Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
mazut

Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.

Мнение от mazut »

Това не е чек на мотора а грешки на спомагателните системи които често се случват. В ЕТ ще я тестват и ще му кажат че нищо и няма. След като автора има чувствителен задник и лабилна нервана система трябва кардинално да реши проблема за да си върне качеството на живот-дрга кола и по-добре друга марка за повече пари.
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

Цецо75 написа: 16.03.2025, 09:44:34 По този начин описано вече, колата си има проблем.
Цецо75 написа: 16.03.2025, 09:44:34 Не съм опитвал да я насилвам по магистрала докато прави регенерация
Цецо75 написа: 16.03.2025, 09:44:34
Цецо75 написа: 16.03.2025, 09:44:34 Може и да има нещо общо, ама никой досега не се е оплакал да е усетил нещо осезаемо.
Вчера колата за първи път отказа да ускорява в дадена ситуация-буквално нито 1км не сложи от горе(преди се случваше от време на време и се изразяваше в доста слабо ускорение).ПРОБЛЕМА стана много видим.
И внезапно се оправи от самосебе си. ГРЕШКИ НЯМА .
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

mazut написа: 16.03.2025, 09:56:20 Това не е чек на мотора а грешки на спомагателните системи които често се случват.
Аз от край време пиша че не записва грешка на мотора.Знам какъв чек е изписал.
Този чек ми светна веднага след като отказа да ускори -също ми отказа и старт стоп системата.
След Рестартиране на мотора всички чекове изчезнаха.
Не опира до това колко ми е лабава нерваната система и колко ми е чувствителен задника.
ОПИРА ДО ТОВА ЧЕ КОЛАТА НЕ УСКОРИ ИЗОБЩО придружено с теди 2 чека на асистентите или в по добрия случай УСКОРЯВА МНОГО ТЕГАВО със смяна на звука от мотора.

Знам пазликата между ВНУШАВАМ си и имам реален ПРОБЛЕМ (ръмжи без да ускори-0 км в движение).
СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ХЕЙТ.

ПП.Марката си е много добре.
Втора автомобил карам и честно казано с тази марка да сега съм имал най малко разходи за ремонти и проблеми.
А са ми минали десетки марки през ръцете.
bdinev95

Škoda Фен

Гараж: Renault Clio R.S Line

Мнение от bdinev95 »

Отиди просто в ЕТ и ги гони до дупка.
Не разбра ли,че от 40 страници помощ няма да получиш?

Ти си знаеш колата отивай при тях и готово.

С чат по форуми не се решават проблеми.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Купи си някакво OBD, гледай малко живи данни. Сигурен съм, че колеги ще споделят, какво да се следи - турбо, въздух, корекции. Не знам. Толкова много време отдели в чудене, че си за подигравки. За това и го правим. Много мислиш, нищо не измисляш и не четеш предложеното, но търсиш мнение/съвет.
Ако го прави толкова често нямам начин поне на живи данни да излезе нещо. Да направиш логове. Ти или някой, който разбира и му се занимава. (Човекът от диното примерно..).

Дано се разбере има ли проблем и какъв е. наздраве
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Мнение от OctavianNot »

Колега, вземете на заем някой донгъл и запише живите данни по време на подобно пътуване?
* Но не знам до каква степен е разрешено от гаранционните условия на автомобила..
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

bdinev95 написа: 16.03.2025, 10:37:38 Не разбра ли,че от 40 страници помощ няма да получиш?

Ти си знаеш колата отивай при тях и готово.

С чат по форуми не се решават проблеми.
Това с ТЕМАТА във форума беше да придобия някакъв ориентир за ПРОБЛЕМА с който да отида в ЕТ.
Търсих хора с подобен ПРОБЛЕМ ,които да изкажат мнение по казуса.(А тя каква СТАНА [smilie=sarcastic.gif] )
То е ясно,че такъв ПРОБЛЕМ на ГАРАНЦИОНЕН АВТОМОБИЛ се решава в ЕТ а не тук.
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

istoyanov написа: 16.03.2025, 10:40:19 Много мислиш, нищо не измисляш и не четеш предложеното, но търсиш мнение/съвет
То на ГАРАНЦИОНЕН АВТОМОБИЛ нямам много какво да направя ако искам да си запазя ГАРАНЦИЯТА.
Чета внимателно всяко СМИСЛЕНО предложение/препоръка(има и такива).
Колата отива в ЕТ да си я гледат.
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Мнение от TSI-LK »

Аз мисля, че в ЕТ нямат с какво да ти помогнат.
За целта ти трябва диагностик, който по живи данни да види има ли отклонение в някой показател.
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

TSI-LK написа: 16.03.2025, 11:26:02 Аз мисля, че в ЕТ нямат с какво да ти помогнат.
Е те нали са оторизиран сервиз.
Реално такъв проблем само там могат да ровят и да го установят заради гаранцията.
Имат тестер.
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Мнение от TSI-LK »

Бе ти си мисли каквото искаш.
Тестер на едно място не ти върши работа.
За разлика от някой тунер, който ентусиазирано знае кой показател какво означава и какво да следи, тези в сервизите са сложени там на сила и на заплата.
И ще си поредния случай, в който едва ли ще се вгледат в детайли!
Аватар
bega4kata

Škoda Мод

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Значи щом ЕРС е светнали ИМА ПРОБЛЕМ КОЛАТА!
Съвет- като светне, трябва веднага да я закачиш за да провериш за грешка, защото има случаи в които се изчистват сами и докато отидеш до сервиза и ги няма. НО ТОВА Е МНОГО РЯДКО.
Възможно е до сега да не регистрирала,грешка, защото не си казвал че е светвало нещо епц или друго по таблото.
Трябвало е в момента когато е спъната да се гледат живи данни,но някой го е мързяло или колата не била с проблем в момента на следене в живи данни.
Сега би трябвало да си е останала грешката в епрома записана и ще се види. (Както казах изключително редки са случаите когато си ги трие и от там) .
Проверете за грешки и в кутията!
Може в мотора да няма,а в кутията да е проблема.
Пиши,ще помагаме с каквото може.
Извинявам се от името на целия форум,че не ти повярвахме,ама и ти беше писал едни смехории малко. [smilie=kiss3.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
450дизел bega4ka няма
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

bega4kata написа: 16.03.2025, 11:42:47 Извинявам се от името на целия форум,че не ти повярвахме...
Оххх, олекна ми 🤭
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

RAPTOR_84 написа: 16.03.2025, 11:01:37 Колата отива в ЕТ да си я гледат
Пак нищо не каза. Отива в ЕТ и какво? Ми не върви понякога. Докато не им предоставиш доказателство и колата при тях е ок не вярвам да започнат да сменят компоненти.
Живите данни няма да са причина за отпадане на гаранцията.
Пак - дано се намери проблема, но ти не направи нищо смислено да си помогнеш. Това се опитваме да ти обясним по няколко различни начина.
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

Току що направих едно ТЕСТ ускорение.
Колата си върви нормално както трябва.
Пускам клипче за насочване на вниманието(не си хваля колата,не ме разбирайте погрешно).
Имам два клипа 48-147(13 сек на километраж) и 99-183(22 сек. на километраж).

Пускам 48-147

Заключено

Обратно към “Kodiaq Mk1”