Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Глей какво нещо!
Завода вика 90к, от ЕТ викат на 30к, а вие сменяте на всеки 10к
Големият парадокс е, че масово се внасят излъскани курници на 250-300к км дето са виждали нов филтър 3 пъти в живота си и тука някой облъчен започва да я обслужва на всеки 10к
Достойни старини на изток от рая!
На Пежото ми интервала за двигателно масло и филтри е 15000км. 2017 година е. 5/30 отначало, от около две години наливат 0/30. И се замислям дали да не мина отново на 5/30. За Клиото интервала е 30000км, което ми се струва прекалено.
Колеги здравейте,
моля за извинение, че въпросът ми не е по темата, но е провокиран от нея.
Никъде до сега не съм открил данни за сервизен интервал на Карока. Като я обслужвах миналата година в ЕТ, не успях да си изпрося нищо по темата. Казаха ми очтиво с усмивка, да не съм се притеснявал, че те ще ме търсят. Дали някой може да даде линк или нещо друго?!
Благодаря предварително!
spaldingrs написа: 16.01.2025, 07:34:20
Казаха ми очтиво с усмивка, да не съм се притеснявал, че те ще ме търсят
Ясно е, че ще те търсят.
Но, когато им е указано на тях.
Пак казвам - ВСИЧКИ ИНТЕРВАЛИ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ СА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ, а не ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.
Аз си смених първото масло на 5000км. На двигателя.Вчера ме питаха - имаш инспекция - кога да я направим? Сега с маслото или като дойдеш на Пролет да слагаш летните гуми.
Избрах второто.
п.п.Прати ми рамата на ЛС да не се ровя
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ 0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Днеска оставих колата за смяна на първо масло на 5к. В разговор с приемчика ми каза следното:
Спирачна течност на 2 години се сменя
Масло на халдекс на 2 години се сменя
Свещи се сменят на 4 години
Масло на скорости се сменя на 120 000км
Което за мен е някакъв ориентир, но все пак свещи трябва да са на км, а не на години, спирачната течност е ясна, но пък за кутията ми се стори малко множко 120к км.
@ЦецоNOL
Имаш възможност да изкараш сервизен интервал по рама ли ?
Днес смених моето на 228 Хил , дизел 190к.с. dq250 , по история е сменено на 180хил в Порше , как Ви се вижда маслото и филтъра , бая мътно ми се видя и на майстора също. Най-вероятно в Порше е сменено само по документи