OBDeleven

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

OBDeleven

Мнение от FaKeR »

@spaldingrs
Има, но като се активира ги прибира всеки път при заключване, което аз не искам.
След като настройката в това приложение се сложи на Manual трябва да се появи опцията "Fold mirrors away after parking". А сега по спомен е Automatically fold.
Доколкото успявам да намеря в нета кодировката (ако приемем, че приложението прави по-долните неща [smilie=sarcastic.gif] ) не е нещо уау и не мисля, че трябва да има проблем, но за всеки случай реших да попитам някой пробвал ли е. Това е последното нещо, което искам да променя в колата, но не ми се дават 50 евро за Pro лиценз в момента заради една промяна. Ако не стане просто ще го върна както си беше. Ако все пак някой го е опитвал моля да сподели, благодаря [smilie=kiss3.gif]

09 general electrics
16 security access
10 Adaptation
24 Access control 2 Funk spiegelanklappung modus change to by lock command via remote control key
26 Access control 2 menuesteuerung funkspiegelanklappen change to active
34 Access control 2 profilfunktion fur anklapppung der aussenenspiegel
35 Access control 2 signalisierung spiegelanklappung
media display click car
Set up in multimedia
Mirrors and wipers select the option for "fold mirrors away after parking"
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

OBDeleven

Мнение от spaldingrs »

@FaKeR
Извини ме моля, не съм разбрал правилно поста ти!
Аз им се радвам, че се прибират всеки път, защото намалят общия габарит на колата и по-трудно се "закачват" при преминаване на пешеходци по паркингите. Спирам ги зимата при по-ниски температури :).
Колекционирай спомени, не вещи!
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от FaKeR »

Аз предпочитам в общият случай да са разгърнати, за да пречат при преминаване около колата, както и да не мотивира другите шофьори да паркират прекалено близко (при паралелно спиране). Обаче при успоредно ми се иска да са сгънати, за да не ги отнесе някой автомобил (или ако я кача на тротоар, което е много рядко, да не пречат на майка с количка да мине покрай колата).
Ще поумувам още малко, ако някой пише - пише, ако не - пробвам.
rts

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

OBDeleven

Мнение от rts »

@FaKeR , имам adapmap файл на центал електрика (9) от моята (кодиак е, но това си е същото и за двете) и сега проверих адапатациите. При мен всичко това, което цитираш е активирано:
Изображение

Интересното обаче е, че като че ли не съм забелязал огледалата да се прибират при дълго натискане на бутона (изключени са да се прибират със закл. на колата от менюто в медията). Като натисна дълго копчето ми вдига стъклата, както при всички, но огледалата не съм забелязал. Всъщност не знам дали изобщо съм пробвал, но днес ще проверя какви опции имам в медията и дали се случва това, което искаш. За мен също би било полезно.

p.s. След кратко издирване, за да работи както ти искаш с дълго натискане на това място, болднатото което си посочил:
Funk Spiegelanklappung Modus,by look command via remote control key може би трябва да се замени с Convenience operation via remote control key
Това е само предположение, но почти съм убеден, че трябва да е, както съм го написал. Тъй като искам да работи, точно както ти искаш (да е изключено по подразбиране, да не въртя с врътката, а само като ми е необходимо с дълго натискане), може би още днес ще го пробвам и ще върна инфо.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от FaKeR »

Благодаря за разсъжденията и споделената информация!
В крайна сметка опитах Апп-а и стана това, което исках - при дълго натискане се прибират, при отключване се разгъват. В мултимедията опцията стана "Fold in when locking".
Четейки поста ти се замислям, че е възможно кодировката да е по-различна от това, което аз съм написал, и всъщност да е това, което ти си предложил.
Приложенията, които успях да активирам до момента по колата са това, това и това, Kamiq MY23 (preface).
Други неща ми направиха впечатление :
1. Като отворя OBD Eleven for VW ме насочва към OBD Eleven приложението - for better security и така нататък. Това пък защо...
2. Когато се опитах да активирам огледалата с OBD Eleven for VW нищо не тръгваше да се случва, трябваше с обикновеното OBD Eleven. С него пък ме накара да отворя предният капак, за да започне процеса по прекодиране.
3. Когато сканирах отново всички модули, след активацията на огледалата, с OBD Eleven Gateway Control Module не се разпознаваше... и се насрах [smilie=sarcastic.gif] Викам си я да сканирам с OBD Eleven for VW - всичко точно, всички модули се разпознават, живи данни се четат, няма ядове.

Данеби да се опитват да правят transition към OBD Eleven и да махат това, което е само за VW?
rts

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от rts »

Сега го направих и при мен, но аз не използвам аповете, а в случая с vcds, точно както съм описал по-горе, променя се на convenience....
Като имаш кеси, както е при мен, с докосване и задържане освен вдигането на стъклата, прибира и огледалата. Ако стъклата са вдигнати, дългото задържане на кесито ще прибере само огледалата. Точно както ми беше необходимо.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от FaKeR »

С кеси-то мисля има допълнителна кодировка да разпознава задържане на ръката на датчика на дръжката. При мен вече със задържане на бутона вдига всички свалени стъкла, както и прибира огледалата. Мислех да активирам и звуковата нотификация при отключване/заключване, но като гледах клипчета ми се вижда много шумна. При VW и Ауди същото е много по-дискретно.

rts

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от rts »

Кесито поне при мен винаги си е работило със задържането. При по-ниския клас може и да не е вкл. по подразбиране и да се налагат кодировки.
Аватар
slavikatsarov

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 2019
Skoda Rapid 1.6 TDI 90 h.p. 2014

OBDeleven

Мнение от slavikatsarov »

Аз го активирах през CarScanner-a , задържане на бутона на дистанционното заключва ,вдига стъклата ако са отворени и прибира огледалата. Същата функция и със задържане на kessy сензора на дръжката на вратата. При отключване се отварят огледалата.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от spaldingrs »

slavikatsarov написа: 25.03.2025, 15:18:57 Аз го активирах през CarScanner-a , задържане на бутона на дистанционното заключва ,вдига стъклата ако са отворени и прибира огледалата.
Това е при изключено "автоматично прибиране при заключване" или тази опция не е на разположение вече като се направи това със задържането на бутона(сензора)?
rts

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от rts »

spaldingrs написа: 25.03.2025, 15:23:56 Това е при изключено "автоматично прибиране при заключване" или тази опция не е на разположение вече като се направи това със задържането на бутона(сензора)?
Опцията "автоматично прибиране при заключване" си е там (в медията) и трябва да бъде включена. Само че вече при обикновено заключване не ти ги прибира, въпреки че е чекната. Прибира ги при дълго задържане на закл. на ключа или дълго задържане на кесито.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от spaldingrs »

rts написа: 25.03.2025, 15:40:18Опцията си е там
Благодаря за изчерпателния отговор :)
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от FaKeR »

Самата опция в мултимедията при прекодирането се променя - от Automatically fold when locking става Fold in when locking.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

OBDeleven

Мнение от istoyanov »

Попаднах на тази информация:
Thank you for contacting the OBDeleven team.

We would like to inform you that the new Volkswagen Group (VAG) models from 2024 have been equipped with updated security features, as outlined in the UNECE R155 and R156 regulations. These measures have been put in place to protect the car's software, particularly during over-the-air (OTA) updates. This added layer of protection, also known as "SFD2," ensures that the car's control units are safeguarded from unauthorized access.
Our technical experts are continuously exploring possible solutions and collaborating with VAG to overcome this new challenge. While we are unable to provide an exact timeline for when this protection can be disabled, we will keep you informed and write a post on our social platforms as soon as we have made progress in finding a solution.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от FaKeR »

Порпинцип не са много много по обратната връзка, но това е уау и се надявам наистина да държат мераклиите като нас в течение.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”