При положение,че си сменил дясната... сменяй и лявата.
А за Дифа не бих чакал да се развие повече.Колкото по скоро - толкова по безболезнено.... че накрая ще извиеш и ти ... на умряло като чуеш сумата за замяна с нов/втора употреба ( който аз лично бих ревизирал преди да кача на колата )
Виене от задната страна
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
-
atanas4
- Гараж: Skoda Superb III 2.0 TDI (190 кс) DSG6 4x4;
Citroen C5 I 2.2 HDi (133 кс);
Citroen C3 I 1.4 HDi (90 кс)
Виене от задната страна
Такаааа, както се казва - положението вместо да се влошава, става безнадеждно.
Сменихме и другата главина и пак вие.
Ще ходя на майстор да направи едно кръгче. Междувременно се оглеждам за диференциал втора ръка.
Но... някой може ли да ми каже по VIN, какъв OEM има моя диференциал и с какъв (ОЕМ) може да бъде зааменен? Също от коя марка/модел може да стане; на какво трябва да обърна внимание и какво да очкваам при купуване. Колата е Суперб 3, 2.0 TDI, 190 HP, 4x4, DSG6, 2017г.
Сменихме и другата главина и пак вие.
Ще ходя на майстор да направи едно кръгче. Междувременно се оглеждам за диференциал втора ръка.
Но... някой може ли да ми каже по VIN, какъв OEM има моя диференциал и с какъв (ОЕМ) може да бъде зааменен? Също от коя марка/модел може да стане; на какво трябва да обърна внимание и какво да очкваам при купуване. Колата е Суперб 3, 2.0 TDI, 190 HP, 4x4, DSG6, 2017г.
-
xektop
- Гараж: Kia Ceed SW 1.5 T-GDI 7 DTC GT LINE
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Виене от задната страна
Пиши на колегата тук
https://www.skoda-bg.com/forum/viewtopi ... 43#p429643
https://www.skoda-bg.com/forum/viewtopi ... 43#p429643
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Виене от задната страна
atanas4, аз така една пролет бях почнал да чувам виене и се оказа, че като сложих летните гуми и всичко изчезна. Зимните ми бяха хубава марка и никога не ги бях чувал, но явно бяха одъртяли.
Толкова неща си направил, направи и това.
Толкова неща си направил, направи и това.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Виене от задната страна
Защо?Кое те кара да търсиш втора ръка диф?
Ремонтирай си твоя.
-
atanas4
Виене от задната страна
Разбира се, че първо ще се насоча към ремонт на моя диф.Audirulzz написа: 12.03.2026, 05:38:36 Защо?Кое те кара да търсиш втора ръка диф?
Ремонтирай си твоя.
-
atanas4
Виене от задната страна
Проблемът ми с виенето е решен.
Сменени два лагера на диференциала, нови масла, обслужване, труд - общо 450 евро.
Доволен съм, дано да няма там проблеми за в бъдеще.
Сменени два лагера на диференциала, нови масла, обслужване, труд - общо 450 евро.
Доволен съм, дано да няма там проблеми за в бъдеще.