Свързване на видеорегистратор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @RRusinov - При слаб акумулатор Компютъра на Автомобила може да спира захранването на някои системи но при Работещ Двигател не би трябвало да го прави..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Пробвай с друг кабел.
TSI Team
RRusinov

Шкода Новак

Мнение от RRusinov »

Здравей @PRO, опитах три кабела както и днеска опитах и 2-те USB долу ... там играеше от 40 mA до 700 mA стигна за малко максимум до 1600 mA
RRusinov

Шкода Новак

Мнение от RRusinov »

Макар че при работещ двигател това не би трябвало да е от значение, опитах с три кабела както и днеска опитах и 2-те USB долу ... там играеше от 40 mA до 700 mA стигна за малко максимум до 1600 mA
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Тогава в сервиза, да я замерят и диагностицират. Тези USB-C са точно за захранване на устройства.
TSI Team
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Ето няколко замервания при мен на консумацията на камерата. Максималният ток беше под 800ма през цялото време - с включен екран и запис.
Изображение
Изображение
Изображение
RRusinov

Шкода Новак

Мнение от RRusinov »

На тия в сервиза не им се занимава ....говорят глупости според мен ..било заради вградените кабели не били високо качество [smilie=fool.gif]
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Ами не направи едно смислено замерване колко консумира тая камера..
Не знам колко ток очакваш, но сега тествах още веднъж с по голям консуматор - гладен телефон. Резултата е, че поне 1.5А си поддържа.
Изображение
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

@RRusinov, както каза PRO бих се въртял около захранващия кабел. Бях поръчвал от китайците USB C към Micro USB и не бях прочел, че захранването върви само в едната посоко (от Micro USB-то към USB C). Бидейки с универсална посока (USB-C) то понякога кабелите на поддържат заряд а само комуникация. Ако не ти се занимава да замерваш или нямаш възможност, пробвай с адаптер от USB C към USB и после кабел от USB към Micro USB. При мен го оставих така, уж за времнно, но съм нямал проблеми от тогава.
RRusinov

Шкода Новак

Мнение от RRusinov »

Здравейте колеги! оказахте се прави най-вероятно проблема е от кабела,замерих и се оказа всичко наред !

Изображение
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

Здравейте
Изчетох темата, но отговор на въпросите, които ще задам, така и не намерих.
Камерата е 70mai810s, колата е Карок на една година.
1. Искам да включа камерата към порта до огледалото за обратно виждане (нали за това е този порт), но не стартира. На запален двигател пробвах различни кабели, не ще и не ще. Последно пробвах и кабел който си работи безпроблемно на конзола за видеоигри, пак не тръгна. Захраних я с нейните кабели (от комплекта) от запалката на колата и камерата заработи. Не искам да ми висят кабели пред очите, дразнещо е.
2. След като заработи от запалката и малко настройки на камерата, реших да видя какви клипчета прави и установих че дисплея не угасна (за около 20 минути шофиране). Предполагам е въпрос на настройка, която не съм отразил?
3. Пробвах след това да сваля на телефона клипче и се оказа, че докато телефона е вързан към колата, не може да се върже с камерата. Трябва ръчно да му кажа да не се свързва с колата ами с камерата. Б*х тия електроники. Има ли някакъв друг по- лесен начин?
:)
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @ssiliev - Знам, че @smoke има знания по тези въпроси - нека ги сподели [smilie=thank_you2.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: vRS Challange 2.0 TSI
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

ssiliev, ако порта пуска 12v и нямаш траф, няма как да стане, тъй като (ако не се лъжа), камерата иска 5v...
Аватар
Kiko

Škoda Ентусиаст

Гараж: Служебна Dacia Duster

Мнение от Kiko »

При 5volta напрежение и стандартен уред със 2 ома съпротивление, камерата е направена да работи на 2.5А ток. Ако й подадеш директно 12волта, вдигаш напрежението, съпротивлението остава -> тока става 6А и вътре става мармалад. Там щом още не е изгоряла, значи просто кабела не пропуска достатъчно напрежение към нея. Ако пускаше 12 волта отдавна всичко щеше да се е разтопило.

Проблема е в новите USB C кабели - те имат конфигурационен канал ( Configuration Chanel ) и той ги прави умни, обаче от там идва проблема.
Ако камерата не е също "умна" - няма как да каже на USB-C кабела: аз съм консуматор, дай ми ток.

Старите USB-A са много по-добре защото при тях те просто директно подават напрежение към уреда, който е включен в тях.
Има и още по-нови USB-C кабели, които изобщо не подават никакво напрежение - те служат само за комуникация и изобщо не могат да захранват.

За това като купувате USB-C кабел трябва да прочетата на кутията дали може да предава напрежение или е само за комуникация.
Най-лесния вариант е да ползваш преходник за стара технология: USB-A → преходник -> USB-C ( има много такива кабели )
На морето колите са най-бързи!
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

zloQQ написа: 25.04.2026, 11:55:19 ssiliev, ако порта пуска 12v и нямаш траф, няма как да стане, тъй като (ако не се лъжа), камерата иска 5v...
Да, камерата иска 5v, но и порта пуска 5v, поне така пише изкуствения. Няма как да го измеря реално. Телефона ми почва да се зарежда, като го закача, значи порта работи.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”