Адаптация на управление на вихрови клапи

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
taner91xp

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 2 VRS , 2010 2.0 TDI CR 170HP
Skoda Fabia 2, 2009, 1.4 TDI PD 80HP

Мнение от taner91xp »

[smilie=music.gif]

За VAG феновете! [smilie=beee.gif]

[smilie=music.gif]

;)
Аватар
taner91xp

Škoda Фен

Мнение от taner91xp »

Аватар
taner91xp

Škoda Фен

Мнение от taner91xp »

Да не отварям нова тема сега.

Възникнаха два нови проблема:

1 След махане на вихровите клапи, мотора за управление на вихровите клапи,, слагането на тапи на мястото на клапите, софтуерно изключване на клапите, смяна на EGR клапа с нов PeerBurg. Изминах 4000 към. Влязох в сервиз за обслужване.
Въздушен филтър, маслен филтър, горивен филтър, масло, смяна на двете биалетки на задния мост, подмяна на свързваща скоба на изпускателната система. Веднага след това обслужване изминах 70 км и всичко наред. Обаче излязох на магистралата и изминах още едни 60 км и комата внезапно влезе в авариен режим, оборотите внезапно паднаха. Движех се със скорост 116 км в час на 2231 обороти и почна да ми мига един индикатор който не ми е ясен, виждал съм го единствено като правех опити да си калибрирам вихровите клапи някога преди. Веднага проверих грешката с VCDs и се оказа EGR Velve N18 P0403 Malfunction Mil On.

Ресетнах грешката и покарах още 60 км и не се появи. Сега и EGR ли трябва да махам.
Дефектен ли е? Калибрацията ли няма как да е съвършенна понеже е PeerBurg а не оригинален?
Единичен случай ли е?

Ще покарам и ако ми създава проблеми мисля да го махам механично и софтуерно и да му туря един рейсинг пайп по препоръка на механика който смени Егр клапата. Държах да ми се възстанови EGR клапата ама ако ще създава проблеми и чисто нова ЕГР клапа като вихровите клапи дето смених няма да се занимава три пъти и с EGR!

2 Заварих обилно количество вода в отсека с резервната гума.
И се чудя от къде е влязла вода.
Източих през тапите и подсуших.

Днес валя дъжд и изминах около 100 км под лек дъжд. А преди това беше подложена колата на средно интензивен дъжд в покой. Е няма вода сега.
Сега подозирам че 4 литра вид са се натрупали през уплътненията на багажника и стоповете при миене с водоструйка. За период от година и 4 месеца. Ще следя.

Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”