Струва ли си vRS

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Струва ли си vRS

Мнение от rts »

ostavime написа: 07.07.2026, 15:37:28 Заради подгряването на стъклото ЕгнатияПас за Гърция не работи. Електронното устройство за тол таксите. Показвам го през страничния прозорец. Сигурно има някъде място, къде да се държи вътре, но не знам къде е. Пише, че трябва да се сложи точно върху черните точки, но понякога работа, понякога не. Така и не разбрах каква е врътката.
Ще ти дам препратка към един мой стар пост, в него има снимки къде са точно местата. Въпреки че е за кодиак 1 фл, твоите са на същото място:
viewtopic.php?p=385642#p385642
Отделно, ако си чел ръководството на Шкода за твоя модел, там го има описано, но е доста неясно и въпреки че има снимка наистина не ти дава точна представа:
Изображение
От друга страна в ръководството на VW Tayron (което си е същото като кодиак 2) има много по-добра снимка, която ти дава нужните места:
Изображение

Най-добре обаче се вижда на снимките, които съм ти дал.
Последно промяна от rts на 10.07.2026, 09:12:32, променено общо 1 път.
Аватар
Erebus

Skoda Electric

Гараж: Enyaq Coupe RS

Струва ли си vRS

Мнение от Erebus »

Аз не съм фен на всякакви лепенки по стъклото (едва преживях видеорегистратора) и затова, когато наближавам пункта просто го вдигам с ръка отляво на огледалото за задно виждане и не съм имал случай да не го разпознае. Това е и на Октавията, и на Ениака.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Струва ли си vRS

Мнение от Цецо75 »

При мен на Кодиак 1 си е на на черните точки и досега не е правило проблеми, издърпало си е поне 200 евра :(

С подгрев от тия новите фолираните и моя. Сега освен ако са променили нещо във второто поколение, но се съмнявам.
Бееееее.....
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Струва ли си vRS

Мнение от Tuscany »

Абе, май и от скоростта си зависи. На прибиране, след 2 минавания, на третото не стана (пари си имаше). Добре, че имаше една девойка на пункта, която се подаде и го сканира ръчно.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 155hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Струва ли си vRS

Мнение от NRG »

Erebus написа: 10.07.2026, 09:04:05 Аз не съм фен на всякакви лепенки
Аз съм същия, но изрично ни предупредиха на пункта когато го купувахме, че трябва да е залепен и да не се подава и държи с ръка, имало и глоби.
Иначе и нашата кола е с подгрев и допълнително УВ фолио и няма никакви проблеми. Мисля, че в черната зона сме си го залепили.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”