Въпроси за Карок

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
koleto_pz
Гараж: Skoda Karoq SportLine Plus 2.0 TSI 4x4 DSG 2024

Въпроси за Карок

Мнение от koleto_pz »

Здравейте, от известно време на километража, на мястото, където се показва информация за текущата песен или радио станция, постоянно се редува съобщението *Please check source* с информацията за слушаната музика. Това се случва независимо от източника – било то радио, Android Auto или друг, като самото възпроизвеждане на музиката не се прекъсва и няма други проблеми. Някой има ли идея каква може да е причината и как да спра това съобщение?

Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Въпроси за Карок

Мнение от spaldingrs »

Най-вероятно някога колата е загубила връзка на таблото с "главния мозък". Аз имах незначителни грешки(само на диагностиката ги показа, не съм имал никакви индикации) при първата ми диагностика. Всички бяха "непостоянни" с единично някакво загубване на данни. Закачи някъде и я провери. Не зная от къде си, ама има много колеги, които могат да помогнат.
Колекционирай спомени, не вещи!
blgmspt

Въпроси за Карок

Мнение от blgmspt »

Здравей,
Може ли инфо от къде да поръчам!
Визуално стоят Ок!
VesCo написа: 14.03.2025, 19:31:26 Ето и малко снимки на една 'китайска доработка',
Изображение
която би било добре да я имаше, като разработка от Шкода и с по-добро качество, ама като няма ...
... получава се това:
Изображение

Изображение

Качеството на пластмасата е като на калобраните, а като цяло е ... задоволително - има доста какво да се желае, но ако върши работа ще си е струвало. За да проверим - чакаме 'гадно' време (дъжд, кал и др.). Иначе, лягат добре в профила, където се поставят.
Хубавото е, че за монтажа само се развиват по 3 винта, поставят се и пак се завиват същите винтове на същите места.
Неудобството е, че дупките в пластмасите са по-големи от необходимото и се наложи да подложа шайби.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Въпроси за Карок

Мнение от spaldingrs »

blgmspt написа: 19.03.2025, 18:11:05Може ли инфо
Здрасти, в Алито ги има тези, не зная дали правилния линк споделям, разгледай се.
I just found this on AliExpress:
BGN56.15 | For Skoda Karoq 2016-2021 Rear Mud Flap Guard Fenders Mudguard Splash Mudflaps Fender Mudguards
https://a.aliexpress.com/_EICjWXa
Колекционирай спомени, не вещи!
Аватар
yancho71
Гараж: Skoda Karoq FL, 1.5 TSI, 150 hp

Въпроси за Карок

Мнение от yancho71 »

Аз купих тези. https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... ry_from%3A
Много съм доволен. [smilie=yahoo.gif]
Аватар
tsb

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Въпроси за Карок

Мнение от tsb »

yancho71 написа: 19.03.2025, 19:02:47
Аз купих тези. https://www.aliexpress.com/item/1005004
Много съм доволен.
Може ли снимки как стоят реално, защото съм виждал снимки в руски сайтове и не са уоу, по-скоро обратното, стоят като подарени. Може/дано китайците да са променили нещо.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
VesCo

Škoda Фен

Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus

Въпроси за Карок

Мнение от VesCo »

blgmspt написа: 19.03.2025, 18:11:05 Може ли инфо от къде да поръчам!
Тези са моите:
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... ry_from%3A

Срокът за доставка е доста дълъг, но идват една идея по-бързо, но не много.
Има какво да се желае в качеството на изработка, начин на транспортиране и опаковане и в това как пасват на профила, но въпреки това вършат добра работа и не изглеждат съвсем зле, че да дразнят.
Наложи се и да платя 3 лв. на митницата (чрез пощата) заради ... 'размер/обем' ... и аз не знам за какво точнол, но това да му е проблема.
Когато аз ги поръчвах платих ~ 42 лв., а сега са ~ 38 лв. (при същия търговец) вероятно разликата идва от курса на долара, а съм ги виждал на цена и 60 лв. и 90 лв. при различните търговци.
Аватар
VesCo

Škoda Фен

Въпроси за Карок

Мнение от VesCo »

tsb написа: 19.03.2025, 20:05:26 Може ли снимки как стоят реално
Това:
viewtopic.php?p=392412#p392412
са моите реални снимки.
tsb написа: 19.03.2025, 20:05:26 китайците да са променили нещо
Споко - нищо не са променили.
Разгледай внимателно. Не са идеални. Даже се виждат и по-големите шайби, които подложих.
Аватар
VesCo

Škoda Фен

Въпроси за Карок

Мнение от VesCo »

tsb написа: 19.03.2025, 20:05:26Може ли снимки
Ето го и ефекта:
Преди: Въпреки, че тук не е много мръсна.
Изображение

След:
Изображение
XcN

Въпроси за Карок

Мнение от XcN »

Здравейте, колеги!
В очакване да дойде карока проучвам и потенциални бъдещи леки надграждания, та вероятно ще ми трябват греди и по-натам багажник. Въпросът ми е към хората ползващи напречни греди - какво трябва да се гледа и за какво да се внимава при покупката на греди? Има ли различни видове (не марки, а видове) и ако да, от какви сте доволни?
Благодаря предварително! :)
Аватар
krachunov

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Въпроси за Карок

Мнение от krachunov »

Какво трябва да гледаш, зависи какво искаш да носиш.
Оргинарлъ както и тулета за 2-3 пъти по - скъпи от някакви други. Аз съм с такива за около 200-250 лева и с тях съм прекарал с предната кола какво ли не. Споменавам само 50 метра гуфрирана тръба ролка (като се изправи беше по - висока от предната кола), 750 литров резервоар и маса други неща.
Та едно от нещата които трябва да гледаш е товароносимостта, моите мисля че са 100-200 кила (само напречните греди), но това няма значение понеже май на карока лайсните, ги дават до 75кв.
Нещо което бих гледал е леснотата на монтаж, тези които имам се захващат за жлеба на самите лайсни (тоест не обхващат около цялата лайсна), та по този показател има доста различни, някои по - лесни някои не толкова.
Тези в шоурума гледах че обхващат лайсните 100%, което вероятно е по - лесен монтаж.
Другото е профила на самата греда, от което зависи шума.
Третото е дали да има канал за Т планки.
Аватар
divia
Гараж: Karoq Business 1.5 TSI DSG 2021

Въпроси за Карок

Мнение от divia »

XcN написа: 24.03.2025, 18:10:14 Здравейте, колеги!
В очакване да дойде карока проучвам и потенциални бъдещи леки надграждания, та вероятно ще ми трябват греди и по-натам багажник. Въпросът ми е към хората ползващи напречни греди - какво трябва да се гледа и за какво да се внимава при покупката на греди? Има ли различни видове (не марки, а видове) и ако да, от какви сте доволни?
Аз лично съм фен на Туле и съм сложил този модел още на следващия ден, след като взех Карока.
https://www.escadra.bg/Thule-WingBar-EV ... newId=2052
Насочих се към този модел, заради формата на гредата(по-нисък шум при движение) и по-голямата полезна площ на гредата спрямо този модел:
https://www.escadra.bg/Thule-WingBar-Ed ... newId=2052
Без проблем събирам голяма кутия на Туле и две колела. Като цяло на мен са ми необходими греди, заради постоянното возене предимно на колела и не са сваляни от началото. Друг плюс на Туле за мен е и възможността да се направи всичко с един ключ - разбирай греди, кутия, багажници за колела.
Аватар
krachunov

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Въпроси за Карок

Мнение от krachunov »

Имам следното чудене. Явно няма да се размина с разходка до ЕТ но все пак ако някой се е сблъсквал преди това.
Колата е ЕДИШЪН ниво, в ценовата листа гледам подготовки за теглич са споменати за другите нива но не и едишън, значи ли че той си идва с тази подготовка? Някой сблъсквал ли се е?
Аватар
pavel31

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Въпроси за Карок

Мнение от pavel31 »

XcN написа: 24.03.2025, 18:10:14 Здравейте, колеги!
Здрасте. Има различни модели греди да. Квадрартни, правоъгълни, аеро, уинг ... (Thule). Не съм експерт по греди, но мога да напиша за какво аз внимавах: Кутията ми (Northline) се захваща към гредите със "защракваща лапа":
Изображение
Първото за което внимавах: дали лапата ще пасне на гредата.
Второто: Гредите генерират ли шум при движение. Тук малко е на доверие от клипчета и ревюта. Останах доволен от избора в крайна сметка: Thule Wingbar. Имам един стар модел на Thule греди правоъгълни или квадратни бяха: много са шумни.
Третото: Внимавай със захвата на гредата към релсите на покрива. Има различни захвати на Thule за различни релси. Най-добре отиваш на място в магазин за греди и ще ти дадат правилният захват.
Аз с моите греди си седя целогодишно защото все нещо возя горе.
Поздрави!
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Въпроси за Карок

Мнение от Simov »

Специално за гредите на Thule - Thule WingBar Edge за мен са по-красиви, но са по-скъпи и имат по-малка полезна площ/дължина. Просто захватът им е такъв. Ако се търси място за повече работи, примерно кутия и стойка за колела, вероятно изборът би трябвало да е Thule WingBar Evo, при които самите греди продължават и над захвата, съответно имат по-голяма площ/дължина.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”