Да, наистина много бързо загрява (дори и жената го отбеляза), но на Аудито на последна степен беше непоносимо да се стои - буквално. Последната степен на Шкодата е осезаемо по-слаба - това го забелязах още преди време, карайки някои от служебните в предната работа. Иначе и аз на последна степен не карам - надувам в първите няколко минути и след това на 1-ва.gdadov написа: Изненадан съм за коментара ти относно подгрева на седалките. Аз не смея да го включа на макс, дори не съм пробвал, че на 2-ра степен така здраво подгрява, издържам 3-4 мин , не повече. Загряването е буквално за 15-на секунди, я има , я не.
В някоя тема бях писал точно за kick-down-a. А3-ката беше с 6DSG и това беше много як ефект - направо те имплантираше в седалките. А на Superb 3 2.0TSI 4x4 е направо брутално как лепи... Неприятното при DSG е, когато кутията реши да върне 2 предавки - тогава има чувствително забавяне, но аз й бях стигнал до истината с ръчният режим (там имах перки на волана и беше още по-яко).gdadov написа: Двигател: Уникален е, аз няма какво повече да кажа. При мен дори не в kick down режим залепя всички в колата на седалките, ускорява на вид малко тромаво, но амо за секунда-две е такова чувствотот и после изтребител. На DSG-то както съм писал в моята тема, си държи 6-та предавка при 60-65км, търси 7-ма интуативно при първа възможност. Много балансиран и изпипан двигател по първи впечатления. С тази мощност Октавията е вълк в овча кожа, на магистрала Аудита и БМВ от подобен клас могат да и дишат праха.
Иначе да, Октавията е малък sleeper с този мотор.
Затова търся емблемката с надпис TSI, че да я обознача отзад!