Проблем с оборотите на Празен Ход Шкода Фабия 6Y3 1.4 100 коня бензин.

Всичко за Шкода Фабия, произведена от 1999г. до 2007г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
antani30

Мнение от antani30 »

:) Здравейте Колеги става въпрос за Фабия 1.4 100 коня Бензин.Играят оборотите на празен Ход периодично.Даже преди време ми е гаснала на Светофар или в движение.Свещи и Бобини наред,Сменена Горивна Помпа.Дросела е чист принципно сам се Адаптирал така ми казаха ,но като съм махал Кората на Двигателя Дросела е леко отворен .Незнам позицията дали трябва да е така или трябва да е затворен плътно.Зареждах от ЕкоПетро колата много зле се държеше ,после почнах в Лукойл понамаляха трептенията но ги имаше.Сега зареждам на Ромпетрол и чак след месец оборотите леко зайграха за малко. Странна работа но след месец без трептения сложих добавка STP за прочисване на горивната система профилактично и се почнаха простотийте отново.Колата е закачана при 5 Човека с Диагностики и всеки говори най различни щуротий.Нямам висок разход не свети нищо на Таблото.Някой казват Могло от Първата Сонда но нищо не показвало,друг от маркуч за картерната вентилация,просто не ми се изреждат всичките неща.Тоя проблем не може ли да бъде хванат по някакъв начин.Това е стара Кола щом не може да се разбере на нея от къде е проблема какво се случва с колите след 2020.Почти всички с VCDS китайските реплики и какво гледат на тях недоумявам.Нали на Бензиновите Коли схемата е изкра ,гориво.Не трябва последователно да се отхвърлят нещата.Моля за помощ ако някой се е сблъсквал с подобен проблем.Знам че някой ще коментират 7,8 неща но за мен за това са щуротий.Да смениме целият двигател и всичко ще е супер.Янсно е че проблема е един единствен ама айде де.
antani30

Мнение от antani30 »

С Един познат коментирахме случая най вероятно има връзка с Сензор гориво въздушен поток или позицията на дросела .Лошото е че не попадам на Човек който си разбира от работата.Аз се занимавам с Ресторанти 30 Години и няма тема която да не съм в час в моя Бранш.А тези 95% от Пишман Монтьорите ако поне бяха завършили ДВГ малко повече щяха да бъдат в час с Колите.Сложили в някъв Гараж Незаконен на някоя Къща един Варел с Изгоряло Масло отпред облякъл някъв Мръсен Гащеризон и Майстор се писал.До преди 2 Години си имах Майстор който беше Грамотен но Почина и от там нататък съм в някъв Кошмар.Не знам но според мен Човек трябва да избере едно място и само там да се прави Колата и да се подържа.А не да скача напред назад при всякви Олигофрени.
antani30

Мнение от antani30 »

Скоро правих Диагностика и отговорът беше че има леки отклонения от Картерната вентилация и ако не миришело в купето на бензин така да я карам.И сензор за въздушен поток ,и някакви други два който били взаймно свързани.Всичко се случи толкова бързо че не запомних.Дойде за 5 минути взв ми парите този с Диягностиката и си тръгна.Може ли някой Колега да препоръча някой Майстор който разбира от тези неща да видим ако някой Датчик е заминал да се смени благодаря. :)
Аватар
bega4kata

Škoda Мод

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Трудно ще си намериш майстор.
GUNTER SERVICE
Изображение
450дизел bega4ka няма
antani30

Мнение от antani30 »

Защо трудно ще намеря Майстор.който е в час веднага ще разбере какъв е проблема.На мой познат му гаснеше в движение отделно играене на обороти от Маркуча към въздушният филтър.Омота го с Скоч и си реши проблема.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

Пиши откъде си, може да те насочи някой. Провери си всички вакуум маркучета. Имах подобен проблем с бензинов двигател на киа (форсираше се сам), смених последователно бобина-комутатор, кабели, свещи, стъпков мотор, дебитомер, температурни датици, сензор положение дроселова клапа и след смяна на ламбда сонда, засега се държи адекватно.
Аватар
bega4kata

Škoda Мод

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Тази кола има особен колектор от доста части,нарушава му се с времето херметичноста.
Тази кола няма много маркучи.
Изображение
А трудно ще си намериш майстор по друга причина [smilie=sarcastic.gif] Не си ме разбрал точно,но н.з.
GUNTER SERVICE
Изображение
450дизел bega4ka няма
Публикувай отговор

Обратно към “Fabia I”