Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)

Мнение от VALDO »

Объркал се е нещо!
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Положението е: "Когато Чехия ми е Румъния"... [smilie=pardon.gif]
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.

Мнение от Бай Онзи »

Какво не разбрахте? Казват ми имаме Чешки Континентали и ми изпращат снимката. Аз казвам добре ще взема. И ми сложиха Румънски. Викам им как така се случиха нещата аз тия гуми не ги искам. Казаха ми, че няма значение, Континентал си е Континентал. И след това се започна, баланс след баланс,.......
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Аз не съм гледал моя от къде е, ще видя като ги засменям.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Ако не забравя другият пъти когато слизам в гаража ще видя от къде са моите, тамън имам три комплекта.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Мойте кривундели се оказаха унгарски. [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Бърдаров N1 написа: 18.09.2019, 12:45:19 Какво не разбрахте? Казват ми имаме Чешки Континентали и ми изпращат снимката. Аз казвам добре ще взема. И ми сложиха Румънски. Викам им как така се случиха нещата аз тия гуми не ги искам. Казаха ми, че няма значение, Континентал си е Континентал. И след това се започна, баланс след баланс,.......
Чакай малко сега! Питал си какви гуми има- показали са ти чешки с дот от 2017. Казал си, че искаш възможно най- нов дот и ти доставиха румънските, които бяха с най-пресния дот. Тях ти монтирахме. Дай като ще казваме, да казваме цялата истина. ;)
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
bjrov

Шкода Новак

Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG

Мнение от bjrov »

Аз пъм мисля да си взема за пореден път Мишелин Алпин, миналата година взех 5 а сега ако има и 6 ще се обуя в него. От години карам с него и не съм имал никакви проблеми а не е като да не пътувам зимата из БГ постоянно и по няколко пъти до алпите.
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Мнение от Бай Онзи »

skodko написа: 18.09.2019, 22:00:03 Чакай малко сега! Питал си какви гуми има- показали са ти чешки с дот от 2017. Казал си, че искаш възможно най- нов дот и ти доставиха румънските, които бяха с най-пресния дот. Тях ти монтирахме. Дай като ще казваме, да казваме цялата истина.
Вярно е, казаха ми, че има налични Чешки дот 2017 (от снимката). Да казах, че искам ДОТ 2018г. Но никой не ми каза, че ДОТ 2018 са Румънски и, че ми се монтират Румънски. А лично тебе те питах поне 10 пъти дали ми избра, най-хубавите, най-силните и най-пресните гуми. След като се прибрах и клекнах да видя какъв дот са видях, че са Румънски. От там нататък знаеш цялата история от близко. От друга страна ЕТ съдействаха за всички подробности, за което съм Благодарен. Но или гумите или баланс машините не са ОК. Явно Шкода са много чувствителни към гумите, същото се отнася и за шума от тях. Разликата е потресаваща между Ханкук и Нексен например.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Бърдаров N1 написа: 19.09.2019, 05:56:42 Разликата е потресаваща между Ханкук и Нексен например.
Би ли споделил в каква посока?
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Бърдаров N1 написа: 19.09.2019, 05:56:42 А лично тебе те питах поне 10 пъти дали ми избра, най-хубавите, най-силните и най-пресните гуми.
Ти сериозен ли си?
Да не сме в детската градина?
Аз до колкото помня, становището беше, че гумите са наред [smilie=pardon.gif]
Аз не знам някъде да делят гумите на произход, то е и пълна простотия де...ама айде...
Теории на конспирацията иначе хиляди....
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Мнение от Бай Онзи »

Според мен Нексен е потресаващо шумен. Визирам модела N Blue HD. Тук искам да вметна една скоба на Българските пътища. Реално на гладък път е тиха. От към пътно поведение нямам никаква забележка, тръгване, спиране, завой, мокро, всичко е ОК. Явно Европейците (Чехите) идея си нямат ние с какво се сблъскваме. При тях на тяхните пътища най-вероятно няма как да разберат, че гумата е "лоша". При нас обаче се получава едно изврътено възприятие на нещата. Следователно и изврътени изводи. Аз по-шумна гума никога не съм имал. Реално същата гума ако бъде сложена на друг автомобил с друга шумоизолация може би няма да има драма. Примерно ако я сложа на старата си А6, най-вероятно няма да забележа нищо.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е има го тоя момент. Не съм чул собственик на Ауди да дели гумите на шумни и тихи [smilie=sarcastic.gif]

Докато като собственик на Октавия 2, ми е много трудно да намеря тиха гума... [smilie=dash1.gif]
Бееееее.....
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

Гуми, в името на модела на които има блу, еко, сейвър и т.н. по принцип са много твърди и оттам шумни.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Мойте наблюдения са по-скоро за шарката и ширината. По-скоростна гума - по-шумна.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”