Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
yep4u написа: 19.01.2019, 21:32:54Pijomir, конете чадо, конете... А и той си пуска климатика, не като тебе
Топ кола, топ разход Алекс
Що, бре, аз си карам на ауто с включен климатроник, "чадо"?
И карах нервно, а не лежерно.
Плюс коментарът е насочен към избора на двигател от страна на баща ми. Да ти кажа ли колко разход ще докара той в тази ситуация?
Да споделя инфо след реглажа на фаровете. Станаха една идея по-добре, но явно това им е капацитета. До 70-80 км/ч. После трябват дълги:)
И да не съм офтопик, за разхода:) днес ми даде 8.8л/100км(пълно/пълно) за 1100км до Австрия през Словения, с куфар Thule Motion 900 на покрива. Супер дълъг бокс за тази кола и вероятно от там по-висок разход. В купето сме 3ма човека с пълен багажник.
Добър разход за кончетата определено!
При мен, разход 8.6-7 е с над 150 км/ч средна скорост. В София днес за около 60 км показа 6 с лежерно бръмчене. Има си кяр от дизела, особено ако се кара хем бързо, хем много. Е, няма толкова сила в спринта, ама не е зле
За екстрите е много индивидуално, всеки сам си решава. Аз ще споделя за моторите. Дизел за нова кола при рестрикциите който се задават в бъдеще за тези автомобили е много рискувано. Бензинови те мотори са доста икономични вече. А и с поред мен първоначалният ви избор за метан е доста правилен. Аз от година събирам информация за тези мотори. Старият 1.4 110к.с. като характеристики и вървене е като 1.6 TDI 110к.с. разхода на метан средно за пробег над 70 хил.км е около 4,2кг/100км. ( Което при цена от 1.20лв. на кг. е около 5лв./100км. ). Новият мотор който вече се вгражда е 1.5 130к.с който като динамика е доста добър за всяка една ситуация. Вече има има и извадки за него и средния разхода не се различава много.
Мисля че има и колега в форума със стария мотор и той може да ти даде инфо.
Винаги съм се изумявал на такива писания за средна скорост
За такава средна,през цялото пътуване,трябва да занулиш борда докато караш със 160-170 и да не падаш под тези стойности.Което няма как да стане.
Винаги съм се изумявал на такива писания за средна скорост
За такава средна,през цялото пътуване,трябва да занулиш борда докато караш със 160-170 и да не падаш под тези стойности.Което няма как да стане.
Момчета, карайте ги тези коли бре! Разбира се, че няма грижа да се постигне над 150 средна. Защо да е странно и изумително? Естествено, че под 180 не падам, за да имам в края такава скорост, да речем за едни 450-500 км път. Не засичам ходене на море и мотане по плажове в Гърция примерно за седмица или две. Говоря за най-обикновено магистрално каране. Няма как другаде да може да се постига такава средна скорост. Спирам на бензиностанция, зареждам, занулавям, за да видя, какво ще покаже колата и колонката след пътуването от точка А до точка Б и обратно...и потеглям. Гледам да е близо до магистрала зареждането все пак. Лично аз съм си взел колата, за да ме придвижва сравнително бързо и евтино. Обикновено карам по ограниченията, но когато ми се кара си карам малко по-бързо. Иначе за пътуване като цяло - 100-110 км средна си е съвсем нормална
Със сегашната Шкода само в Бг съм си позволявал да се движа така, с 1-2 изключения из съседите ни на запад и на юг.
За да видя как ще е колата след като я взех (пък и тъкмо я бях обул с нови “чепици” и хубаво масло) я покарах от Варна до Шумен (или там, където свършва магистралата - не помня къде точно) - малко над 80 км. се оказа отсечката. Пътя беше ОК. Даже не съм я настъпвал кой знае до какви предели. Просто си върви колата. Последно пък се разхождах София-Ст.Загора-София. Трябва да се разровя да намеря точните данни за разхода при такова каране. Разлика при показанията на колконка и на борда почти никога няма