Как се прави тунинг? Размисли и страсти...
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
JorshTDI
- Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++
Аз имам две опасения за stage 2.
1. Недостатъчно добрата слава на is38 ,макар десетките ревизии.
2.GPF и стоковият downpipe,как се отразяват на турбото при повече напичане?
Според мен,ако се минава във висшата лига,колата трябва да се подготви хардуерно във всяко естество.
Това включва ,ревизия и усилване на турбото+максимално отпушена генерация.
1. Недостатъчно добрата слава на is38 ,макар десетките ревизии.
2.GPF и стоковият downpipe,как се отразяват на турбото при повече напичане?
Според мен,ако се минава във висшата лига,колата трябва да се подготви хардуерно във всяко естество.
Това включва ,ревизия и усилване на турбото+максимално отпушена генерация.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
@vankissa, и двете фирми имат 30 дена money back. Слагаш, караш, ако не те кефи махаш. Ще се вкараш за инсталационни такси, ама няма как 
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
И е продал колата... И той като @didoya - направи я и я продадеYYakovliev написа: 25.11.2021, 14:44:17 Ми добре ги е описал нещата, аз ако бях на тебе щях да скачам.
По първа точка, ако гръмне, има подсилени варианти на същото (TTE IS38RACE IHI, LM440 IS38, може би и други), но сякаш не ми се ще да го правя предварително - я стане беля, я не, осбено имайки предвид как аз конкретно използвам автомобила.
По точка 2 - има мнения, че Stage 2 на Revo в този случай е по-скоро Stage 1+ точно защото не изисква промени по генерацията и турбото. Но на мен точно това ми допада - запазвам си GPF-a и съм в категоря, в която Revo са хвърлили най-много усилия. Всичко различно би означавало много по-НЕотъпкана пътека, която за GPF модификация даже не съм виждал/чувал да съществува към момента.
p.s. видях, че TVS имат предложения, но правят decat още на Stage 2 при очаквани нива от около 380 коня.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Мдаа - optional било. Не съм догледал ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
-
shpeki
Кулера сменял ли си? Всъщност имаш ли тема да я прочета?
- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Цъ - няма тема.
Колата е със stock железа и Revo Stage 1 към днешна дата.
Обмисля се Revo Performance Pack + Stage 2 + DSG TCU или само DSG TCU.
Както каза @didoya, в тази игра влязох предимно заради тъпото поведение на скоростната кутия, но реших че няма да издържа на Stage1 и по-добре първо него и след не много време - мап и на кутията (цената на TVS в двата варианта е различна и не ми се набиваха кинти 2 пъти за това).
Обаче Revo излязоха с обещаващ техен DSG мап, прогресивен, проектиран за работа с техния софтуер на мотора. А с яденето идвал и апетита и те така
Колата е със stock железа и Revo Stage 1 към днешна дата.
Обмисля се Revo Performance Pack + Stage 2 + DSG TCU или само DSG TCU.
Както каза @didoya, в тази игра влязох предимно заради тъпото поведение на скоростната кутия, но реших че няма да издържа на Stage1 и по-добре първо него и след не много време - мап и на кутията (цената на TVS в двата варианта е различна и не ми се набиваха кинти 2 пъти за това).
Обаче Revo излязоха с обещаващ техен DSG мап, прогресивен, проектиран за работа с техния софтуер на мотора. А с яденето идвал и апетита и те така
-
shpeki
Изглеждат като хубави неща.
Но си включи при първа възможност да си вземеш и кулера.
При дсг-то има оставен голям потенциал. Дори само вдигането на clamping force-a ще е осезаема разлика.
Но си включи при първа възможност да си вземеш и кулера.
При дсг-то има оставен голям потенциал. Дори само вдигането на clamping force-a ще е осезаема разлика.
- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Да...
В първото е включен кулера, та ще има.
В първото е включен кулера, та ще има.
-
JorshTDI
vankissa, Благодаря за отговорите.
Най-много ме притеснява да не роди стоковата турбина.
Иначе съм обмислял вариант в който правя стейч 1 на мотор и кутия и слагам по-голям кулер,защото стоковият който ,ако не се лъжа е 1към1 с “golf r”,не се слави ,като достатъчно добър и за стоковата мощност,какво остава за +80 кс.
Искам надеждна кола най-вече,да не се ослушвам постоянно и да се чудя,дали няма да хвърли водите някъде на неподходящо място и време.
Най-много ме притеснява да не роди стоковата турбина.
Иначе съм обмислял вариант в който правя стейч 1 на мотор и кутия и слагам по-голям кулер,защото стоковият който ,ако не се лъжа е 1към1 с “golf r”,не се слави ,като достатъчно добър и за стоковата мощност,какво остава за +80 кс.
Искам надеждна кола най-вече,да не се ослушвам постоянно и да се чудя,дали няма да хвърли водите някъде на неподходящо място и време.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
То голям страх!
То не е писано!
То няма амнайсе коли стедж 3+!
Ама нищо де, СТРАХУВАЙТЕ сЪ....![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
То не е писано!
Ама нищо де, СТРАХУВАЙТЕ сЪ....
-
JorshTDI
todor87,
Генерацията и тъпият GPF са ми притеснението,дали не затапват топлината и да си стои в турбината.
Хем не искам да го махам,заради екошитните които тепърва ще се затягат,хем стои там,като израстък и не знам ,дали е удачно да я надувам на 400+ с тая затапка.
Генерацията и тъпият GPF са ми притеснението,дали не затапват топлината и да си стои в турбината.
Хем не искам да го махам,заради екошитните които тепърва ще се затягат,хем стои там,като израстък и не знам ,дали е удачно да я надувам на 400+ с тая затапка.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Те Рево нямат блог по въпроса...доооста изчерпателен...
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Много е важно за надеждността на турбината,да е отпушена отзад . С декат или 200 клетки кат и отпушена генерация. Много топлина се генерира като подаваш.Топят се дифузори ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
shpeki
То, че има има но има и безкрайни страници с постове за сецания, логове и безкрайно тъпчене на асвалта до Съдиево или там където беше.todor87 написа: 25.11.2021, 22:31:23 Непрочетено мнение от todor87 » 25.11.2021, 22:31:23
То голям страх!
То не е писано!
Ама ни
Та го разбирам, че не е лесно да се вземе такова решение.