Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- berberov_sm
- Гараж: 1. Octavia I 1,9 TDI 110 h.p. SLX '00(ex);
2. Octavia III 1.6 TDI 110 h.p. DSG 7;
3. Superb III 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 DSG 7 - Обратна връзка:
На мен в сервиз "ЕМ комплект" са ми казвали да не зареждам от ЕКО, особено авиодизел, защото създавал много детонации и образува много нагар.
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
И аз зареждам само на Шел и от по-скъпата и от по-евтината. Тази промоция във вторниците и лятото я имаше за дизела, и да и аз на обикновеното гориво винаги слагам добавки на бардал. Зареждам на шел заради точките и нещата, които си вземам с тях или събирах лятото количките им. Общо взето винаги има някакви интересни неща. За сега съм доволен от горивата там.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Авиодизелът не предизвиква детонации, защото често зареждам и щях да ги усетя. Пък и не звучи сериозно премиум гориво на дадена верига да прави такива лоши неща. ![scratch_one-s_head [smilie=scratch_one-s_head.gif]](./images/smilies/scratch_one-s_head.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Само маслата и гумите могат да се мерят по митологизиране с горивата. Темата без проблем може да послужи за издаване на сборник легенди и теории на конспирацията в обем ... стотина хиляди страници ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Заставаш, на която и да е бензинджийница и анкетираш... ще чуеш история от всеки за всичко.
Заставаш, на която и да е бензинджийница и анкетираш... ще чуеш история от всеки за всичко.
Бееееее.....
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Само заради безумният оксиморон "авио-дизел", никога няма да заредя на тая бензиностанция. ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
-
mordo
Аз зареждам "обикновена" нафта от ведомствена бензиностанция. Досега нямам ядове. Искам да споделя с вас перипетиите на кума ми с Фолсваген Пасат Олтрак, 2.0 TSI 220 к.с, модел 2018 г., закупен нов от България. Кумът ми се оплака, че вече втори месец автомобила му стои "Порше" и не могат да установят какъв е проблема - при работа двигателя глъхне и губи мощност. Сменяли това, сменяли онова, накрая - писали до Volkwagen AG за становище за смяна на двигател. В крайна сметка се оказало, че указаният бензин с октаново число на бензина - 98 и нагоре, създавал много големи детонации в цилиндрите, което водело до проблема. Откакто сипва бензин с октаново число 95, няма проблеми. Къде го чукаш, къде се пука. А нервите никой не ти ги плаща.
Поздрави.
Поздрави.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
mordo,
Че то не трябва ли да е обратното
По-високият октан да е по-устойчив на детонации ![scratch_one-s_head [smilie=scratch_one-s_head.gif]](./images/smilies/scratch_one-s_head.gif)
Че то не трябва ли да е обратното
-
baijoro
Ами няма логика в това. Колкото по-ниско е октановото число, толкова по-голяма е склонността към детонации.Ама вече нищо не ме очудва и може на колонката да пише 100, пък от цистерната да излиза 93...
( закъснях с отговора)
Последно промяна от baijoro на 11.12.2020, 17:48:24, променено общо 1 път.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
В това няма нищо вярноmordo написа: 11.12.2020, 16:53:09 В крайна сметка се оказало, че указаният бензин с октаново число на бензина - 98 и нагоре, създавал много големи детонации в цилиндрите, което водело до проблема. Откакто сипва бензин с октаново число 95, няма проблеми.
Има някой не разбрал по веригата....
Най-вероятно са му сипали нещо много ментак
Последно промяна от todor87 на 11.12.2020, 17:52:44, променено общо 1 път.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Не всички качества на бензина се свеждат до октана, но той е показател поне на бензиностанцията за по "качествено гориво".baijoro написа: 11.12.2020, 17:46:05 може на колонката да пише 100, пък от цистерната да излиза 93...
До колкото знам, на октан го докарват, ама до там...поне така следим по показанията на нашите коли...
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
И аз съм сервизен "специалист", та знам номерата, когато не знаеш как се е "оправило" нещото
-
baijoro
Цитираният по-горе
"Фолсваген Пасат Олтрак, 2.0 TSI 220 к.с, модел 2018 г., закупен нов от България"
на практика е съвсем нов автомобил и наличието на детонации според мен се дължи само на ниско октаново число.
"Фолсваген Пасат Олтрак, 2.0 TSI 220 к.с, модел 2018 г., закупен нов от България"
на практика е съвсем нов автомобил и наличието на детонации според мен се дължи само на ниско октаново число.
В нищо не вярвам вече, всеки гледа да те прецака
-
_A_
- Гараж: N/A
Забравил съм да спомена - за дизела говореше.Архимандрит Дионисий написа: 11.12.2020, 11:10:18И какъв по точно е проблема и на какви мотори._A_ написа: 11.12.2020, 11:07:38 Понеже имах работа в един сервиз, само да предупредя - имаше 4 Шкоди, които чакаха за ремонт след сипано гориво от Еко. Майсторът каза да се избягва тая бензиностанция...
-
sasho
- Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG
Продължавам да съм доволен от нафтата на ромпетрол в Дружба, следващия път ще пробвам г драйва на газпром за идеята, ще споделя мнение после. Единственото, което продължава да ме дразни в този конкретен ромпетрол, е отношението на втора различна касиерка, но при нея съм 2 минути, пък после с един резервоар карам повече, та гледам да не си създавам излишни проблеми, правейки забележки и прочее.
- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
sasho, сряда вечер пълних там. Добър вечер, до горе при чичака на колконката. На каката, една висока руса, само казах фактура не искам и довиждане.
Какво ги сваляте тия касиерки, не знам?!?
П.С. и да не е спам коментара ми добавям: аз с октавията забравих за ОМВ, Петрол, Еко. Само Ромпетрол или G-drive100 на Нис. 1 изключение, че в цяла Стара Загора не намерих предните две една вечер, сложих в Нова Загора от Лукойл скъпото нафта.
Какво ги сваляте тия касиерки, не знам?!?
П.С. и да не е спам коментара ми добавям: аз с октавията забравих за ОМВ, Петрол, Еко. Само Ромпетрол или G-drive100 на Нис. 1 изключение, че в цяла Стара Загора не намерих предните две една вечер, сложих в Нова Загора от Лукойл скъпото нафта.