Skoda 120L 1990г.

Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
joro120L

Ретро Škoda

Гараж: Škoda 120L

Skoda 120L 1990г.

Мнение от joro120L »

Škoda 130LRh написа:Нищо чудно да има нужда да се райбероване ...
Ще се райбероват Ванка.
desislav stanev написа:Жоре,по повод че си се занимавал с това скоро,би ли ми казал какво из тия щанги и приводи трябва да посмажа и с какво?
Поздрави!
От отдавна се занимавам. Не е от скоро. ;)
Сваляш предния мокет. Развиваш четирите винта. Издърпваш нагоре скоростния лост и механизма е пред теб. Смазваш с МОТОРНО масло всички триещи се части. Ще видиш и въпросните втулки и оста, която минава през тях. Ако е сухо там, след смазването ще усетиш разликата.
Добре е да смажеш и жилото на газта. Освобождаваш го от карбуратора и наливаш масло м/у бронята и жилото. Със спринцовка. Бавно е ама става. Има си и наклон и маслото се разнася. Тези процедури съм ги правил два три пъти за 25г. и още съм с оригиналното жило и оригиналния педал на газта.

Поздрави!
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Skoda 120L 1990г.

Мнение от Баш Майстора »

Благодаря за бързия отговор!
Жилата на газта и смукача ги мазах когато правих главата. [smilie=thank_you2.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “105, 120, 130”