ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от zloQQ »

ataknav, Ванка (ако правилно разчитам), ако няма нещо добавено към поръчката от сорта на панорама, теглич или друго,което е "тегаво" и бави цялата поръчка - колата трябва да дойде преди крайния срок. Успех!
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от peyopetrishki »

Тая система с abs-a толкова false positives дава, че не е истина... За 300лв аз бих си поръчал датчици. Чак пък да ги чупели... ама и да ги чупят, ще си проверяваш гумите и да ти ги купуват те - чупи-купи.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
Жегов

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia 1.5 mHEV 2024
Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Жегов »

Дам, потвърждавам. Моята Октавия FL е на 7000км за 3 месеца. При всяко пътуване от София до Бургас мрънка, че някоя гума е мека. Много е дразнещо. Поне 20 пъти го е правила.
И водачите могат да бъдат подведени.
maiden

Škoda Фен²

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от maiden »

Помпайте с азот :)
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от atanashh »

С Октавията имам често фалшиви тревоги за мека гума. Отделно, като и дам газ в завоя да тръгне и задницата на мокро или на пясък и започва да ми обяснява как 2 гуми от едната страна са ми меки... Като спаднат и всичките също не може да разбере. В нормалните случай си е много адекватна. 2-3 пъти съм пукал гума вече и веднага разбира.
Като конфигурирах С4 всеки път си ги слагах и датчиците. Не са милиони.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Tuscany »

Абе и сензорите не са цъфнали и вързали. При мен, при едно и същи отчетени стойности, една гума свети, другата не.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
lanshot

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от lanshot »

Помпаме с азот , но пак намира начин да ти изписука нещо. Ето едната предна на 2.3 няма аларма , задната на 2.3 има [smilie=pardon.gif] Изображение
Аватар
andreev

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 2

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от andreev »

На мен за 4 години два пъти само ми е светвала за гумите и то беше при смяната зимни - летни и обратното и интересното беше, че става след 70-80 км след смяната. Фалшива тревога [smilie=fool.gif]
Аватар
ataknav
Гараж: '22 Renault Arkana RS-line TCe 160
'05 Volvo XC90 2.5T

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от ataknav »

zloQQ написа: 10.02.2025, 13:05:55 ataknav, Ванка (ако правилно разчитам), ако няма нещо добавено към поръчката от сорта на панорама, теглич или друго,което е "тегаво" и бави цялата поръчка - колата трябва да дойде преди крайния срок. Успех!
Много бързо ме разкодира :) Насочил съм се към седан-а, за него не се предлага панорама. Иначе планирам да е Спортлайн с всичко допълнително без теглич. Като гледам коментарите, очевидно ще е и без сензорите за налягането. Благодаря!
The only thing to fear is running out of beer!!!
rts

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от rts »

ataknav написа: 10.02.2025, 09:48:25 Благодаря за бързата реакция, спестихме 300 лв. :)

Доставката в момента била 4-5 месеца. Като цяло спазват ли се сроковете или се чака повечко? Дори не смея да питам за по-ранно идване.
Поздравления за поръчката, но сега и моето мнение с което не ангажирам никого. За мен не си спестил нищо. 300 лв на фона на цената на колата си струва от всякъде да се платят. Комплект датчици са 500 лв в ЕТ - това примерно ако ще слагаш на втори комплект. Само че аз ползвам два чифта, закупени от китай, които са на 100 % работещи с коректните стойности, опознават се така както при оригинална кола и комплектът е 25 долара. Дилърите много често не знаят какво говорят - така и моя когато поръчвах колата 23 година ми каза да не слагам пътни знаци - 100 лв опция, а се оказа в последствие, че няма начин на нова кола, като моята да се активират само с една проста кодировка, а е необходим SWAP код. Също така ме убеди да не слагам и сайд асист, а то се оказа една от най-смислените екстри, която добавих като ретрофит по-късно. Друг аргумент в полза на активната система е, че винаги след време ще е + при продажбата на колата. И последно - имай предвид, че даже в някакъв момент да решиш да я добавиш, както аз я добавих като ретрофит, това за твоята кола вече е почти невъзможно - едни прости кодировки не могат да се направят на колата ти.
До края на доставката има достатъчно време - спокойно можеш да пишеш на дилара ти да добави тази опция и сега ако размислиш.
Аватар
ataknav
Гараж: '22 Renault Arkana RS-line TCe 160
'05 Volvo XC90 2.5T

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от ataknav »

rts написа: 10.02.2025, 14:46:50 Поздравления за поръчката, но сега и моето мнение с което не ангажирам никого. За мен не си спестил нищо. 300 лв на фона на цената на колата си струва от всякъде да се платят. Комплект датчици са 500 лв в ЕТ - това примерно ако ще слагаш на втори комплект. Само че аз ползвам два чифта, закупени от китай, които са на 100 % работещи с коректните стойности, опознават се така както при оригинална кола и комплектът е 25 долара. Дилърите много често не знаят какво говорят - така и моя когато поръчвах колата 23 година ми каза да не слагам пътни знаци - 100 лв опция, а се оказа в последствие, че няма начин на нова кола, като моята да се активират само с една проста кодировка, а е необходим SWAP код. Също така ме убеди да не слагам и сайд асист, а то се оказа една от най-смислените екстри, която добавих като ретрофит по-късно. Друг аргумент в полза на активната система е, че винаги след време ще е + при продажбата на колата. И последно - имай предвид, че даже в някакъв момент да решиш да я добавиш, както аз я добавих като ретрофит, това за твоята кола вече е почти невъзможно - едни прости кодировки не могат да се направят на колата ти.
До края на доставката има достатъчно време - спокойно можеш да пишеш на дилара ти да добави тази опция и сега ако размислиш.
Благодаря за детайлите. Не съм я поръчал още, надявам се тази седмица да успея. Виждам, че мненията са на двата полюса и се чудя. Системата за следене за налягаенто и сигнализиране за спаднала гума я има така или иначе от най-ниското ниво. Доплащането е само за активната система, която показва конкретните стойности на налягането. Дилъра го каза в насока, че при смяна на гуми се случват инциденти и замяната е скъпа. Ще помисля още малко по темата с тези датчици. Изобщо не става въпрос за цената в случая, предвид цената на колата, а по-скоро ме притеснява за последващи потенциални проблеми. И затова искам вашето мнение, защото нямам опит със Шкода (всъщност изощбо с ВАГ-групата) и тези датчици.
The only thing to fear is running out of beer!!!
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от slavkoff »

ataknav написа: 10.02.2025, 14:31:38 Иначе планирам да е Спортлайн с всичко допълнително без теглич.
Аз бих добавил поне подготовката за теглич, май беше около 300-400лв. Все някога може да потрябва теглич. :)
VRS
Аватар
Жегов

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia 1.5 mHEV 2024
Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Жегов »

Front assist и Side Assist са най-смислените асистенти във всяка една кола, особено за градско в София.

Ти може да си Шумахер, обаче Пепи Маникюристката с GLCто требва да лайкне снимката на Чочо и директно спира в теб.
И водачите могат да бъдат подведени.
Аватар
bega4kata

Škoda Мод

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от bega4kata »

Глц-то и то може да може да спира само [smilie=pardon.gif]
За всеки различни неща са важни в един автомобил.
Фронт асист, сайд асис и разпознаване на знаци са задължителни вече за автомобили от този клас по дифолт. Стоо човека,стоо различни мнения,само го обърквате повече.
GUNTER SERVICE
Изображение
450дизел bega4ka няма
maiden

Škoda Фен²

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от maiden »

Сайд Асист в София е еквивалент на крушка, която свети постоянно.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb IV”