Въпроси за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
- Гараж: Skoda Karoq SportLine Plus 2.0 TSI 4x4 DSG 2024
Въпроси за Карок
Здравейте, от известно време на километража, на мястото, където се показва информация за текущата песен или радио станция, постоянно се редува съобщението *Please check source* с информацията за слушаната музика. Това се случва независимо от източника – било то радио, Android Auto или друг, като самото възпроизвеждане на музиката не се прекъсва и няма други проблеми. Някой има ли идея каква може да е причината и как да спра това съобщение?
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Въпроси за Карок
Най-вероятно някога колата е загубила връзка на таблото с "главния мозък". Аз имах незначителни грешки(само на диагностиката ги показа, не съм имал никакви индикации) при първата ми диагностика. Всички бяха "непостоянни" с единично някакво загубване на данни. Закачи някъде и я провери. Не зная от къде си, ама има много колеги, които могат да помогнат.
Колекционирай спомени, не вещи!
-
Въпроси за Карок
Здравей,
Може ли инфо от къде да поръчам!
Визуално стоят Ок!
Може ли инфо от къде да поръчам!
Визуално стоят Ок!
VesCo написа: 14.03.2025, 19:31:26 Ето и малко снимки на една 'китайска доработка',
която би било добре да я имаше, като разработка от Шкода и с по-добро качество, ама като няма ...
... получава се това:
Качеството на пластмасата е като на калобраните, а като цяло е ... задоволително - има доста какво да се желае, но ако върши работа ще си е струвало. За да проверим - чакаме 'гадно' време (дъжд, кал и др.). Иначе, лягат добре в профила, където се поставят.
Хубавото е, че за монтажа само се развиват по 3 винта, поставят се и пак се завиват същите винтове на същите места.
Неудобството е, че дупките в пластмасите са по-големи от необходимото и се наложи да подложа шайби.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Въпроси за Карок
Здрасти, в Алито ги има тези, не зная дали правилния линк споделям, разгледай се.
I just found this on AliExpress:
BGN56.15 | For Skoda Karoq 2016-2021 Rear Mud Flap Guard Fenders Mudguard Splash Mudflaps Fender Mudguards
https://a.aliexpress.com/_EICjWXa
Колекционирай спомени, не вещи!
- yancho71
- Гараж: Skoda Karoq FL, 1.5 TSI, 150 hp
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Въпроси за Карок
Може ли снимки как стоят реално, защото съм виждал снимки в руски сайтове и не са уоу, по-скоро обратното, стоят като подарени. Може/дано китайците да са променили нещо.yancho71 написа: 19.03.2025, 19:02:47
Аз купих тези. https://www.aliexpress.com/item/1005004
Много съм доволен.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- VesCo
- Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus
Въпроси за Карок
Тези са моите:
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... ry_from%3A
Срокът за доставка е доста дълъг, но идват една идея по-бързо, но не много.
Има какво да се желае в качеството на изработка, начин на транспортиране и опаковане и в това как пасват на профила, но въпреки това вършат добра работа и не изглеждат съвсем зле, че да дразнят.
Наложи се и да платя 3 лв. на митницата (чрез пощата) заради ... 'размер/обем' ... и аз не знам за какво точнол, но това да му е проблема.
Когато аз ги поръчвах платих ~ 42 лв., а сега са ~ 38 лв. (при същия търговец) вероятно разликата идва от курса на долара, а съм ги виждал на цена и 60 лв. и 90 лв. при различните търговци.
- VesCo
Въпроси за Карок
Това:
viewtopic.php?p=392412#p392412
са моите реални снимки.
Споко - нищо не са променили.
Разгледай внимателно. Не са идеални. Даже се виждат и по-големите шайби, които подложих.
- VesCo
Въпроси за Карок
Ето го и ефекта:
Преди: Въпреки, че тук не е много мръсна.

След:

-
Въпроси за Карок
Здравейте, колеги!
В очакване да дойде карока проучвам и потенциални бъдещи леки надграждания, та вероятно ще ми трябват греди и по-натам багажник. Въпросът ми е към хората ползващи напречни греди - какво трябва да се гледа и за какво да се внимава при покупката на греди? Има ли различни видове (не марки, а видове) и ако да, от какви сте доволни?
Благодаря предварително!
В очакване да дойде карока проучвам и потенциални бъдещи леки надграждания, та вероятно ще ми трябват греди и по-натам багажник. Въпросът ми е към хората ползващи напречни греди - какво трябва да се гледа и за какво да се внимава при покупката на греди? Има ли различни видове (не марки, а видове) и ако да, от какви сте доволни?
Благодаря предварително!

- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Въпроси за Карок
Какво трябва да гледаш, зависи какво искаш да носиш.
Оргинарлъ както и тулета за 2-3 пъти по - скъпи от някакви други. Аз съм с такива за около 200-250 лева и с тях съм прекарал с предната кола какво ли не. Споменавам само 50 метра гуфрирана тръба ролка (като се изправи беше по - висока от предната кола), 750 литров резервоар и маса други неща.
Та едно от нещата които трябва да гледаш е товароносимостта, моите мисля че са 100-200 кила (само напречните греди), но това няма значение понеже май на карока лайсните, ги дават до 75кв.
Нещо което бих гледал е леснотата на монтаж, тези които имам се захващат за жлеба на самите лайсни (тоест не обхващат около цялата лайсна), та по този показател има доста различни, някои по - лесни някои не толкова.
Тези в шоурума гледах че обхващат лайсните 100%, което вероятно е по - лесен монтаж.
Другото е профила на самата греда, от което зависи шума.
Третото е дали да има канал за Т планки.
Оргинарлъ както и тулета за 2-3 пъти по - скъпи от някакви други. Аз съм с такива за около 200-250 лева и с тях съм прекарал с предната кола какво ли не. Споменавам само 50 метра гуфрирана тръба ролка (като се изправи беше по - висока от предната кола), 750 литров резервоар и маса други неща.
Та едно от нещата които трябва да гледаш е товароносимостта, моите мисля че са 100-200 кила (само напречните греди), но това няма значение понеже май на карока лайсните, ги дават до 75кв.
Нещо което бих гледал е леснотата на монтаж, тези които имам се захващат за жлеба на самите лайсни (тоест не обхващат около цялата лайсна), та по този показател има доста различни, някои по - лесни някои не толкова.
Тези в шоурума гледах че обхващат лайсните 100%, което вероятно е по - лесен монтаж.
Другото е профила на самата греда, от което зависи шума.
Третото е дали да има канал за Т планки.
- divia
- Гараж: Karoq Business 1.5 TSI DSG 2021
Въпроси за Карок
Аз лично съм фен на Туле и съм сложил този модел още на следващия ден, след като взех Карока.XcN написа: 24.03.2025, 18:10:14 Здравейте, колеги!
Благодаря предварително!![]()
https://www.escadra.bg/Thule-WingBar-EV ... newId=2052
Насочих се към този модел, заради формата на гредата(по-нисък шум при движение) и по-голямата полезна площ на гредата спрямо този модел:
https://www.escadra.bg/Thule-WingBar-Ed ... newId=2052
Без проблем събирам голяма кутия на Туле и две колела. Като цяло на мен са ми необходими греди, заради постоянното возене предимно на колела и не са сваляни от началото. Друг плюс на Туле за мен е и възможността да се направи всичко с един ключ - разбирай греди, кутия, багажници за колела.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Въпроси за Карок
Имам следното чудене. Явно няма да се размина с разходка до ЕТ но все пак ако някой се е сблъсквал преди това.
Колата е ЕДИШЪН ниво, в ценовата листа гледам подготовки за теглич са споменати за другите нива но не и едишън, значи ли че той си идва с тази подготовка? Някой сблъсквал ли се е?
Колата е ЕДИШЪН ниво, в ценовата листа гледам подготовки за теглич са споменати за другите нива но не и едишън, значи ли че той си идва с тази подготовка? Някой сблъсквал ли се е?
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Въпроси за Карок
Здрасте. Има различни модели греди да. Квадрартни, правоъгълни, аеро, уинг ... (Thule). Не съм експерт по греди, но мога да напиша за какво аз внимавах: Кутията ми (Northline) се захваща към гредите със "защракваща лапа":XcN написа: 24.03.2025, 18:10:14 Здравейте, колеги!
Благодаря предварително!![]()

Първото за което внимавах: дали лапата ще пасне на гредата.
Второто: Гредите генерират ли шум при движение. Тук малко е на доверие от клипчета и ревюта. Останах доволен от избора в крайна сметка: Thule Wingbar. Имам един стар модел на Thule греди правоъгълни или квадратни бяха: много са шумни.
Третото: Внимавай със захвата на гредата към релсите на покрива. Има различни захвати на Thule за различни релси. Най-добре отиваш на място в магазин за греди и ще ти дадат правилният захват.
Аз с моите греди си седя целогодишно защото все нещо возя горе.
Поздрави!
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Въпроси за Карок
Специално за гредите на Thule - Thule WingBar Edge за мен са по-красиви, но са по-скъпи и имат по-малка полезна площ/дължина. Просто захватът им е такъв. Ако се търси място за повече работи, примерно кутия и стойка за колела, вероятно изборът би трябвало да е Thule WingBar Evo, при които самите греди продължават и над захвата, съответно имат по-голяма площ/дължина.