![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Също си мислих и за рав4 с 2.5 мотора газифициран от 2018та. Безпроблемен мотор и скорости (не cvt варианта) Ще ми излезе по ефтино особено от сащ, но карах колата и е доста мудна а и изключително грозна в моите очи
И друг път съм го казвал - че закупуване на кола на 5-6 години според мен е лош вариант. Хем са на висока цена (защото уж били като нови), хем вече им е изтекла гаранцията, вече са на километри и започва да им се износва всичко и да прави проблеми. Затова или евтина кола на 10+ години в добро състояние (щом на толкова години е в добро състояние, значи е била поддържана добре), или чисто нова.a3c1m написа: 15.01.2025, 09:31:37 като цяло и аз се замислих дали си струва при цена над 40к и над 100к км закопуването на 2ра ръка такава кола в сравнение с нова
Защото 4x4 е с мултилинк окачване отзад, докато 1.5 TSI не-4x4 е с торсионна греда.
Имаше едно много добро видео, конкретно за САЩ ставаше дума и тяхната мегаломания и защо всичко минавало на тръкове.
Karoq 1.5 TSI дори и с DCC, ако не е 4x4, отзад е с торсионна греда:MartinVT написа: 15.01.2025, 11:23:05 Ако толкова не ти е комфортно с торсионна греда може да вземеш DCC, където е с мултилинк
---smoke написа: 21.08.2024, 10:45:24 Архимандрит Дионисий написа: 21.08.2024, 10:41:00
Ако се добави DCC не става ли отзат многораменно. Аз не съм чувал до сега да има греда с DCC.
Интересен въпрос.
Обадих се на дилъра, той проучи и ми се обади обратно - с торсионна греда е.
Колега виждам, че се вълнуваш и интересуваш истински от нещата, поздрави за което.VesCo написа: 29.01.2025, 19:25:45 29.01.2025, 19:25:45
Чудя се дали има начин Karoq-ът от 2024/2025 (след време, като му изтече гаранцията, може би) да се retrofit-не с 'истински' TPMS с датчици в джантите + съответния приемник за целта и с Head-Up display, като на Kodiaq например, което вероятно би било доста по-трудно... ?!?
Вероятно Не. Датчици - ок, но някой трябва да чете информацията от тях и това е съответния модул, който пък трябва да се кодира в комп-а за да може последния да тълкува правилно прочетените данни.
Да благодаря, въпроса ми е тъпо зададен. Ясно ми е как комуникират, по - скоро се чудех дали не си върви с модула и просто plug and play да играе.VesCo написа: 30.01.2025, 18:12:07 С други думи - трябва отделните части да се 'запознаят', за да си 'говорят', ... защото те са добре 'възпитани' и не говорят с непознати.![]()
Да, и при този вариант се икономисват едни техники + кабели + ...
Да, въпрос на гледна точка. Всяка система си има предимства и недостатъци.
Над 10 г.VesCo написа: 30.01.2025, 23:27:26 Активната е по-чувствителна, но иска смяна на датчици на 2-5 г. (вероятно)