Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
werz,
Никой сервиз не балансира валове, всички ги носят на специализирани машини.
Иначе на мен двигател със смяна на ризи биели бутала вал, ми е правил един човек в горубляне, с гаражче, нооо работи мноого бавно, ремонта отне 2-3 месеца.
Тогава ми предложи да ми ги смени с усилени, но тогава въобще не ми беше до тунинг и му казах всичко както е стоково така да го направи.
1.9 dci 120 кончета беше двигателя.
Колата е Р35 ГТР,а проблемът е ,че поради големината на очакваната инвестиция очаквам и съответните гаранции,а отговорите до сега са меко казано уклончиви
Без да се обиждаш, но си мазохист
ГТР Р35 е възможно най-скъпата, най-трошливата и прочее кола за тунинг.
Даже Руснаците си ги пращаха в Щатите, но и на тях им писна да плащат по 12 000$ за съединители и ала бала.
Не виждам някой в БГ да може да свърши работа като хората, а какво остава за гаранции.
Да не е на Ники Красавеца тоз ГТР или си е твой?Че и той се е хванал за главата кое , как и какво струва по тоя туч.
Поздрави
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Колата е на брат ми и е на 220 хиляди километра от 0.Не бих казал,че е трошлива,даже напротив ,,имайки впредвид какво е.Проблемите почват като се почва със засилването,но липсата на компетенция е доста дразнеща и всеки гледа колата като космически кораб,а то си е просто желязо
Въпросът за основния ремонт на ГТР сам по себе си е интересен. Имам подозрение, че самите японци не са предвидили опцията такъв двигател да се ремонтира в повече или по-малко гаражни условия. Ако гаранцията е ключова и бюджетът е без лимит - бих препоръчал да се разходите до колегите от Нисан и да изясните какво предлага в случая производителя. Нов двигател е сигурно 6 -цифрена сума. Едва ли предлагат заводски рециклирани комплекти, но не пречи да се пита.
Предвид, че такава кола се кара екстремно, едва ли някой извън оторизирания сервиз ще се навие да ти даде гаранция. Още повече ако колата е допълнително форсирана, а тя сигурно ще е. Дали ще се счупи днес или утре, няма кой да каже. Рискове на занаята. V6 с две турбини и стандартни 5-600 коня от 3,8 литра е всичко друго, но не и нещо, дето не е натоварено.
Иначе вариантът е да се търси мотор от катастрофирала кола и да се сади, естествено гаранция няма да има, но и парите ще са други.
По темата за шлайф, набиване и така нататъка - не го препоръчвам на никой, който прави свръх прецизен двигател. Ако правиш Шкода 120 или Москвич, да. И пак на няколкото места в София, където се занимават с шлайф и т.н., навсякъде могат да ти прецакат частите. Не е случайно, че при съвременните двигатели няма ремонтни размери и такива операции се правят по изключение - като се гони бюджетен ремонт колкото да се закрепи колата за още някоя година.
Не разбирам, защо трябва да се засилва гтр-а, при положение, че всички знаят, че е чуплив, а и е предостатъчно мощен по-принцип.
Ако някой ми подари такъв, ще си го карам заводски.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Едно питане към тунинг мастърите.
Моята печка е с воден кулер и имам допълнителна електрическа помпа и допълнителен радиатор който са за кулера, но всичко е на един кръг(мотор, кулер)
Та въпроса ми е
Може ли да се отделят, да стане на два кръга чрез допълнително казанче?
Кулера да се охлажда отделно, не с мотора?Да се намали температура на кулера по тоя начин?
Не го разбирам тунинга, дано сте ми разбрали въпроса
В нисан е колата,но отговорът е прост,ние тук сме само монтажници,но можем да ви продадем всичко необходимо.Ако искате гаранция 98хиляди лева за цял агрегат.По сервизите е пълно с коли ,които никой не може да ремонтира в Бг,а части има.Нивото е смешно просто,няма инструмент точен за замерване,камъни и машини за нещата ,които са трябва да са точни.Не е реално да пращам колата в контейнер до Англия или Гърция,защото в Бг няма условия,но ще се наложи.Причината да се случи фал,е във веригата,не е дала грешка,но е разтеглена и е почнала да износва композитния банан, а от там стружките в картера и от там в смукателят на маслената помпа.Блокът на 220000 е като чисто нов,има видима промяна на цвета,но на смотан микрометър не мога да хвана износване,прецизен няма.
Последно промяна от werz на 17.09.2019, 23:02:31, променено общо 1 път.
Kaloyan_vRS написа: 17.09.2019, 22:04:57
Едно питане към тунинг мастърите.
Моята печка е с воден кулер и имам допълнителна електрическа помпа и допълнителен радиатор който са за кулера, но всичко е на един кръг(мотор, кулер)
Та въпроса ми е
Може ли да се отделят, да стане на два кръга чрез допълнително казанче?
Кулера да се охлажда отделно, не с мотора?Да се намали температура на кулера по тоя начин?
Не го разбирам тунинга, дано сте ми разбрали въпроса
Щом имаш воден кулер и две водни помпи всичко може да стане.
Това мега малоумие да правят два кръга и да се събират .
При мен ефекта е брутален, трябва ти казанче - най-добре от Фолксваген Т5 например, маркучи и някой за монтаж.
Обикновено двата кръга се събират около електрическата помпа.
За твоята мощност и с тоя кулер би трябвало да ти е ОК, ако ги разделиш
Kaloyan_vRS написа: 17.09.2019, 22:04:57
@Kaloyan_vRS,
Цък една снимка
Виж как след като мине през водният кулер отива в помпата и там събира двата кръга.
Маха се тройника, затапва се алумин тръбата и си ти.Маркучът от кулера отива в новото казанче, а от казанчето към помпата.
Най просто намираш от казанчето надолу къде се събират кръговете и почваш аутопсията
Ето и при мен как е https://www.forgemotorsport.com/?download_id=148