Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
При нормална експлоатация това не би следвало да се получи за 120 000 км. Или километрите са много повече, или маслото е било неподходящо, или е било недостатъчно, или нещо друго...
Лагерите са евтини боклуци,за да излезе ниска цената на колата. Те го знаят,но ценово 1,6 трябва да излезе по евтино. За това и продължават с тъпите Делфи дюзи. Хем ги знаят че гаранцията изкарват едвам.
Голфовете има 1,6 с бош. Ама Голфа струва повече. Суперба винаги 1,6 е с бош дюзи,ама и той струва повече.
Винаги ако едно нещо струва повече, обикновено има защо. 1,4 тси също трябва да е евтина.
maiden написа: 12.01.2025, 12:09:20
("На ръчка масло не се сменя"):
Само ако ще я караш до към 100 к км.и после ще я продадеш на някой ентусиаст Ял съм дървото от подобни твърдения.
То уж и на халдекс 4 му беше "необслужваем" филтъра.
И раздатката и тя уж им беше с необслужваемо масло и куп такива глупости още ,написани за балами ,но пък и хората не са виновни ,че им вярват.Добре ,че си показал на снимки последствията колега В общи линии моята "ръчка " й сменям маслото на същите интервали ,както на ДСГ-то.Може би се престаравам ,но пък засега не ме е предала
Здравейте, да пораздвижа и аз темата с лично преживяване от преди 2 дена (за съжаление негативно).
При пътуване от Щвейцари до БГ в Италия ми се развали скоростната кутия. Ще разкажа накратко преживяването и ще се радвам ако някои има предоложения какво може да се е случило. Колата е Škoda Octavia 3 2.0 TDI DSG (150PS/110kW).
Всичко да кажем че до 300км. на пътуването беше Ок видимо, нямаше никакви индикации за предстоящите събитя. При 1 зареждане в Италия с дизел да кажем около 15литра при излизане от бензиностанцията получих предупреждение:
-има проблем със скоростната кутия, която е в авариен режим и че мога да продължа пътуването. Веднага отбих и оставих колата да изстине 10-15 мин, като си помислих, че е от кофти гориво на Италиянците. Колата реално досега е карана само с Швейцарско, Немско и Австрийско гориво (от всякакви бензиностанции). След този интервал на изчакване изчезна предупреждението, но малко след това пака се появи (правейки тази процедура по спиране, изчакване и тръгване) и едвам се добрах още 200км до място от което да мога да влеза в някакъв севрвиз. В "селския" сервиз се опитаха да изтрият грешката и успяха, като след 500м. каране градско всичко се срина и повече от 2 предавка не можеше да качи.
Вече разбрах, че нещата са повече от сериозни и викнах Пътна помощ да ми върнат колата в Швейцария и да я вкарат в официален сервиз на Щкода. В Италия единственото което разбрах, че проблема е голям и че поне 15 дена щял да трае ремонта и че никои там не говори друг език освен италиянски.
Та да попитам доколкото може да се предположи без да се е видяла колата:
1. Възможно ли е от скапано гориво /дизел, на Италиянците да се скапе скоростната кутия. Аз не съм я карал бързо или натискал. Дори бих казал, че я карам пенсионерски 100-120 съм подържал като скорост. Без резки изпреварвания и спирания.
2. До инцидента съм карал 300км непрекъснато почти с 2 малки спирания по 10мин.
3. Възможно ли е да прегрее DSG 7 при непрекъснато каране на 300км.
4. Маслото на скоростната кутия е сменено преди 20 000км., маслото на колата преди 9000км и е обсужен Халдекс системата (въпреки, че в Швейцария не го предлагат, а ти трябва да си го искаш).
5. Колата е на 96000км, като я взех беше на 68000км., в Швейцария я карам 98% извънградско със скорост 80-100 км.
Вероятно просто се е строшила. Няма никаква логика в предположенията. Дали механично или управлението е проблем... Най-вероятно в управлението. Странно е за кола на толкова малко километра да го направи, но се случва.
Успех с отстраняването на проблема