Въпросната Октавия с какво окачване бе отзад
Струва ли си vRS
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Струва ли си vRS
I ask you to judge me by the enemies I have made
- NaskoG
- Гараж: ex Skoda Octavia 2 VRS tdi preface
ex Skoda Octavia 2 VRS DSG facelift
ex Skoda Octavia 3 VRS TSI
ex Audi A4 b8.5 3.0tdi Sline
Skoda Octavia 1.8 tsi 4x4 stage 3
Струва ли си vRS
Независимо с 4х4 и vrs прижини. Колата от подписа. Същото съм усещал и с на бащата 1.4 tsi, дето е на греда отзад
- ostavime
- Гараж: Deville
- ostavime
Струва ли си vRS
Отзив след 2000 км.
Доволен съм. Покрива очакванията ми като цяло. Надминава ги за пространство. Не ги достига за комфорт в града. Извънградско е екстра.
Интериора е предимно евтин, но явно такава е тенденцията. Трябва да се вадят повече пари като се намалят произвоствените разходи. Пести се от материали. От качествени материали.
Върви добре (все още сравнително внимателно). Разхода е нормален.
Нещо странно, което не ми харесва. Отстрани на вратата, където си подпираш ръката горе до стъклото... прекалено високо идва и не можеш да си сложиш там ръката. Може би не съм настроил достатъчно добре седалката, ще видим.
Поразръчкаш настройките и открих нещата, които ме интересуваха. Може да се отговаря на входящо обаждане от волана с натискане на дясната врътка.
Не знам дали може да се визуализира картата на Waze на дисплея пред волана.
С други думи - струва си.
Заради подгряването на стъклото ЕгнатияПас за Гърция не работи. Електронното устройство за тол таксите. Показвам го през страничния прозорец. Сигурно има някъде място, къде да се държи вътре, но не знам къде е. Пише, че трябва да се сложи точно върху черните точки, но понякога работа, понякога не. Така и не разбрах каква е врътката.
Ръчката на мигачите също ми идва малко високо, но явно и това е свързано с неправилното ми позициониране на седалката. Ще я настройвам.
Паметта на седалката е странна. Трябва да държиш копчето постоянно докато не се намести. Не става просто с едно цъкване и да си се настрои сама. Трябва да го държиш.
Има още много неща за споделяне, но сега не се сещам.
Доволен съм. Покрива очакванията ми като цяло. Надминава ги за пространство. Не ги достига за комфорт в града. Извънградско е екстра.
Интериора е предимно евтин, но явно такава е тенденцията. Трябва да се вадят повече пари като се намалят произвоствените разходи. Пести се от материали. От качествени материали.
Върви добре (все още сравнително внимателно). Разхода е нормален.
Нещо странно, което не ми харесва. Отстрани на вратата, където си подпираш ръката горе до стъклото... прекалено високо идва и не можеш да си сложиш там ръката. Може би не съм настроил достатъчно добре седалката, ще видим.
Поразръчкаш настройките и открих нещата, които ме интересуваха. Може да се отговаря на входящо обаждане от волана с натискане на дясната врътка.
Не знам дали може да се визуализира картата на Waze на дисплея пред волана.
С други думи - струва си.
Заради подгряването на стъклото ЕгнатияПас за Гърция не работи. Електронното устройство за тол таксите. Показвам го през страничния прозорец. Сигурно има някъде място, къде да се държи вътре, но не знам къде е. Пише, че трябва да се сложи точно върху черните точки, но понякога работа, понякога не. Така и не разбрах каква е врътката.
Ръчката на мигачите също ми идва малко високо, но явно и това е свързано с неправилното ми позициониране на седалката. Ще я настройвам.
Паметта на седалката е странна. Трябва да държиш копчето постоянно докато не се намести. Не става просто с едно цъкване и да си се настрои сама. Трябва да го държиш.
Има още много неща за споделяне, но сега не се сещам.
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Струва ли си vRS
Пробвай като отключиш колата първо да натиснеш копчето за желаната позиция. Няма да се налага да го държиш. Важното е преди да запалиш колата да го натиснеш.ostavime написа: 07.07.2026, 15:37:28 Паметта на седалката е странна. Трябва да държиш копчето постоянно докато не се намести. Не става просто с едно цъкване и да си се настрои сама. Трябва да го държиш.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
Струва ли си vRS
Фабричната навигация (за който я има) може, Waze май не може.ostavime написа: 07.07.2026, 15:37:28 Не знам дали може да се визуализира картата на Waze на дисплея пред волана.
- zloQQ
- Гараж: vRS Challenge 2.0 TSI
- Обратна връзка:
Струва ли си vRS
Не, не може да се визуализира на дисплея зад волана.
Там може да виждаш фабричната навигация.
- ostavime
Струва ли си vRS
А може ли да се настрои спрямо ключа, с който отключваш?pavel31 написа: 07.07.2026, 15:42:51Пробвай като отключиш колата първо да натиснеш копчето за желаната позиция. Няма да се налага да го държиш. Важното е преди да запалиш колата да го натиснеш.ostavime написа: 07.07.2026, 15:37:28 Паметта на седалката е странна. Трябва да държиш копчето постоянно докато не се намести. Не става просто с едно цъкване и да си се настрои сама. Трябва да го държиш.
Също така, не виждам страничните огледала да се накланят надолу, когато включа задна?!
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Струва ли си vRS
За да се накланят, врътката ти на огледалата трябва да не е на средна позиция, а на първа в дясно - тази за управление на пасажерското огледало. Тогава ще се накланя.ostavime написа: 07.07.2026, 15:59:52 Също така, не виждам страничните огледала да се накланят надолу, когато включа задна?!
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Струва ли си vRS
На първият въпрос не мога да отговоря. На вторият би трябвало в настройките на огледала/прозорци да имаша тази опция.ostavime написа: 07.07.2026, 15:59:52 А може ли да се настрои спрямо ключа, с който отключваш?
Също така, не виждам страничните огледала да се накланят надолу, когато включа задна?!
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- zloQQ
- Гараж: vRS Challenge 2.0 TSI
- Обратна връзка:
Струва ли си vRS
Трябва да става. Правиш си профил в медията на колата и си "закачаш" ключа към него. Би трябвало да помни всички настройки на профила и да наглася колата за съответния водач, когато я отключиш с дадения ключ. Това го има още при Октавия 2 като опция...
- ostavime
Струва ли си vRS
Само да кажа, че това не сработва при мен. Аз изобщо нямам тези страничните панели до централното табло. При мен е просто един цял дисплей. Може и да не е от това, но по една или друга причина не става.redalex написа: 30.06.2026, 12:46:00 Here are the step-by-step instructions:
1. Turn on the ignition and locate your central infotainment screen.
2. Tap the Menu button and select the Vehicle settings.
3. Go into Settings (often represented by a gear icon) and tap on Units or Units of Measurement.
4. Look for the Power (or Engine Power) setting.
5. Change the selection from kW to hp (horsepower). [1, 2]
- redalex
- Гараж: i3
Струва ли си vRS
Тоя клип ИИ не знам защо го е дал към текста, щото е за други работи.
При всички положения това се сменя от меню settings - без значение какъв ти е дисплея.
на моята октавия ВРС си спомням, че някои единици/настройки бяха зачукани в много странно меню, така че разцъкай.
Другия вариант е да потъсиш в приложението/дигиталната книжка на колата. Там мисля, че можеше да се търси по дума
При всички положения това се сменя от меню settings - без значение какъв ти е дисплея.
на моята октавия ВРС си спомням, че някои единици/настройки бяха зачукани в много странно меню, така че разцъкай.
Другия вариант е да потъсиш в приложението/дигиталната книжка на колата. Там мисля, че можеше да се търси по дума
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
Струва ли си vRS
На нашите няма опция да сменяш киловати в конски сили. Ония ден си играх - не става.
Моята седалка е макс нагоре. Докато карам на дълго си подпирам лявата ръка зад дръгката на вратата. Като карам на отворен прозорец я слагам отгоре. 185 съм - идеално ми е.
Тоя разход от 6.6 как го направи с 265 коня![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моята седалка е макс нагоре. Докато карам на дълго си подпирам лявата ръка зад дръгката на вратата. Като карам на отворен прозорец я слагам отгоре. 185 съм - идеално ми е.
Тоя разход от 6.6 как го направи с 265 коня
- Kiko
- Гараж: Служебна Dacia Duster
Струва ли си vRS
В Испания и Франция винаги ти казват да го сложиш от дясната страна на огледалото за задно виждане при точките. Би трябвало да работи там.ostavime написа: 07.07.2026, 15:37:28 Заради подгряването на стъклото ЕгнатияПас за Гърция не работи. Електронното устройство за тол таксите. Показвам го през страничния прозорец. Сигурно има някъде място, къде да се държи вътре, но не знам къде е. Пише, че трябва да се сложи точно върху черните точки, но понякога работа, понякога не. Така и не разбрах каква е врътката.
На морето колите са най-бързи!