Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Ivan_Mr

Шкода Новак

Мнение от Ivan_Mr »

isstoychev написа: 16.06.2026, 09:56:15 Привет, пробвах кодиака и то 2ката. Не ми допадна

Сега имаше много готини неща в нея - височината и размера. Отзад супер място, багажник, отпред, широките прозорци и тн. Топ.
Обаче двойката дизел първо ми е мудна в ниските обороти, второ тази кола е МНОГО ШУМНА. Мотора е шумен(нз всички ваг дизели ли са така) и ми се видя по-зле обезшумена от 20 годишния ми CLS, на който уплътненията са заминали преди 10. Плюс, че кодито малко го усещах като камионче, а аз обичам да настъпвам.
Нз как ще е бензина може да ми допадне повече, но за парите които струва определено не ми допада.

аз слезнах от 2010г Е класа 3ка дизел 4matic на въздух с ремап на около 280к.с и взех нов дизелов кодияк 193. разликата във вървежа и в пъргавината няма как да се коментират то е ясно. Но аз като цяло за нуждите който ми трябват съм доволен.
за 22к км и 14 месеца експлоатация 80% само извънграда и 2 смени на масло не мога да кажа лоша дума
1 път имах грешка за повишено количество масло заради прекъсната регенерация. при която само източих около 200-300гр. направих го така защото карам само извънграда и сменям на 10-11к км масло
и това че дефектира моторчето на чистачките но не останах без чистачки.
каско 2к евра след остъпката
застрахоква 180Е след остпката
масло и филтри смених сега края на Май месец само за 210Е
гумите и джантите 18ки ми бяха комплекта като ги взимах нови джанти dezent за 1250лв и 1300лв зимни гуми hankook
Возията за обикновенни аморт за моят стил на каране аз лично като шофер съм доволен, жената от време на време се олаква като се вози отзад при детето че се усещало малко да лашка но това ако е влезнеп с лека идея с по висока скорост в завой. аз лично шумоизолазията я усещам добре но е и с 2ни стъкла моята отпред и челното.
Да мотора не е много пъргав но като му свикнеш и покараш повече няма да имаш оплаквания от към вървежа все пак 0-100 е за около 7.5сек.
на магистралата няма проблеми да подържа постоянна скорост от 140-160.
разхода на гориво за това кубче лично според мене е направо песен сравнение с дизеловата ми Е класа. до Варна и обратно през Бургас ми даде средно 6.5 с 4 човека лек багаж и постоянно 145км/ч.
да парите й не са малко но за мене беше много определящо мястото, защото в тези автомобили който си изброил може би само Santa FE има повече място от Кодияка в багажника.като всичките който си изброил са в момента с поне 7К евра вазлика на горе да не кажа и с 10К евра разлика нагоре да започват.
гледах и CX80 сега наскоро и останах малко разочарован че кола 5м има по малък багажник и по малко място отзад за пасажерите след моята настройка на седалката(193см), правих тест drive на cx60 Която на габарити е 1към1 с кодияка с мотор 3.3дизел той раазгръща добре до към 120 и след това е мноого линеен, силата му е там но не я усещаш толкова.
в момента имат интересна промоция с остъпка в размер на ДДС и мисля че си залужават. 265к.с мотора го има и в кодияка и в superB.
може и на тях да разгледаш.
Но аз като цяло от дизеловата печка съм ОК с нея защото няма къде толкова и да се натиска вече а и постоянно е натоварено и стават бели и няма вече за къде. сега и 15г вече имат коли и возят родителите си до работа и обратно.
успех с намирането на кола.
Благодаря за мнението, колега. Аз вече много се замислям да направя компромис със СУВ-а и гледам е-класи комби w213.

В Германия до 35к евро има много интересни оферти: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... e11a4ae601

Намират се и без пълен airmatic, а само въздушни възглавници отзаде, които според Claude са доста по-проста система и евтина за подръжка. Моето все пак е на платформата на е-класата и като чета при по-новите няма нещо по-драматично. Също както предполагам си се убедил, е-класите ги правят доста корави за премиум автомобили - все пак половината таксита в Germany са с такива :D Знам само, че не искам плъгин хибрид. Имах малко катарзис на тема електрички и плъгини миналата седмица с едно пътуване до Гърция. Да кажем, че твърдо искам ДВГ кола поне докато електричките не почнат да минават по 1000 км и да зареждат за 5 мин при това мейнстрийм моделите, а не X3ки за 100к евро :D

Мисля да потърся някой с 213-ка да тествам дали ще ми допадне, че то при мен докато не съм го покарал не съм готов да си го взема. Но пък на хартия има огромен багажник, добра возия и пътно поведение и моторите дето започват с 3 отпред дори и четирицилиндровите май са приятно пъргави
Аватар
ba7ka7a

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

Ivan_Mr написа: 03.07.2026, 14:16:14 Да кажем, че твърдо искам ДВГ кола...
Да те цитирам:
Ivan_Mr написа: 23.05.2026, 16:20:41 Тръгнеш ли извънградско мислиш за следващата станция и ти е като пътеводна светлина...
[smilie=pardon.gif]
Ivan_Mr

Шкода Новак

Мнение от Ivan_Mr »

ba7ka7a написа: 03.07.2026, 14:20:30 Ivan_Mr написа: 03.07.2026, 14:16:14
Да кажем, че твърдо искам ДВГ кола...
Да те цитирам:
Ivan_Mr написа: 23.05.2026, 16:20:41
Тръгнеш ли извънградско мислиш за следващата станция и ти е като пътеводна светлина...
Е то горното ми мнение затвърждава още повече това...
Аватар
_56_

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

Здравейте, Кодиаци. Шибидаха ми върти един номер от време на време, и последния път беше на събора, като тръгвахме от поляната събота вечерта. Тъй като @BlackPearl беше близо, го обсъдих с него, обаче той нямаше отговор защо става така.

С две думи: оставил съм шибидаха на проветряване, тръгвам да го затварям със сензорното копче - затваря се, след което се отваря на проветряване - но с една идея повече. Ако се опитам да го затворя - пак същото.

Опитвах да го отворя до край и после пак да го затворя - същата работа. Предишните пъти си играх с дистанционното да задържа заключването, при което той се затваря, и вдигам пръста от копчето.

На някой друг случвало ли му се е такова нещо?

Намерих и "решение" - затварям го в движение - тогава няма проблеми. Драмата се появява, когато колата е в паркирано положение.
Изображение
Аватар
ba7ka7a

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

Face-lift 2027
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Aман с тези фейслифти през година-2.
Да използват този ресурс да направят пластмасата на задните врати като на предните примерно [smilie=punish.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Мнение от ostavime »

То се очакваше. Фаровете ще ги направят малко по-агресивним зашото сега са някак големички и задната лента сигурно ще я пуснат да свети. Евентуално дребни промени в самия начин на освететяване отзад. То за това и само там има камуфлаж. Иначе има логика в това, да пипнат малко пластмасата, ама...
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Е защо година-две, той като излезе ще е на 3г. моделът, тоест горе-долу на средата на живота му. В тая връзка все забравям да пусна моята трансформация към Sportline, ще я наснимам тия дни :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

bega4kata написа: 08.07.2026, 10:58:15 Aман с тези фейслифти през година-2.
Ами нормално сега е супер лесно. Дизайна на компютър, 90% Ал върши работата. После компютърни симулации на всичко. Накрая на 3д принтера и имаш кола. Софтуеристите натворят някакви шарении, дето не се и тестват, нали има ОТА ъпдейти и айде на пазара.

Едно време взима молива и се почва... голф 2ка 20 години актуален модел.
Бееееее.....
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

https://www.skoda-auto.bg/models/peaq/new_peaq
Няма цени още, но като цяло ми харесва на мен. Малко от Range Rover, малко от Hyundai и се е получило прилична кола като дизайн поне. Иначе е по-голяма от Кодиак. В интериора воланът ми евтинее. Не, че моят не е същият, но това е видимо по-луксозно купе и трябваше да измислят нов волан.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

lyubohar написа: 11.07.2026, 17:19:31 Малко от Range Rover, малко от Hyundai
Малко клиренс да беше взело от тия, аман от тръшнати сювове.

Не ми дреме за волана, ама ако едно регулируемо окачване вземат да му сложат, следващата ми кола може пак да е Шкода.
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ми, не е зле :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Мнение от ostavime »

Каква е идеята на тези неща на двете предни врати?

Изображение
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI MY23; Peugeot 208 1.4 HDI;

Мнение от FaKeR »

Може да са за монтаж на ветробрани.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Някой с панорамен покрив може ли да каже, при "комфортно отваряне" (натискане и задържане на бутона за откл. на ключа) панорамата докрай ли се отваря или само в положение за проветряване?
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”