Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
nedra,
Здравейте, честито за придобивката!
1. По-ниските нива на обобрудване имат само безключово палене. По-високите имат безключов достъп и палене. Щом няма в менюто настройка за включване и изключване на безключовият достъп значи е само с безключово палене. Външните дръжки изглеждат еднакво за всички нива на оборудване.
2. Налягането на гумите се следи от ABS сензора. Датчици в гумите няма (стандартно). Ако системата констатира разлика в налягане някъде просто сигнализира за това, без да се посочи коя гума и е необходимо да се проверят всички.
3. Необходимо е в колата да се създаде основен потребител (трябват двата ключа за настройването в колата) и да се добави създаден потребител в сайта на Шкода. След логване в колата и в приложението се свърза VIN на колата с приложението на телефона и се намират, изисква се добавяне на S-PIN код, необходим за управление на функции през телефона.
4. Не съм запознат да има вграден ароматизатор. Ако говорим за нов автомобил, тогава се усеща миризмата на ново (кожи, плат, пластмаса и др.), които на някои хора им се струват натрапчиви. Ако е употребяван, не се знае колко са къпали интериора с аромати.
Здравейте, честито за придобивката!
1. По-ниските нива на обобрудване имат само безключово палене. По-високите имат безключов достъп и палене. Щом няма в менюто настройка за включване и изключване на безключовият достъп значи е само с безключово палене. Външните дръжки изглеждат еднакво за всички нива на оборудване.
2. Налягането на гумите се следи от ABS сензора. Датчици в гумите няма (стандартно). Ако системата констатира разлика в налягане някъде просто сигнализира за това, без да се посочи коя гума и е необходимо да се проверят всички.
3. Необходимо е в колата да се създаде основен потребител (трябват двата ключа за настройването в колата) и да се добави създаден потребител в сайта на Шкода. След логване в колата и в приложението се свърза VIN на колата с приложението на телефона и се намират, изисква се добавяне на S-PIN код, необходим за управление на функции през телефона.
4. Не съм запознат да има вграден ароматизатор. Ако говорим за нов автомобил, тогава се усеща миризмата на ново (кожи, плат, пластмаса и др.), които на някои хора им се струват натрапчиви. Ако е употребяван, не се знае колко са къпали интериора с аромати.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Нещо изчезна въпросният ъпдейт. Вече не го виждам да се сваля, а го няма и списъчно, че изобщо има нещо за сваляне, верисията на всичко си е тази, която беше. Не е изключено май да е оттеглен по повод информацията за проблем с нерегламентирания достъп до инфотеймънта на колите.
Последно промяна от gencho01 на 16.12.2024, 15:20:43, променено общо 1 път.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Аз вчера инсталирах ъпдейта. Чаках го два дена да се свали независимо на каква мрежа съм вързал колата, сваляше се много бавно. Покарах около 100-тина километра след това, не видях някаква промяна. Нито съм имал някакви проблеми, нито пък да съм забелязал,че нещо работи по-бързо от преди.
Според мен при теб би трябвало да се е инсталирало вече.
Според мен при теб би трябвало да се е инсталирало вече.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
Kuko
Преди дни и аз инсталирах ъпдейта. Единствената разлика която виждам е, че най-накрая мога да си отворя регистъра на обажданията на виртуалния кокпит.
-
maiden
Ако дръжките са само с маркери без да се натискат като бутон значи нямаш Kessy.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Имали модели на Шкода с бутон?maiden написа: 16.12.2024, 22:15:05 Ако дръжките са само с маркери без да се натискат като бутон значи нямаш Kessy.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Октавия рс без хибриди и дизели.
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... ctavia-vrs
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... ctavia-vrs
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
262 бензинови кончета, според мен изобщо не му трябват други двигатели.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Е,може едно 300 със щар по щар.
GUNTER SERVICE

- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
То хибридът беше пълна излагация за мен - 245 коня, но даже дизелът 200 коня го прескача
- nedra
Здравейте,
отново ми изникнаха няколко въпроса с течение на ползване на автомобила:
1. Останало ми е като навик от предишния ми автомобил, първо да дам контакт да изгаснат почти всички контролни лампи и тогава да запаля. При Октавията при натиснат съединител и спирачка тя директно пали. Има ли смисъл от контакт тук, т.е да натисна копчето без съединител и спирачка и да изчакам да изгаснат контролните лампи?
2. Версията на мултимедията е SWING с двата физически бутона. Има ли безжичен карплей и андроид ауто? Засега ги пускам само с кабел, но ме притеснява да не прецакам батерията на телефона с постоянното зареждане. За какво е SmartLink?
Предварително благодаря. Весели празници.
отново ми изникнаха няколко въпроса с течение на ползване на автомобила:
1. Останало ми е като навик от предишния ми автомобил, първо да дам контакт да изгаснат почти всички контролни лампи и тогава да запаля. При Октавията при натиснат съединител и спирачка тя директно пали. Има ли смисъл от контакт тук, т.е да натисна копчето без съединител и спирачка и да изчакам да изгаснат контролните лампи?
2. Версията на мултимедията е SWING с двата физически бутона. Има ли безжичен карплей и андроид ауто? Засега ги пускам само с кабел, но ме притеснява да не прецакам батерията на телефона с постоянното зареждане. За какво е SmartLink?
Предварително благодаря. Весели празници.
-
sickle
Здрасти,
Според мен има смисъл, аз давам на контакт без да натискам спирачката, макар, че според мен, ако има нещо колата сама няма да запали. Колкото до безжичното АА, дърпа яко батерия и телефона загрява яко, та не знам кое е по-вредно. Аз лично на дълги разстояния съм с кабела. Доколкото знам безжичното АА го има само в Кълъмбъс(май така се казваше 10") и 13" мм.
Поздрави
Според мен има смисъл, аз давам на контакт без да натискам спирачката, макар, че според мен, ако има нещо колата сама няма да запали. Колкото до безжичното АА, дърпа яко батерия и телефона загрява яко, та не знам кое е по-вредно. Аз лично на дълги разстояния съм с кабела. Доколкото знам безжичното АА го има само в Кълъмбъс(май така се казваше 10") и 13" мм.
Поздрави
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Няма.nedra написа: 23.12.2024, 22:07:28 Версията на мултимедията е SWING с двата физически бутона. Има ли безжичен карплей и андроид ауто?
SmartLink е обединеното наименование на Шкода на функционалностите за свързаност с Apple CarPlay, Android Auto и MirrorLink.
Ако пък въпросът всъщност е бил за MirrorLink - MirrorLink е стара технология на Nokia, предшестваща Apple CarPlay и Android Auto. MirrorLink се поддържа само от някои стари телефони и не се поддържа от новите модели телефони.
При безжичен SmartLink телефонът (респективно батерията) се товари много повече, тъй като тогава работят интензивно и WiFi и Bluetooth модулите на телефона. Затова за предпочитане е да се ползва чрез кабел. Предимството на безжичното е само и единствено в удобството на липсата на необходимост от закачане/откачане на кабел и липсата на необходимост от вадене на телефона от джоба.nedra написа: 23.12.2024, 22:07:28 Засега ги пускам само с кабел, но ме притеснява да не прецакам батерията на телефона с постоянното зареждане.
- nedra
Много благодаря, ще си го ползвам с кабел.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Управление на климатика чрез гласови команди?
Тези дни най-накрая ми писна да включвам-изключвам-управлявам климатика през мултимедията (голямо безумие е това!) и реших да проверя дали не може чрез гласови команди. Постигнах маргинален успех:
= Когато езикът на интерфейса е "български", претърпях пълен неуспех - нито успях да включа, нито успях да изключа климатика, нито успях да направя каквото и да било с климатика чрез гласова команда. Доколкото успях да схвана, при език "български" с гласови команди може само набиране на телефонен номер или пускане на определена песен.
= Когато превключих на "английски" език, успях с малко зор гласово да пусна и да спра климатика (фразата "I'm cold" свърши работа за пускането, а "Turn clima off" свърши работа за спирането). Според Briskoda други фрази, които вършат работа са:
- Ventilation off
- Climate sync on/off
- AC on/off
- Set temperature 22
- Recirculated on/off
Проблемът с английския език е, че когато се зададе "английски език", то е не само за гласовия асистент, но е за целия потребителски интерфейс на мултимедията + дигиталния кокпит. А аз искам те да останат на български, а само гласовият асистент да е на английски, ама не може.
Някой от вас, колеги, случайно да е успял с гласови команди на български език да управлява климатика?
Ако да, моля дайте пример за команди, които вършат работа.
Тези дни най-накрая ми писна да включвам-изключвам-управлявам климатика през мултимедията (голямо безумие е това!) и реших да проверя дали не може чрез гласови команди. Постигнах маргинален успех:
= Когато езикът на интерфейса е "български", претърпях пълен неуспех - нито успях да включа, нито успях да изключа климатика, нито успях да направя каквото и да било с климатика чрез гласова команда. Доколкото успях да схвана, при език "български" с гласови команди може само набиране на телефонен номер или пускане на определена песен.
= Когато превключих на "английски" език, успях с малко зор гласово да пусна и да спра климатика (фразата "I'm cold" свърши работа за пускането, а "Turn clima off" свърши работа за спирането). Според Briskoda други фрази, които вършат работа са:
- Ventilation off
- Climate sync on/off
- AC on/off
- Set temperature 22
- Recirculated on/off
Проблемът с английския език е, че когато се зададе "английски език", то е не само за гласовия асистент, но е за целия потребителски интерфейс на мултимедията + дигиталния кокпит. А аз искам те да останат на български, а само гласовият асистент да е на английски, ама не може.
Някой от вас, колеги, случайно да е успял с гласови команди на български език да управлява климатика?
Ако да, моля дайте пример за команди, които вършат работа.