Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Нов съм и моля за извинение, ако досаждам, но не намерих много по темата, затова пиша нов пост.
Имам Октавия комби, 1.8 TSI, 2009 година. Имам проблем с АБС модула - явно е отказал и искам да питам дали има някакъв начин да проверя по номер на шаси например кой номер/модел е модула, за да го търся без да го демонтирам предварително. При оглед без сваляне на модула един познат механик ми каза следния номер - 1K0614517BE, а после стигнах с търсене и до още един номер 1 KO 907 379 AE. Но не съм сигурен дали са адекватни тези номера. Ще съм благодарен за всяка помощ.
Венко написа: 09.05.2023, 16:42:56
за да го търся без да го демонтирам предварително
Ако имаш под ръка VCDS там може да се види какъв е номера на модула. За София мога да помогна с програмата да видиш кой номер ти трябва. Този номер, който ти е казал майстора е номера на помпата, който се съчетава с AE модула.
1K0614517BE е част от ABS модула, който е 1 KO 907 379 AE.
Сподели какъв точно е проблемът, че си го отписал, защото нов е голяма цифра.
Иначе, да, сканирането с VCDS ще ти даде точния номер.
За Пловдив мога да съдействам.
nasmen написа: 09.05.2023, 17:50:59
1K0614517BE е част от ABS модула, който е 1 KO 907 379 AE.
Сподели какъв точно е проблемът, че си го отписал, защото нов е голяма цифра.
Иначе, да, сканирането с VCDS ще ти даде точния номер.
За Пловдив мога да съдействам.
Здравей! И благодаря за реакцията. Проблемът е следният - на таблото светят едновременно символа за АБС модула и за ESP, плюс мигаш символ за ръчна спирачка. И при даване на контакта изсвирва колата три пъти пронизително, появява се надпис Brake failure. Механикът, при който ходя ми каза, че е модулът и затова написах темата.
moni110219, Аз пък ,като ти чета поста и изпадам в ярост!Познай защо НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ ГРАМОТНО ВЕ ЕЕЕЕЙ!!!Извинявам се на админите за спама ,но тук не издържах
zar написа: 12.01.2025, 19:36:57
moni110219, Аз пък ,като ти чета поста и изпадам в ярост!Познай защо НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ ГРАМОТНО ВЕ ЕЕЕЕЙ!!!Извинявам се на админите за спама ,но тук не издържах
Аз също не пиша без правописни и граматични грешки, но освен мОдула нищо толкова драматично(за днешните времена) не видях. Къде по-неграмотни писания съм виждал...за нещастие.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
moni110219 написа: 12.01.2025, 19:08:33
Като натисна спирачките ми светва abs ees и ръчната може би от abs модола
Според мен:
1. Върви да ти почистят датчиците на колелата. И да не е от тях ще се учудиш колко боклук са събрали.
2. Диагностика - да покаже, дали е ABS-модула.
3. Преди да търсиш нов (друг) модул върви при кадърен електричар, който да провери кабели за протриване, куплунги и накрая да ти ремонтира модула, ако е възможно и ако той може.
На моята Октавия 1 преди години ми светваше така.Има един датчик под жабката,за надлъжно ли, напречно ли ускорение,не помня.Не знам обаче дали при О2 може да е същото.