Уплътнение за вратите на Октавия 3 от Октавия 4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Едва ли тея уплъутнения ще помогнат много със шума при такава скорост. Там си трябва илозация по цялата кола и пак резултата няма да е уау.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Първо виж дали са еднакви като дължина. Щото ако ги продаваха на метър - няма никакъв проблем. Гледайки снимките, със сигурност ще се подобри уплътняването на вратите и капака. Сега, за високи скорости, както е писал Пейо, на дали ще помогне много - там си требе по-сериозна шуми изолация.
-
nikolay_ss
Точно тези уплътнения по вратите са едни от най-важните. Играл съм го филма с шумоизолация на автомобил, при който заводските уплътнения на вратите не са от най-добрите.peyopetrishki написа: 01.03.2022, 23:27:29 Едва ли тея уплъутнения ще помогнат много със шума при такава скорост. Там си трябва илозация по цялата кола и пак резултата няма да е уау.
Врати, под, багажник, А колонки, общо взето всичко без тавана, беше в шумоизолация silentcoat. Когато си на място е адски тихо в колата или при градско шофиране, но вдигнеш ли над 120-130км/ч, поради лошите уплътнения на вратите, вятъра си влизаше и ставаше доста шумно в купето.
@Бърдаров N1, ако наистина ти изглеждат по-масивни и по-добре уплътняващи тези уплътнения, според мен си струва упражнението.
Най-лесно ще е, ако можеш да я вземеш колата за 1 ден тест драйв и директно да си ги премериш
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
https://www.aliexpress.com/item/33048417777.html
Абе, аз като ви казвам, че става и с тази от Лидл....![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Абе, аз като ви казвам, че става и с тази от Лидл....
-
peyopetrishki
Аз съм написал, но ти не си разбрал явно. Няма как да превърнеш сравнително обемен семеен автомобил, тежащ 1400 кила (да се чете лек) в обезшумен крузър. То в него няма нищо да спира шума... Няма как да влиза вятър през уплътнението, толкова силно, че да създава шум. Дафак, тя ако струята е толкова силна ще ти бута шапката бе човек, ще се седиш с каска вътре.
Отвори вратата на една пета серия или е-клас и виж колко е дебела. Сравни с октавийката. Седни после вътре и виж колоната между вратите - метал там не се вижда, вътре има пластмаси, а на шкодичката (и на пасата е така!) си чукаш по ламарините. Самата кола е 500 кила по-тежка, къде са отишли голяма част от тези килограми се сещаш предполагам?
Може да се постигне някакъв ефект с обезшумяване, но октавията ще си остане октавия.
Последно промяна от peyopetrishki на 02.03.2022, 09:08:01, променено общо 1 път.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Гледайки ги визоално вратите на О3 и О4 ми се струват еднакви като профил. Така, че е твърде възможно и уплътненията да са еднакви. Можеби ако има възможност да се наложат двете едно върху друго ще се разбере.
Карах О4 и на мен ми се струва една идея по-тиха, но това може да е субективно усещане от самия път и гуми.
Карах О4 и на мен ми се струва една идея по-тиха, но това може да е субективно усещане от самия път и гуми.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Лепят се с двойно лепещо или е нанесен някакъв залепващ слой? Ако е така ще е добре преди да се постави новото уплътнение да се почистят остатъците от старото ако има такива все пак и по такъв начин че да не се засегне лака на каросерията. Относно шума вече е споделено - не е само до уплътненията ами и шумоизолацията. Добавяйки ги 2те, ще се увеличи теглото пък.
Добре е темата не е масонска
Добре е темата не е масонска
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
О-образното уплътнение на вратата е с щипчици и съответно с дупки в корпуса на вратата (не е с двойно залепващо).
Проблема с шумоизолацията е съвсем друг и не го обсъждаме тук. Там всичко е ясно. Другият проблем е изключително тънките стъкла на колата.
това един път го предложих на жена ми. Хахахах
Проблема с шумоизолацията е съвсем друг и не го обсъждаме тук. Там всичко е ясно. Другият проблем е изключително тънките стъкла на колата.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Вариантите са 2:
Купуваш си О4 и решаваш проблема, да имаш по-обезшумена кола.
Втори вариант: Търсиш в нета информация, четеш и прочие. Едва ли тук ( в този момент) има кой да ти отговори.
Щом си надъхан- отиваш в ЕТ Бургас, гледаш, сверяваш, ако трябва поръчваш и в най-лошия случай ще се набуташ с едно уплътнение на врата.
Ако пък стане- БРАВО, след теб ще го направят доста колеги после това упражнение, благодарение на теб.
Така се случват нещата!![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Купуваш си О4 и решаваш проблема, да имаш по-обезшумена кола.
Втори вариант: Търсиш в нета информация, четеш и прочие. Едва ли тук ( в този момент) има кой да ти отговори.
Щом си надъхан- отиваш в ЕТ Бургас, гледаш, сверяваш, ако трябва поръчваш и в най-лошия случай ще се набуташ с едно уплътнение на врата.
Ако пък стане- БРАВО, след теб ще го направят доста колеги после това упражнение, благодарение на теб.
Така се случват нещата!
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)

- zloQQ
Най-добре е с ролетката в Еуратек. Мериш и сравняваш с твоята талига. Ако дължината е една и съща - взимаш едно и проверяваш. Успех!
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
Еееее ееееее еееее.
- zloQQ
Бърдаров N1, е хубаво де - премери гръдната обиколка, талията и ханша на любовницата и го сравни с тези на евентуалната ти бъдеща такава ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
peyopetrishki
Абе друго трябва да се мери, ама няма да ставам циничен ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- osssinator
- Гараж: Octavia 3, 2.0 TDI, 150hp., DSG6
Привет,
Къде в София могат да ми сменят уплътненията, че в ЕТ нещо не ме кефи цената от 700лв. за двете задни само?
Благодаря предварително,
Къде в София могат да ми сменят уплътненията, че в ЕТ нещо не ме кефи цената от 700лв. за двете задни само?
Благодаря предварително,
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
osssinator, тече ли отзад?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS