Toyota

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
kograman

ŠKODA MASTER

Toyota

Мнение от kograman »

https://www.google.bg/search?q=mercedes ... GAtRiqbIM: [smilie=sarcastic.gif]

Тенденции, ще свикнем с новата промяна в автомобилостроенето
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Toyota

Мнение от todor87 »

Не разбирам, на кому е нужен този агресивен външед вид при положение, че динамиката е съизмерима с тази на Дачия Логан? [smilie=pardon.gif]
hvp800

Škoda Ludicrous

Toyota

Мнение от hvp800 »

yep4u написа: 19.11.2018, 11:35:18
dimibo написа: 19.11.2018, 08:53:12 Тойотите от последните 10 години нямат нищо с тези отпреди 10 години изградили славата на безпроблемни автомобили.
Абсолютно съм съгласен, най-точното мнение! Който иска здрава - до макс. 2010 г., след това - не мерси, пас и у лево... [smilie=pardon.gif]
Първата нова кола , която изкарах от магазина беше Тойота Авенсис 2,2 д4д 150 кс
Много тих дизел и до там , нито върви , нито икономичен , нито безпроблемен [smilie=pardon.gif]
Оттогава като чуя за японски дизел и ми се повръща.
Бората , която имам от 2005 г надживява този Авенсис с много [smilie=sarcastic.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Toyota

Мнение от bobo80 »

И Тойота и Шкода както и всички останали автомобилни прозводители си имат силни модели и откровенни издънки. Аз съм на принципа дизел ако ще е само VAG и Benz. Японците се купуват бензини както се очертава за Тойота Хибриди.
Нашият Ярис /Кибрит/ е 2016 началото и врътна 39 000км потчертавам само градско. Еми чук е колицата и като задвижване и като окачване и като интериор. Верно ,че е спартанска но наистина е доста добре направена. От друга страна Мерца ,който замести моята Октавия е на 240 000 км и по отношение на вървене и качество на зглобката е като ,че вчера е произведен. Която и да е Тойота на тези км. ще си има сериозни проблеми, и то ако изобщо е в движение още.
Извода е ,че всички стотинки при първоначалната покупка си имат значение след като се навъртят годинки и много км.
kograman

ŠKODA MASTER

Toyota

Мнение от kograman »

todor87 написа: 19.11.2018, 20:22:45 Не разбирам, на кому е нужен този агресивен външед вид при положение, че динамиката е съизмерима с тази на Дачия Логан? [smilie=pardon.gif]
Да кажем, че който търси такава кола, динамиката не му е водеща. За там си има Супра и Лексус.Отделно, най-продаваният автомобил в света не е станал, щото е чуплив и то 50г. На претенциозният и разглезен американски пазар, няма кой да ги бутне с години. Гламави американци, ко да праиш.
С всяко произведено Ауди, се плаща на Тойота патентен данък за задвижването Торсен. Преди доста години са купили патента. Затова новите Аудита леко-полеко минават към халдекс.
Весела история :)
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Toyota

Мнение от todor87 »

Американци и патенти не ме вълнуват.
Ама да си карам мега агресивния първенец по продажби и да ме изпреварва Ивеко Дейли...е не мерси, ще пропусна. [smilie=sarcastic.gif]
Един познат с Аурис хибрид лятоска едвам изкачваше баира на Маказа, баси мъката...
kograman

ŠKODA MASTER

Toyota

Мнение от kograman »

Таргет групи. Два пъти му се е наложило в годината, да има недостиг на к.с, ама се вози в града с 6(шест) литра на 100км.
Аз лично предпочитам да ме изпреварва Ивеко, ама в купето тишина. Няма скръц и клоп отвсякъде. За пример, бях подлудил приемчика в ЕТ, че скърцаше Супърба(оказа се 5 врата), та ме пита:
- Ти какви коли си карал досега?
- Ами, японски, Тойота предимно.
- Аха, тука е такс.Увеличавай повече музиката ...
Регулираха вратата, и след 100км пак поскърцваше на десен завой...

п.с Не знам как реши, че Тойотите не вървели. За нормално придвижване са ок. Искаш бързо каране, има Лексус.
п.с.2 От атмосферен бензинов мотор покриват ЕВРО 6 C...
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Toyota

Мнение от todor87 »

kograman написа: 19.11.2018, 22:52:51 Искаш бързо каране, има Лексус.
Мерси, имам си що годе бърза.
Асматици пак ми хвалиш...

[smilie=search.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Toyota

Мнение от kograman »

Асматика си е перфектен. Ауди което не излиза от сервиза с цени за обслужване и т.н, не са за мен. На мен ми трябва кола, на която за 5-6г експлоатация, няма да напомня за себе си, една лампа няма да запали по таблото. За съжаление, при vw and co, това не го намирам. Дори и да върви, та чак да си хапе каишката... [smilie=sarcastic.gif] ;)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Toyota

Мнение от Rangel »

kograman написа: 20.11.2018, 07:26:14 Асматика си е перфектен. Ауди което не излиза от сервиза с цени за обслужване и т.н, не са за мен. На мен ми трябва кола, на която за 5-6г експлоатация, няма да напомня за себе си, една лампа няма да запали по таблото. За съжаление, при vw and co, това не го намирам. Дори и да върви, та чак да си хапе каишката... [smilie=sarcastic.gif] ;)
Честно ви казвам, много митове за това Ауди, но имам наблюдение върху 4-тири, 2 бр. Q7 новата визия, едно с 4.2 тди стара визия от последните и едно s8 и нито едно няма проблеми със сервизи ;), s8 го продаде момчето, но другите три още са безпроблемни :)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от zloQQ »

Корола...не съм карал, възможно е да е надеждна, или пък не, но горе долу имам поглед над щатския пазар (продавал съм автомобили и обикалях разни стажове/обучения в заводи) и според мен, купуват Королата, защото е безбожно евтина! 99$/месечно. Практика е да се взимат коли за 2-3 години, плащат се едни 1500-2500$ в началото, в зависимост от оборудването и после караш нова кола за 99$ на месец! След 2 години я връщаш и взимаш нова Корола... Е, при такива условия - к’во да се чуди човек, които просто му трябва кола, за да иде от едно място на друго.
Относно продажбите и т’ва, че Корола е номер 1...ми..не, изобщо не е. Класацията за продажбите в САЩ за автомобили обединява всичко що има на пазара. Жипки, пикапи, леки коли, миниванове... Королата е на опашката в първата десятка. Да, ако гледаме “леките коли” е на 3-4 позиция последните 2 години, но реално - класацията е просто по брой продажби без значение на класа ППС. Ако говорим в цифри - почти 15% надолу имат миналата година -конкретно за Корола говоря, а тази, спад с близо 10% но все пак не е приключила още годината де. Не се покриват тези неща с израза, който използваш - “На претенциозният и разглезен американски пазар, няма кой да ги бутне с години”
kograman

ŠKODA MASTER

Toyota

Мнение от kograman »

zloQQ написа: 20.11.2018, 08:29:32 Корола...не съм карал, възможно е да е надеждна, или пък не, но горе долу имам поглед над щатския пазар (продавал съм автомобили и обикалях разни стажове/обучения в заводи) и според мен, купуват Королата, защото е безбожно евтина! 99$/месечно. Практика е да се взимат коли за 2-3 години, плащат се едни 1500-2500$ в началото, в зависимост от оборудването и после караш нова кола за 99$ на месец! След 2 години я връщаш и взимаш нова Корола... Е, при такива условия - к’во да се чуди човек, които просто му трябва кола, за да иде от едно място на друго.
Относно продажбите и т’ва, че Корола е номер 1...ми..не, изобщо не е. Класацията за продажбите в САЩ за автомобили обединява всичко що има на пазара. Жипки, пикапи, леки коли, миниванове... Королата е на опашката в първата десятка. Да, ако гледаме “леките коли” е на 3-4 позиция последните 2 години, но реално - класацията е просто по брой продажби без значение на класа ППС. Ако говорим в цифри - почти 15% надолу имат миналата година -конкретно за Корола говоря, а тази, спад с близо 10% но все пак не е приключила още годината де. Не се покриват тези неща с израза, който използваш - “На претенциозният и разглезен американски пазар, няма кой да ги бутне с години”
И така 50г ..., да се чуди човек ... Шкода на три морета [smilie=sarcastic.gif] Отделно, Тойота не се изчерпва само с Корола за САЩ. При джиповете и пикапите, как е положението? Пак същото.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от zloQQ »

Е, пиша за Корола, защото за нея гледам се коментира в момента. Тойота по-напред от 4 позиция нямат последните 2 години. Не знам тея 50 години къде ги намираш. Има факти, които са неоспорими за марката, ама, хахаха, реалността в момента е различна от преди 10 години.
Много отдавана, Тойота или коя да е друга марка, особено в Щатите, не ги купуват щото са надеждни или икономични! Просто са тънка лайсна... Т’ва е истината, пък вие обяснявайте, че надеждна била, не скърцала или квото там има. Може и да е точно такава, но купувача я взима заради друга причина :) Едно време като са били по-скъпи колите, когато са ползвали коли по 5 и повече години, сигурно са гледали надеждност... Сега е съвсем друг пазара. А да не говорим, колко е различен всеки един пазар - щатски, азиатски, европейски...
Не знам между другото, Шкода на 3 морета ли е, пък и ми е все едно.
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Ми има Шкода на три морета, кво - Черно, Бяло и Средиземно.

Еле па у Малта - върли Шкода фенове, заринати са и трите острова с Тойоти и Шкоди. ;)

Ап..... Май на единия остров не можеше с кола.... [smilie=sarcastic.gif]
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Toyota

Мнение от Scub40 »

На Комино не може с кола,само пешаци там.
Иначе знаят те какво да карат.Тойотите голяма част идват директно от Япония,а пък вече за Шкодите...на тях са фенове още от задномоторните.
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”