Колата се заключва сама.

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
rtm

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb II 170 4x4 AllDrive.
Audi А6 C5 1.8T

Колата се заключва сама.

Мнение от rtm »

Здравейте, от няколко дни колата започна да се заключва сама в момента, в който излеза и затворя вратата. Има KESSY.
VCDS даваше грешка за задна дясна врата 2115 и 008, разглобих я, но не открих проблеми, кабелите здрави. Изчистих грешката, проблема продължава, но пък вече не дава грешка...

Смених батерията на дистанционното.

Бях сложил ЛЕД интериорни крушни 2 седмици преди да почне проблема, махнах ги и върнах оригиналните, ама пак не се оправя.

От както съм купил колата има проблем, че когато се заключи, не мога да я отключа от бутона вътре. Пробевврих всички кабели по предните врати и оправих каквото имаше скъсамо, но така и не се оправи. Таа мисля, че е свързано.
Иначе всички врати се заключват и отключват нормално с дистанционното или keyless.

Давайте акъли.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Колата се заключва сама.

Мнение от Цецо75 »

С голяма доза вероятност - микроключе на брава.
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Колата се заключва сама.

Мнение от bega4kata »

Или бутона вътре.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
rtm

Шкода Новак

Audi А6 C5 1.8T

Колата се заключва сама.

Мнение от rtm »

Всички врати ги отчита като се отворят и затворят :( как да разбера кое ключе е без да се впускам в приключение?
Гледам че задна дясна, където беше отчело грешка вече е отваряна от към ключалката. Това микроключе подлежи ли на рремонт/подмяна или трябва целия механизъм да търся?

Ще изключа бутоните, това е най лесно. Но не трябва ли да прави катерици по време на движение ако е бутона?
И като казвам, че се заключва е все едно от дистанционното и алармата си се пуска.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Колата се заключва сама.

Мнение от Цецо75 »

Проявленията са най-разнообразни. Мисля, че могат да се гледат на VCDS ама не помня на кои канали беше.

Иначе бравите се ремонтират на принципа "Направи си сам", ама е връткаво... цели брави сменят.
Бееееее.....
Аватар
Steels

Шкода Новак

Гараж: VW Arteon SB 280кс

Колата се заключва сама.

Мнение от Steels »

Извади си по рама бравата номера и може да си купиш с марка - VEMO, ако не ти се дават пари за оригинална. Щом задната брава прави проблем, изцяло бърка всички врати, кога са отворени и затворени. Смени задната брава направо.
rtm

Шкода Новак

Audi А6 C5 1.8T

Колата се заключва сама.

Мнение от rtm »

Видях къде се чете статуса на живо. Всички врати са с правилен статус open-close или locked-unlocked. Дори чете когато съм вън и съм заключил с дистанционното. Също така показва коректно кога е заключена от вътре и кога е от вън.
Единственото, което видях странно, е че като заключа от вътре и отворя някоя врата не отключва останалите и статуса си е locked internally.
Изключих бутоните за заключване, няма промяна.

Нещо важно да отбележа, заклюва се САМО след като е била на контакт или запалена. Когато я отключа, отворя вратата за повече от 2 секунди (грубо) и я затворя не се заключва. След като се е заключила и я отключа по същата логина, не се самозаключва.
Daring

Шкода Новак

Колата се заключва сама.

Мнение от Daring »

Steels написа: 07.03.2026, 17:17:13 Извади си по рама бравата номера и може да си купиш с марка - VEMO, ако не ти се дават пари за оригинална. Щом задната брава прави проблем, изцяло бърка всички врати, кога са отворени и затворени. Смени задната брава направо.
къде може да се направи това?
Аватар
Steels

Шкода Новак

Гараж: VW Arteon SB 280кс

Колата се заключва сама.

Мнение от Steels »

Daring написа: 07.03.2026, 19:13:02 къде може да се направи това?
По VIN или просто изкарай старата брава и виж номера на нея :)
rtm

Шкода Новак

Audi А6 C5 1.8T

Колата се заключва сама.

Мнение от rtm »

След като изчистих грешката за зядна дясна врата, повече не се е появявала.
Прегледах и прозвънях всички кабели на всички врати и са здрави.
Идеи как да разбера коя врата прави катерици? VCDS-a показва коректна информация за 4-те врати, заключено, отключено, отворено, затворено.
Когато се заключи показва различна информация по някога. По рядко дава External Lock, по често Vehicle secured (когато даде това вдига и прозорците).
Не намирам някаква зависимост.
Когато се заключи не мога да я отключа веднага само със сензора на дръжката. Пробвал съм след 10 мин и вече сработва.
Също така, не го прави винаги, има едни 10% от затварянията, в които не заключва сама.

На VCDS ми покава 4 ID sensor-a, но само ID sensor 2 е акривен, не знам дали е нормално?
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”