Шумят ли ви вакуумно-маслените помпи на Октавия 3 дизел
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
А защо помпаш на място спирачката? Нещо не хваща ли? В реална ситуация, кога я помпаш?
TSI Team
-
Sec8200
- Гараж: под наем
PRO, то явно е специфика на модела плюс, че е дизел. Аз не обичам да кова спирачките и при по-продължително спиране или супер агресивно такова, след първоначалното захапване следва твърд педал и си иска натискане за да се случва нещо. Не бях свикнал,реших че е проблем,предишните бензинки имаха си усилване и не усещах нищо подобно. Но колата си спира.
Първият път изтръпнах на път. После на ГТП валяците се забеляза отчетливо поведението-там се спира плавно и прогресивно и накрая си иска натиск повечко за да спре валяците. Педалът се твърдява осезаемо накрая.
Сега свикнах и съм ОК. Нарочно я тествах на спокойно къде й е предела и как се държи.
Ванка Sawyer ми описа неговата стара vRS и друга дизелова Октавия, 1:1 думите му бяха, което аз усещах.Сега съм спокоен, гледам да свиквам.
Единствено още когато е инстинктивно бързо на два пъти тръгвам със засилка да изпреваря и се отказвам последния момент и усещането за твърд педал малко е кофти, но колата спира (слава Богу!).
С две думи, не ме кефи, но и няма проблем,затова аз се нагодих. Нищо -
научих и нещо покрай тая история.
За помпата не съм решил, сега нямам възможност така или иначе.
Чува си се отчетливо студена,чакам я да загрее да не ме дразни.
Първият път изтръпнах на път. После на ГТП валяците се забеляза отчетливо поведението-там се спира плавно и прогресивно и накрая си иска натиск повечко за да спре валяците. Педалът се твърдява осезаемо накрая.
Сега свикнах и съм ОК. Нарочно я тествах на спокойно къде й е предела и как се държи.
Ванка Sawyer ми описа неговата стара vRS и друга дизелова Октавия, 1:1 думите му бяха, което аз усещах.Сега съм спокоен, гледам да свиквам.
Единствено още когато е инстинктивно бързо на два пъти тръгвам със засилка да изпреваря и се отказвам последния момент и усещането за твърд педал малко е кофти, но колата спира (слава Богу!).
С две думи, не ме кефи, но и няма проблем,затова аз се нагодих. Нищо -
научих и нещо покрай тая история.
За помпата не съм решил, сега нямам възможност така или иначе.
Чува си се отчетливо студена,чакам я да загрее да не ме дразни.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Не може като натиснеш да спираш да ти свършва вакума, че да трябва много да натискаш силно. Това са глупости. Иначе ако я помпиш на място съм съгласен, след второ, трето напомпване да се втвърдява. Но на пътя, не може да се случи в рамките на 2 секунди, да натиснеш с всичка сила(цял ход на педала) и да отпускаш педала 3 пъти, че да ти се втвърди.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Sec8200
Аз не знам свършва или или не, но е факт,че по някое време дори в нормални условия накрая педалът е твърд и неприятен.
Най-разбираемо за аудиторията обяснено е на ГТП, всеки е минавал и знае как се тестват там спирачките - бавно,плавно и продължително.Е накрая трябва да се "набера" на педала за да спре.Спира факт, затова и не ровя повече.
Понаучих се как да ми е по-приятно спирането. Но както за помпата, така и за това не си въобразявам. Просто има хора дето обръщат внимание на детайлите.
Не се оплаквам, нито търся под вола теле. Пуснах темата да видя кой друг има подобни наблюдения и евентуално да сравним с 1-2 колите си.
Най-разбираемо за аудиторията обяснено е на ГТП, всеки е минавал и знае как се тестват там спирачките - бавно,плавно и продължително.Е накрая трябва да се "набера" на педала за да спре.Спира факт, затова и не ровя повече.
Понаучих се как да ми е по-приятно спирането. Но както за помпата, така и за това не си въобразявам. Просто има хора дето обръщат внимание на детайлите.
Не се оплаквам, нито търся под вола теле. Пуснах темата да видя кой друг има подобни наблюдения и евентуално да сравним с 1-2 колите си.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Мисля си, че втвърдяванете за, което говорите съвсен не е случайно или дефект. Замислено е така за може да се дозират спирачките при по- екстремно спиране, защото ако педала е много мек е трудна работа.
-
Sec8200
todor87, честно казано не бях се сетил, че е feature not a bug. Но има известна логика, досега не съм палил гумите от спиране, и явно не съм ги довеждал до границата на сцепление, ABS не е тракал при екстремните спирания.
- Kaloyan_vRS
- Гараж: BMW M340i xDrive G20
Тоше,До сега обикалях моята,няма такова тракане или поне аз не го чувам,има нормално тракане на дизелова кола!
В среда от 10ч съм в ЕТ(София)ако си свободен може да се видим!
В среда от 10ч съм в ЕТ(София)ако си свободен може да се видим!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
И тди то рс, на Шурето не се чува.
GUNTER SERVICE

-
Sec8200
Kaloyan_vRS, за жалост не съм в София, бих дошъл. Като се прибера може да направим някоя среща да се видим.Благодаря ти. По какъв повод, всичко наред ли е?Надявам се да.
bega4kata, благодаря ти
За протокола ще пусна студена като е и загряла в два паралелни клипа. След седмица две.
За бъдещи колеги или търсения.
bega4kata, благодаря ти
За протокола ще пусна студена като е и загряла в два паралелни клипа. След седмица две.
За бъдещи колеги или търсения.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Димон така слухтеше навремето около неговата и си причиняваше душевни страдания. Хубавото е, че с времето ти минава, макар че на него му трябваха години... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- Kaloyan_vRS
- Гараж: BMW M340i xDrive G20
Не е всичко наред,но трябва да стане!
Калибриране на асиста и да видим това предърпване което се получава от време на време ще се оправи ли(казват че е от асиста)В Сливен няма стенд и затова ще идвам в София!
Калибриране на асиста и да видим това предърпване което се получава от време на време ще се оправи ли(казват че е от асиста)В Сливен няма стенд и затова ще идвам в София!
-
Sec8200
пускам update от руснака, с който си комуникирам
"Hi. I sound exactly the same as on your video. After replacing the pump the sound is gone. But after six months returned. And now again the sound is there when the engine is cold. The pump is inside the engine, the sound from the belts. To replace, remove the crankcase drain oil."
"Hi. I sound exactly the same as on your video. After replacing the pump the sound is gone. But after six months returned. And now again the sound is there when the engine is cold. The pump is inside the engine, the sound from the belts. To replace, remove the crankcase drain oil."
-
Sec8200
понеже в Бришкода има тема, която следя реших, че ще е добре да споделя и тук. С две думи още един, който каза, че няма смисъл да се сменя нищо освен да се свикне и приеме, че VAG клокочи от нов.
Greetings to all!
I have an update!!!
I literally changed it all. Distribution kit, oil pump and belt. Using Motul Oil 5w30 with vag 507 specs.
if it was worth it? Not at all! Stay still. Don´t waste your money.
The noise continues, but far less, and goes way much sooner. I checked the old oil pump and just by turning it, it´s very noisy, especially the vacuum part.
The best option it´s to live with it. I have made peace with it. Please don´t make the same mistake, likei did.
My car now have 54.600 Km.
Източник : https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... nt-5547194
Greetings to all!
I have an update!!!
I literally changed it all. Distribution kit, oil pump and belt. Using Motul Oil 5w30 with vag 507 specs.
if it was worth it? Not at all! Stay still. Don´t waste your money.
The noise continues, but far less, and goes way much sooner. I checked the old oil pump and just by turning it, it´s very noisy, especially the vacuum part.
The best option it´s to live with it. I have made peace with it. Please don´t make the same mistake, likei did.
My car now have 54.600 Km.
Източник : https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... nt-5547194
-
Bodyshaker11
[quote=Sec8200 post_id=56754 time=<a href="tel:1503506169">1503506169</a> user_id=602]
Здравейте,
Реших да направя тема да споделя инфо и да всеки, който има подобен шум да сподели.
Говорих с част от колегите - не съм само аз, при някой е по-незабележимо, някои го чуха след като ги питах (извинявам се за което).
Благодаря им на всички, които ми писаха на лични съобщения !
1. Досега съм намерил инфо, че дизеловите са засегнати, не знам дали 1.6, но 2.0 го имат.
2. Шумът е като неравномерна работа на двигателя. Чува се, когато е студен 50-80 градуса, след което изчезва. Идва от дясната страна на двигателя (гледано от шоф. седалка) или в лявата, ако гледате откъм предницата. Отчетливо се чува под калника.
3. Това е при мен :
https://app.prolet.org/owncloud/index.p ... bPOn7Hhp0k
4. Това е тема на колега от Бришкода :
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... via-20tdi/
Той е в Словения, каза ли са му, че може да не намалее след смяна. При него натискането на педала на спирачките няколко пъти спира и пак се появя след това.
5. Това е тема на руснак - той я е сменил, намаляло или изчезнало не разбрах, чакам го да пише, но явно рядко гледа.
https://www.drive2.ru/l/451042485653734573/
https://www.drive2.ru/l/10475273/
6. говорих с колега от форума от Е.Т. (не знам дали да споменавам имена), той ми каза, че много коли го имат, при някои по-отчетливо, при някой не. Повечето хора не го чували просто.
7. ходих в Е.Т. София, г-н Вангелов ме прие без час за 10 минс. Оставих колата да изстине 2 часа отвън, но не успях да го демонстрирам.
Тествахме спирачките, както споменах не ме кефят как се държат при продължително спиране. Той потвърди, че са нормални. Ванката (Sawyer) ми описа на две дизелови коли в тяхното семейство - явно дизелите са така. Обяснявам си го с отделната помпа, която не е свързана с двигателя, както при бензините и по-бавно връща вакуума след изчерпване.
Ще пиша как се развива - засега го наблюдавам, нямам възможност да я оставя на сервиз. Ако при някой се наблюдава да пише.
[/quote]
Здравейте нов съм във форума …
Имам абсолютно същото тракане с моят супърб mk3 2.0 tdi 150 bhp код на мотора DFGA151414 колата трака само на студен мотор като всеки говори за тази комбинирана вакуум маслена помпа та въпроса ми е има ли нова подобрена такава с която проблема с тракането се решава ?
Здравейте,
Реших да направя тема да споделя инфо и да всеки, който има подобен шум да сподели.
Говорих с част от колегите - не съм само аз, при някой е по-незабележимо, някои го чуха след като ги питах (извинявам се за което).
Благодаря им на всички, които ми писаха на лични съобщения !
1. Досега съм намерил инфо, че дизеловите са засегнати, не знам дали 1.6, но 2.0 го имат.
2. Шумът е като неравномерна работа на двигателя. Чува се, когато е студен 50-80 градуса, след което изчезва. Идва от дясната страна на двигателя (гледано от шоф. седалка) или в лявата, ако гледате откъм предницата. Отчетливо се чува под калника.
3. Това е при мен :
https://app.prolet.org/owncloud/index.p ... bPOn7Hhp0k
4. Това е тема на колега от Бришкода :
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... via-20tdi/
Той е в Словения, каза ли са му, че може да не намалее след смяна. При него натискането на педала на спирачките няколко пъти спира и пак се появя след това.
5. Това е тема на руснак - той я е сменил, намаляло или изчезнало не разбрах, чакам го да пише, но явно рядко гледа.
https://www.drive2.ru/l/451042485653734573/
https://www.drive2.ru/l/10475273/
6. говорих с колега от форума от Е.Т. (не знам дали да споменавам имена), той ми каза, че много коли го имат, при някои по-отчетливо, при някой не. Повечето хора не го чували просто.
7. ходих в Е.Т. София, г-н Вангелов ме прие без час за 10 минс. Оставих колата да изстине 2 часа отвън, но не успях да го демонстрирам.
Тествахме спирачките, както споменах не ме кефят как се държат при продължително спиране. Той потвърди, че са нормални. Ванката (Sawyer) ми описа на две дизелови коли в тяхното семейство - явно дизелите са така. Обяснявам си го с отделната помпа, която не е свързана с двигателя, както при бензините и по-бавно връща вакуума след изчерпване.
Ще пиша как се развива - засега го наблюдавам, нямам възможност да я оставя на сервиз. Ако при някой се наблюдава да пише.
[/quote]
Здравейте нов съм във форума …
Имам абсолютно същото тракане с моят супърб mk3 2.0 tdi 150 bhp код на мотора DFGA151414 колата трака само на студен мотор като всеки говори за тази комбинирана вакуум маслена помпа та въпроса ми е има ли нова подобрена такава с която проблема с тракането се решава ?
Superb Sportline 2017
-
Sec8200
Питал съм на две места - ЕТ и друг сервиз за VAG. Няма гаранции, че новите ще са по-добре. Т.е. може просто да си изхарчите парите.Bodyshaker11 написа: 28.09.2023, 01:24:52 та въпроса ми е има ли нова подобрена такава с която проблема с тракането се решава ?