Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Калобрани си мисля, че ще свършат работа, за да няма такива пръски. Поне голямата част няма да ги има де. Друг е въпросът, как ще се промени визията...
Смених джантите не защото бяха навътре в калника .. скоро ще пиша дълъг пост за причината.
Калобраните - заводски - са опция, разбира се, но като гледам то хвърля до кал до 12ч. - средата горе..
Та.. за такива разширители на калници си мислех. Някой има ли наблюдения?
Като млад шофьор ми се случи да изпитам недостиг на спирачки, и от тогава винаги в мен е имало усещане за респект към спирачният педал и дистанцията.. внимание колко и как натискам, колко и как задържам, тежък ли съм, на какъв терен съм, ако сега спирам тежко, "ще имам ли време за следващите завои да охладя..."
Е, случи ми се и с този трактор.. вярно.. скороста беше неразумна, имаше наклон и т.н., но ме накара да се замисля.
През месец август 22г. ми влезе една муха в главата: "Възможно е без много драма, да се ъпгрейднат спирачките".
Почнах да пиша на хората от форума, да разпитавам за техният опит и препоръки... на някои хора писах два пъти, понеже бях забравил и ми беше каша в главата.
Подредиха се много опции за ъпгрейд .. все пак MQB платформата се използва бая.. няма да изпадам в описателен режим на всичко.. само нещата, които аз обмислях за себе си: 1 Спирачен апарат от Porsche Macan/ Audi -800 лв. 2 броя, не боядисани https://www.avtochastionline24.bg/abs/13866577 -996 eur. 2 броя, боядисани, без лого, с маркучи и пинове за накладките https://www.killerbrakes.com/product/po ... lines-new/ 2 Спирачен апарат от Audi Q5 8RB -652лв. 2 броя, не боядисани https://www.autodoc.bg/abs/13866751
*понеже този апарат е за 320mm диск на Аudi се отворят потенциални плюсове за ъпгрейд вариант, но трябва да се използва втулка (разлика в ЦОтвор) 3 Вариант "не се занимавай с глупости, бодни заводски 340" -Лични оферти 4 Моят вариант: изпаднаха апарати с болест от Англия TTRS
*рециклиране + бутала от фирма Боге2000 - супер пичове, инженери с +14к. рециклирани апарати под колана си.
*боядисване: littlepaint - Явор - творба на изкуството.
- Адаптори за 340/345mm диск произведени от VBT, поръчани и доставени през AwesomeGTI + маркучи на HEL
- Щях да взимам/бартер едни 19ки с гуми, но човека се разколеба и за да не взимам нови 19ки зимни гуми за още 2к лв... - Autec Wizard 18х8J 9+ килограма
И така.. следкато се изчистиха всичпки питанки дали ще работят апаратите, имаме ли адаптори и дойдоха ли ни джантите събрах още:
Дискове 340mm Brembo https://www.bremboparts.com/europe/en/c ... 09-C306-1x
Накладки АТЕ, Спирачна течност АТЕ dot4, грес CeraTec без медни частици
И след 4 месеца, дойде време да прекарам един прекрасен ден в компанията на@SilverBullet, и @todor87
Педала се усеща 2-3 пъти по-добре от заводското, няма шум, свирене, писукане или дрънчене.
Ще изчакам да си мине периода на слягане, да се запознаят и ще имам по ясна представа, но засега е мега впечатляващо и съм супер щастлив от резултата.
п.п.
Известно ми е че:
-при проблем в спирането се започва се преглед на фабр. железа
-спираме с гумите
-първо различни накладки, дискове, течност
-ОЕМ е способно да произведе достатъчно спирачно усилие, че да предизвика загуба на сцепление т.е. апарата дали ще е бреНбо или ОЕМ - се тая
-топлата вода е открита - има фирми предлагащи пълни цели сетове
-има коли, създадени да се движат по-бързо и да спират по-добре
-има адаптори за същият сп. апарат за 370mm диск
-има по-леки сп. дискове
-има по-яки накладки от АТЕ
п.п.п. не е случайно, че части се събираха 3 месеца, и за съжаление, всичко се чакаше по 2+ седмици и имаше забавяне/объркване
Никакви ангажименти цели 4 часа..
какво да правя.. ходих да ударя един кантар.. гледам модерно било
та.. 1730килограма с 20л. въглища,
нямаше разпепатка, прилагам снимки