Търся джанти за първата ми шкодичка

Ако мога да намеря някой колега, който е с подобни, които много ме кефят, ще е супер:

smoke написа: 09.02.2025, 22:08:34 Джантите, които си показал, са 19" Triniti, модел за Superb III.
Ето ти тук 18" реплика на тези джанти:
https://www.ladnefelgi.pl/product-eng-5 ... F1526.html
В България се продават от няколко фирми/сайта, например:
https://djantite.bg/product-bul-23939-% ... -57-1.html
Не съм, но ще ги ползвам през следващите 2-3 седмици. Харесал съм си за мен тези - 18" реплика на модел Draconis/Taurus (които иначе оригинално са 19"):
smoke написа: 09.02.2025, 22:27:02 Харесал съм си за мен тези - 18" реплика на модел Draconis/Taurus (които иначе оригинално са 19"):
https://www.ladnefelgi.pl/product-eng-1 ... Y1241.html
Отказах се от българската фирма. Свързах се с тях, уж в сайта им тези джанти не бяха от тези, които изискват капариране, но се оказа, че трябвало да предплатя. Джантите щели да дойдат след 6-9 работни дни, след това трябвало да платя остатъка в брой или по банков път. Ако искам да платя с карта, щели да начислят 1,5% такса за плащане на ПОС-терминал. Това с ПОС-терминала вече ме издразни.
С болтовете се получи неразбория. Преди да поръчам джантите питах полската фирма какви болтове са необходими за въпросните джанти - сферични или конични. Отговориха ми, че тези джанти са с конични. Затова заедно с джантите поръчах и болтове, тъй като оригиналните шкодовски болтове на колата са сферични. Оказа се обаче, че въпросните джанти всъщност не са с конични легла за болтовете, а са със сферични, и съответно те са ми пратили сферични болтове, а те не ми трябват, тъй като аз си имам такива. Сега съм с един излишен комплект от 20 болта:
Comet-a тегли ли ги или по спецификация ги видя, че са 14.9 кг?smoke написа: 07.03.2025, 23:38:26 Тегло на джантата - 10,2 кг. За сравнение - оригиналните ми 18" RS джанти Comet, които са със същия размер, тежат 14,9 кг,
Снимките са лоши, да. Със скапан стар телефон съм, а и слънцето беше ниско и под лош ъгъл.
Comet не съм ги теглил, тъй като са с монтирани зимни гуми на тях. Гледал съм им спецификацията в eshop.skoda-auto.sk.Драгомир написа: 08.03.2025, 00:29:51 Comet-a тегли ли ги или по спецификация ги видя, че са 14.9 кг?
Мисля, че и Comet, и Altair умишлено са направени така, за да са по-солидни. Виж колко дебели са им спиците и как те се разширяват към диска на джантата. Според мен това е, за да е джантата по-здрава и по-малко податлива на деформации при очакваните по-големи натоварвания при RS.Драгомир написа: 08.03.2025, 00:29:51 Ако Comet-a и Altair-a наистина са 14.9, не знам защо на РС-ката слагат най-тежките джанти
Не е това идеята.smoke написа: 08.03.2025, 00:40:20 Според мен това е, за да е джантата по-здрава и по-малко податлива на деформации при очакваните по-големи натоварвания при RS.
Ето още 3 снимки. С моя стар телефон - толкова. Когато светне от слънцето искрящото бяло на колата, камерата се настройва за силна светлина и всички тъмни сектори излизат неприятно тъмни. Когато пък светлината е слаба, пак не става добре. Този месец ще купувам нов телефон.
С 19-ки щеше да е още по-добре. Нямаше да малеят дисковете.