Моята Skoda Octavia IV Black Business

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Мнение от fryeruk »

РАПАН написа: 12.12.2024, 20:26:21 fryeruk, Да.извини ме.
Честно казано, не мога да помогна, моите ги сложиха в ЕТ още преди да я изкарам.
GSH написа: 11.01.2025, 17:44:36 Обмислям, вариант да фолирам и стъклата , но не знам дали няма да стане прекалено черното.
Ще стане добре. Гледам, че май си ходил в Protint, там фолирах и моята, но забравих с колко процента на задни странични и задно стъкло. Заводските отзад се водят потъмнени, но на мен не ми беше достатъчно. На предно и предни странични може да сложиш Air Blue 80. Аз не съм.

Есктра е станала с предния лип [smilie=beach.gif]
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Голяма е разликата през лятото. Направих си тест с полусвалено странично стъкло. Под ръба не се усеща как затопля слънцето, само топлината от нагрятата повърхност, над ръба ми гори лицето. Таблото на директно слънце не пари, но пак си е топло. Моята е със заводско затъмнение отзад и УВ защита уж, и нямах нужда от тъмно фолио, а и не съм фен на предното затъмнение.
Сега на О4 може да са подобрили нещата с новото челно с подгрев и страничните акустични стъкла.
VRS
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

На О4 при поръчване атермичното челно стъкло вървеше с подгрев. Стандартното си пече яко през него. Слизам от автомобили с атермично, които съм ползвал 10 години. Мисля, че мога да направя разлика. Яд ме е, че не поръчах с подгрев челното стъкло.
Аватар
GSH
Гараж: Skoda Octavia IV (MY23) - 1.5 TSI, 6M, Business

Мнение от GSH »

Пролетта съм го замислил да поразпитам в студиата за фолио какво могат да ми предложат и най-вероятно ще фолирам. Иначе моята не е с атермично предно стъкло и го няма този кафеникав/лилав отенък. А разпитвам за степента на затъмнение, тъй като познат имаше проблеми с КАТ, при проверка нищо че имаше сертификат и стъклата бяха зтъмнени с минималните проценти го накраха да разлепи иначе спиране от движение.
bdinev95

Škoda Фен

Гараж: Renault Clio R.S Line

Мнение от bdinev95 »

Ако мога да бъда полезен аз съм с Air Blue 80 LLumar на предните странични и усещам разлика.

Нямам проблем с КАТ спирали сме и гледат и казват има фолио май тук отпред отговарям да има,но е 80 % и имам право по закон.Усмихват се и си тръгват.(Това разбира се като ме спре млад полицай и той разбира се има фолио за да разбере,че и аз имам [smilie=yahoo.gif]

КАТ нямат машинки да мерят колко процента е.

Като има слънце и сваля шофьорското стъкло се усеща по-топло и повече блести като си вдигна стъклото намалява светлината и топлината.

Отзад също съм с LLumar,но там е доста имам заводско някакви проценти и сложих 5 процента също отгоре [smilie=hunter.gif]

Единствения минус е сега зимата,че държи повече студ като се кача понеже не пропуска слънце много
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

GSH написа: 15.01.2025, 06:59:55 Пролетта съм го замислил да поразпитам в студиата за фолио какво могат да ми предложат и най-вероятно ще фолирам. Иначе моята не е с атермично предно стъкло и го няма този кафеникав/лилав отенък. А разпитвам за степента на затъмнение, тъй като познат имаше проблеми с КАТ, при проверка нищо че имаше сертификат и стъклата бяха зтъмнени с минималните проценти го накраха да разлепи иначе спиране от движение.
Без да се счита за реклама, ето линк към страницата на Булфолио с информация за процентите на затъмнение /пропускливост...
https://bulfolio.com/bg/blog-post/polez ... kla-zakoni
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Superb 3 FL 2.0TDI 190 L&K

Мнение от zalmaneca »

bdinev95 написа: 15.01.2025, 08:22:22 Единствения минус е сега зимата,че държи повече студ като се кача понеже не пропуска слънце много
Това ме интересуваше мен по-рано.

А няма ли да е проблем за фолиото, ако предното стъклото има подгряване?
Гледам някакви бараки на задните им стъкла седи на някакви балони, все едно е разлепено.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia Scout III 2015, 2.0 TDI, 184hp, 6-speed DSG
VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

Аз съм с подгрев на предно стъкло и нямам никакви проблеми с фолиото. Тези балони стават от калпави фолиа или калпави слагания на въпросните фолиа.

Що се отнася за студа през зимата - не ми е правило такова впечатление. И аз се притеснявах от това като слагах фолито, но после се замислих, че колата след това така или иначе ще е студена през зимата, така или иначе след няколко минути ще се сгрее от климатика, таа... Това изобщо не бих го мислил аз. Кожен салон през зимата повече би ме притеснявал отколкото това, че има фолио и слънцето няма да ми топли колата. [smilie=sarcastic.gif]

За стикерите вече обясниха как се процедира. Или се вадят нови, или се залепват наново, ако не им е нарушена цялостта. След това вече се забравя махането с ножки, защото ще се надере фолиото. Микрофибърна кърпа и вода или пък отивате при мястото, което ви е сложило фолиото и ги молите учтиво да ви помогнат с махането. Мен не са ме връщали.

Друго нещо, което трябва да проверите е как фолито действа на слънчевите ви очила, ако имат поляризация. Като отидете на място, ще видите фолиата, които ще ви предлагат, погледнете през тях със слънчевите си очила. Като сложих моето, не виждах промяна, но един приятел като се качи и ми каза, че през фолито вижда зелено и лилаво.
Последно промяна от pdimanov на 15.01.2025, 10:31:05, променено общо 1 път.
bdinev95

Škoda Фен

Гараж: Renault Clio R.S Line

Мнение от bdinev95 »

zalmaneca,

Фолиото което седи на балони е така защото е слагано пред блока по време на пиене на бири и е купено за 5лв от олх-а.

Няма да е проблем ако предното стъкло има подгряване има много скъпи коли с подгрев на предното стъкло и с фолио.
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

pdimanov написа: 15.01.2025, 10:28:05 фолито действа на слънчевите ви очила, ако имат поляризация
Аз имам фабрично затъмнение на задните стъкла на Октавията и това лято смених очилата, които имаха и два допълнителни клипса. Едните слънчеви без поляризация и едни за в мъгла при шофиране. Като погледнах с тях за първи път през задното стъкло почнах да виждам едни квадратчета и в първия момент се шашнах от какво е станало по този начин. После се усетих,че е от самите стъкла, така че и фабричното фолио си има особености пти различните видове очила и стъкла.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”