Въпроси за обслужване на с2
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Здравейте на всички и поздрави за хубавият форум.
Изчетох повечето теми в раздела и имам няколко въпроса.
Скоро закупихме С2 2.0TDI 140hp DSG , първа рег. Май 2013 (не е ФЛ), по километраж на 245 000.
Като първоначално обслужване съм се насочил към следното:
- масла и филтри на ДВГ
- ангренажен комплект и водна помпа
- задвижваща ос на маслената помпа и маслена помпа
- пистови ролки и ремъци
- масло (и филтър?) на скоростите
Покрай обслужването имам и някои оплаквания, които също ще бъдат адресирани, а те са:
-Стрелката за ниво на горивото не винаги работи
-От страната на пасажера винаги духа студено (подозирам актуатор)
-Нещо по кормилната уредба (почукване при разклащане и тресе при по-висока скорост)
Ще бъда благодарен ако споделите дали не съм пропуснал нещо задължително за обслужване или пък има нещо излишно?
Визирам възможни проблеми с маслената помпа, понеже срещнах мнения, че след 2009-10 са изчистени и ако няма нужда бих го пропуснал на този етап.
Също така ако може да ме насочите кои афтърмаркет производители трябва да се избягват за модела?
Изчетох повечето теми в раздела и имам няколко въпроса.
Скоро закупихме С2 2.0TDI 140hp DSG , първа рег. Май 2013 (не е ФЛ), по километраж на 245 000.
Като първоначално обслужване съм се насочил към следното:
- масла и филтри на ДВГ
- ангренажен комплект и водна помпа
- задвижваща ос на маслената помпа и маслена помпа
- пистови ролки и ремъци
- масло (и филтър?) на скоростите
Покрай обслужването имам и някои оплаквания, които също ще бъдат адресирани, а те са:
-Нещо по кормилната уредба (почукване при разклащане и тресе при по-висока скорост)
Ще бъда благодарен ако споделите дали не съм пропуснал нещо задължително за обслужване или пък има нещо излишно?
Визирам възможни проблеми с маслената помпа, понеже срещнах мнения, че след 2009-10 са изчистени и ако няма нужда бих го пропуснал на този етап.
Също така ако може да ме насочите кои афтърмаркет производители трябва да се избягват за модела?
-
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG
dddkkk, Колега, кажи от къде си. Така по-лесно, някой ще може да те насочи за сервиз или нещо друго.
-
Здравейте,
От София съм.
Забелязах, че се препоръчват Трансексперт и Еуратек за обслужване от колегите, но аз възнамерявам да посетя сервиз , който вече познавам и е обслужвал другите ми автомобили. Единственото, което ме притеснява е, че споменаха, че може би няма да могат да ми помогнат по въпроса за маслената помпа.Ако се наложи - бих посетил и друг сервиз , разбира се.
От София съм.
Забелязах, че се препоръчват Трансексперт и Еуратек за обслужване от колегите, но аз възнамерявам да посетя сервиз , който вече познавам и е обслужвал другите ми автомобили. Единственото, което ме притеснява е, че споменаха, че може би няма да могат да ми помогнат по въпроса за маслената помпа.Ако се наложи - бих посетил и друг сервиз , разбира се.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Привет и честито за избора.dddkkk написа: 13.01.2025, 19:24:08 Покрай обслужването имам и някои оплаквания, които също ще бъдат адресирани, а те са:
За стрелката на горивото може да погледнете сондата, която е в резервоара, може да е счупена или зацапана. Май не се продаваше отделно, а се сменяше цялата конзола.
За парното вероятно е моторче на парното или клапи, които са в таблото.
За почукването при разклащане - проверка окачване - тампони, накрайници, биалетки.
За тресенето - сложна работа - почва се от гуми и джанти, окачване, главини, полуоски и т.н. Има вариант и всичко да изглежда ОК поотделно и пак да тресе. Коментирано е във форума, че Суперб 2 има тази склонност, дори при изрядни автомобили. Успех.
-
Благодаря за отговора.
Днес оставих колата за отстраняване на някои козметични забележки и ще имам време да проуча тези въпроси.
Относно маслената помпа - срещнах информация, че проблема със задвижващата ос го няма след 2009 година в EA189.
За съжаление лепенката при резервната гума е наранена точно в областта с кода на двигателя (CF**).Ще търся информация по ВИН или ако го има на друго място като се върне от сервиза.
Днес оставих колата за отстраняване на някои козметични забележки и ще имам време да проуча тези въпроси.
Относно маслената помпа - срещнах информация, че проблема със задвижващата ос го няма след 2009 година в EA189.
За съжаление лепенката при резервната гума е наранена точно в областта с кода на двигателя (CF**).Ще търся информация по ВИН или ако го има на друго място като се върне от сервиза.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Залагам на CFFB. Моята е този мотор, ако имаш въпроси - питай.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
По маслената помпа няма нужда да пипаш.
GUNTER SERVICE

450дизел bega4ka няма

450дизел bega4ka няма
- BlackSpot
- Гараж: Skoda Octavia 3, 2.0 TDI
Skoda Fabia 2, 1.4 TDI
Просто си погледнете талона на автомобила и ще видите кода на двигателя. Поздрави!dddkkk написа: 14.01.2025, 12:58:38 За съжаление лепенката при резервната гума е наранена точно в областта с кода на двигателя (CF**).Ще търся информация по ВИН или ако го има на друго място като се върне от сервиза.

-
В талона на позиция (Р.5) пише БЕЗ НОМЕР.
Ще го търся под капака като се върне колата.
Ако някой има още информация по въпроса с маслената помпа, моля да сподели.Както и за препоръка на афтър маркет ангренажен комплект.
Ако някой има още информация по въпроса с маслената помпа, моля да сподели.Както и за препоръка на афтър маркет ангренажен комплект.
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Аз имах Супърб 2 със същия мотор и кутия. Бях обслужил всичко при Самуил от Варна. Не сме пипали помпата, 4 год. карах и си свирках без проблеми колата. Продадох я в чудесно здраве, мисля, че и новия собственик продължава да си я кара. При навременна подръжка са много здрави и безпроблемни коли.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Нали ти споделих вече. Колко пъти?dddkkk написа: 14.01.2025, 21:10:35 В талона на позиция (Р.5) пише БЕЗ НОМЕР.
Няма суперб двойка 2013г.с проблемен къс шестостен
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Ти ли ще си го сменяш?
Последно промяна от bega4kata на 14.01.2025, 23:29:09, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE

450дизел bega4ka няма

450дизел bega4ka няма
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Сами, тази е преди фейса. Нищо, че е 2013 год. и моята беше същата с първа регистрация 2013.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
След 2010,11 месец са с дългия вече.
2011г . на 1000 процента всички тди с балансиращи валове са ок.
За фейса,само 2 г.ли го правят? Мислех,че 2013 вече са фейс. 2015 е тройката вече.
Може и средата на 2013 да е фейса,да има бройки 2013 пре фейс. Както и да е. Всичко след 2011включително няма грижи там.
Моя Тигуан специално съм го избирал след 2011 да е.
2011г . на 1000 процента всички тди с балансиращи валове са ок.
За фейса,само 2 г.ли го правят? Мислех,че 2013 вече са фейс. 2015 е тройката вече.
Може и средата на 2013 да е фейса,да има бройки 2013 пре фейс. Както и да е. Всичко след 2011включително няма грижи там.
Моя Тигуан специално съм го избирал след 2011 да е.
GUNTER SERVICE

450дизел bega4ka няма

450дизел bega4ka няма
-

На това от снимките се натъкнах днес. Не добре изолирано и опасно.
В упътването пише
(№ Електроуред:7 Нагряване на вентил, сензор на количество въздух).
За сега нямам време да ги проследя внимателно.
В допълнителното гнездо има 5А предпазител.
Ключето не знам защо е свързано, прекъснато и оставено. Изглежда е добавяно към друго звено.
Срещали ли сте до сега подобен байпас и с каква цел?