Škoda Superb 3 Facelift 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Била е обявена на 147, тези са си обявени на 170... и 20к още да свалят, са си почти два Супърба на макс
.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Аз пък вече говорих с няколко човека, които се колебаели за А4 Allroad и сега като разбрали, че Superb ще има Scout ще го чакат вместо да дадат 100к за A4 Allroad
- ivand911
- Гараж: Fabia1 1,4TDI 80HP '06
- Обратна връзка:
Хибрид Ауто е режима в който колата решава къде да ползва само двигателя и кога на ток или кога заедно. Колата зарежда и когато се спуска надолу и няма нужда от бензиновия двигателя, има и режим Чардж, в който може да дадеш бензиновия двигател освен да задвижва колата, да зарежда и батерията. Има и режим Холд в който ти запазва заряда на батерията за по късно. Няма магистрала която е абсолютно хоризонтална. Това е на брат ми на Голф ГТЕ. От 150 мили основно по магистрала, 30% на пробега му е само на ток. Тоест около 50 мили. Не знам точно какви ще са режимите на Суперба, но ще са нещо такова. Голфа има 5 режима - ЕV, Hold, Charge, GTE, Auto. Само да си вдигнеш крака от педала на газта и колата почва да връща енергия в батерията. На дисплея има анимация която показва в всеки момент от къде идва енергията и къде отива. Примерно идва от батерията и захранва ел. двигателя , или бензиновия двигател върти колелата. Или колелата пращат енергия към батерията. И тия процеси се сменят и редуват постоянно.Цецо75 написа: 26.05.2019, 23:54:14 По магистрала какъв хибрид, там батерията ще свърши в първите 20-30км и край , от какво ще се зарежда, да не караш на спирачки по магистралата???![]()
Хибрид само за града, за магистрала полза никаква, само губиш, заради увеличеното тегло.
За мен хибрид на Супърб е безмислен, това е кола с достойнства на дълъг път, където хибрида е безполезен.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
А4 спрямо А6 е като Скала със Супърб. Всичко на all-road a6 в пъти по-скъпо от всички други Аудита. Дори казват, че от Кю7 е по-скъпо за поддръжка...@Ц-Е-Ц-О БАТМАНА, може да внесе яснота.
Да видим Супърба каква цена ще е.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Привет,
А6 Олроуд , особено последните две поколения са си тегави за поддръжка.
С прилично много екстри, автомобилът влиза в клас СУВ като килограми.
Имам Олроуд 2004, който за мен си е най-истинският и мъжкарски "камион" с най-голяма разлика между нормална А6 и Олроуд.
Колата тежи 2180кг, защото й липсват само две екстри.
А4 Олроуд е възможно най-голямото, за мен, недоразумение.
Олроуд?А няма най-отличителното нещо - регулируемо въздушно окачване.
Реално получавате повдигната А4 с некви раздувки и това е.
На мен Супърб Скаут - бял ми допада страшно много.Много различна кола като визия.
А6 Олроуд , особено последните две поколения са си тегави за поддръжка.
С прилично много екстри, автомобилът влиза в клас СУВ като килограми.
Имам Олроуд 2004, който за мен си е най-истинският и мъжкарски "камион" с най-голяма разлика между нормална А6 и Олроуд.
Колата тежи 2180кг, защото й липсват само две екстри.
А4 Олроуд е възможно най-голямото, за мен, недоразумение.
Олроуд?А няма най-отличителното нещо - регулируемо въздушно окачване.
Реално получавате повдигната А4 с некви раздувки и това е.
На мен Супърб Скаут - бял ми допада страшно много.Много различна кола като визия.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- nrayanov
Зависи, не от гледна точка на цената
-
Peet
На Супърбчето му липсва само въздушно окачване или поне като опция да го имаше , возията щеше да е феноменална но уви!:( може би за С4
А относно фейса добре че разликите са минимални че щеше да ни е малко яд тези от нас със Супърбчета на няколко месеца:)) Scout е як но и цената му не е съвсем оправдана при това без въздушно!
А относно фейса добре че разликите са минимални че щеше да ни е малко яд тези от нас със Супърбчета на няколко месеца:)) Scout е як но и цената му не е съвсем оправдана при това без въздушно!
- nrayanov
Струва ми се, че прекалявате с това въздушно. От хора с А6 и разни френски автомобилчета с подобно окачване съм чувал, че между въздушното и други добри окачвания като примерно DCC при VW и Skoda разликата в комфорта е сравнително малка, особено като се вземе предвид разликата в цената.
-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Май няма въздушно окачване за MQB ?
При въздушното окачване, пружините са заменени от въздушни възглавници с променливо налагане.
DCC, magnetic ride и др. адаптивни окачвания базирани на амортисьори с променлива твърдост, чрез електромагнитен контрол ...
И двете може да се съчетаят в едно, например в А6.
Имаме в семейството А6 4F, 3.0tdi, Allroad, с въздушно.
Карах пробно Superb.
Според мен возенето на Superb-a не може да се сравнява с А6, разликата в комфорта е в полза на А6.
Но на мен не ми пасва много, затова я карам в dynamic режим (ниско) и само на лош/черен път в off road режим, там е по-висока и с по-голям ход.
Предпочитам по-стегнато поведение, надявам се поръчаният Superb с DCC да го има.
Още не са го произвели, а вече обявиха фейслифта, кофти е, но го знаех.
Всяка година има промени, кога по-видими кога по-малко. Но не ми се чакаше.
Фейслифт модела се води (MY) 2020, не e 2019 както е в заглавието на темата.
При въздушното окачване, пружините са заменени от въздушни възглавници с променливо налагане.
DCC, magnetic ride и др. адаптивни окачвания базирани на амортисьори с променлива твърдост, чрез електромагнитен контрол ...
И двете може да се съчетаят в едно, например в А6.
Имаме в семейството А6 4F, 3.0tdi, Allroad, с въздушно.
Карах пробно Superb.
Според мен возенето на Superb-a не може да се сравнява с А6, разликата в комфорта е в полза на А6.
Но на мен не ми пасва много, затова я карам в dynamic режим (ниско) и само на лош/черен път в off road режим, там е по-висока и с по-голям ход.
Предпочитам по-стегнато поведение, надявам се поръчаният Superb с DCC да го има.
Още не са го произвели, а вече обявиха фейслифта, кофти е, но го знаех.
Всяка година има промени, кога по-видими кога по-малко. Но не ми се чакаше.
Фейслифт модела се води (MY) 2020, не e 2019 както е в заглавието на темата.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
В този сегмент дори и в премиумите няма въздушно. Не знам защо всеки си мисли, че Супърб е е класа на А6. Да, по-широк е от него вътре, но си е класа на А4, пасат, бмв 3-та серия.
А иначе за возенето - смятам, че за кола с 18-ки и голфово просто окачване отпред Супърба вози доооста добре:)
А иначе за возенето - смятам, че за кола с 18-ки и голфово просто окачване отпред Супърба вози доооста добре:)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Въздушното си има повече минуси, отколкото плюсове!!!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Не знам за кои френски говориш, но съм имал Ситроен С5 с hydractive3 и Супърба в комфортни настройки дори не се и доближава като комфорт.nrayanov написа: 30.05.2019, 01:12:47 Струва ми се, че прекалявате с това въздушно. От хора с А6 и разни френски автомобилчета с подобно окачване съм чувал, че между въздушното и други добри окачвания като примерно DCC при VW и Skoda разликата в комфорта е сравнително малка, особено като се вземе предвид разликата в цената.
Ако помниш Тракия към Пловдив след отбивката за Велинград до Пазарджик, в какво състояние беше преди да я оправят, та там ситроена си пердашеше със 170 и все едно отдолу небе лунен пейзаж. Единствената кола с по-комфортно окачване в която съм се возил беше Ситроен С6, ужким системи бяха еднакви, но тази кола возеше като на летящо килимче
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "odo" - Малеее, като каза "Citroen C 6".. Веднъж гледах един точно такъв, как слиза бавно от един тротоар.. Не знам как да го опиша, но ми идваше да стана прав. Гумата "пада" и след малко Купето лееееко хлътваше на долу. Лично за мен - само "Mercedes Benz S Class" с "Magic Body Control" вози по-меко..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T