аватар
bega4kata

Škoda Мод

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ами не зная за клипче,не съм търсил.
Аз ги облепвам с армирана лента (сивата) ,като се оставя и малко - около 3-4 мм.устни да натстърчат в двата края на вяка клапа,за да уплътнява в корпуса на парното.
Пусни насочване към тяло потока,венилатора на макс и се вгледай.
GUNTER SERVICE
Изображение
450дизел bega4ka няма
hiji

Мнение от hiji »

Сега ходих да я оглеждам пак в снега. Има едно голямо сиво/кафяво парче от дунапрен в средният въздуховод. Значи е ясна работата, радиаторче(превантивно) и оправяне на тези клапи.
А другият проблем установих от къде е, не е бил двигателя [smilie=pardon.gif] , а компресора на климатика, като я изгася с работещ климатик и се чува едно ромолене и се усеща вибриране, явно е от съединителя или от самият компресор.
Друг проблем, който установих, че няма лампи за включени нито къси, нито дълги светлини на таблото, като се включат фаровете само подсветката на таблото светва. Така ли си е или не работят? Две лампи ли трябва да светват зелена и синя?

И една снимка на самият автомобил. [smilie=pleasantry.gif]
Изображение
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия 3 1.4ТSI 6M
Ленд Ровър Дискавъри 5
Обратна връзка:

Мнение от R Dynamic LR5 »

hiji написа: 11.01.2025, 18:45:44 Друг проблем, който установих, че няма лампи за включени нито къси, нито дълги светлини на таблото, като се включат фаровете само подсветката на таблото светва. Така ли си е или не работят? Две лампи ли трябва да светват зелена и синя?
Ето така беше при мен, с включени къси светлини, колата е Октавия 1 1.9 TDI ALH 2007 година.
На по-ранните версии, около 2004 година, няма светлинна индикация за отворена врата.
Снимката е от преди 12 години, тогава колата беше на 6 години. Сега вече е при някой друг.
С включени дълги се появяваше синя индикация близо до зелената от долната снимка.

Изображение

P.S. Намерих още една снимка на таблото на колата, правена от съпругът ми по време на движение:

Изображение
Аватар
bega4kata

Škoda Мод

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

R Dynamic LR5, ти я пазиш ли :) снимката
GUNTER SERVICE
Изображение
450дизел bega4ka няма
Аватар
bega4kata

Škoda Мод

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

hiji написа: 11.01.2025, 18:45:44 А другият проблем установих от къде е, не е бил двигателя , а компресора на климатика, като я изгася с работещ климатик и се чува едно ромолене и се усеща вибриране, явно е от съединителя или от самият компресор.
Я пак виж,дали не е от перката на радиатора :)
Я разклати там малко да видиш кое вибрира по точно.
GUNTER SERVICE
Изображение
450дизел bega4ka няма
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия 3 1.4ТSI 6M
Ленд Ровър Дискавъри 5
Обратна връзка:

Мнение от R Dynamic LR5 »

ABBC3_OFFTOPIC
bega4kata, Едва ли съм единствената, но аз и Ицо - Вероломния Кръчмар - пазим огромен архив от 2007 насам - клубни/форумни срещи, събори, колеги, Шкоди, всичко.
За едната снимка реагирах веднага, защото днес ми излезе като спомен, за другата се сетих бързо къде мога да погледна.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”