Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

smoke написа: 20.01.2025, 18:51:43 български език да управлява климатика
При мен на Леон си пише, че с гласови команди може само да набирам. При теб не го ли изписва като натиснеш бутона ? Утре ще снимам да покажа как е при Сеат.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

istoyanov написа: 20.01.2025, 21:29:22 При мен на Леон си пише, че с гласови команди може само да набирам. При теб не го ли изписва като натиснеш бутона ?
На O4 при активиране на асистента (чрез бутона или чрез фразата "OK, Laura") само изписва да задам команда. Когато не успее да разбере командата след 2 опита, тогава показва help-страница с примери. Когато е на "български", страницата дава само 2 примера - за набиране на телефонен контакт и за търсене на песен. А когато е на "английски", дава 3 примера - за набиране, за търсене на песен и за "temperature" (там видях фразата "I'm cold"). Оттам си направих извода, че на български не поддържа команди за климатика (защото на български нямаше пример с команда за температура). Така пише и в Интернет - че гласовият асистент бил различно "обучен" за различните езици (с други думи, на английски има повече функционалности, а на другите езици - по-малко).

В "Ръководство за потребителя" на О4 не пише нищо конкретно относно това какви команди възприема гласовия асистент (т.е. на кои езици какви тематики поддържа). Само пише, че трябвало да си говоря с него и той щял бил да ме разбере : )
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

smoke написа: 20.01.2025, 22:06:47 Само пише, че трябвало да си говоря с него и той щял бил да ме разбере : )
Е, вече няма нужда да го правиш. Няма да те разбере [smilie=sarcastic.gif]
Явно в това поколения могат това. И аз съм го използвал за температурата на английски. В интерес на истината е удобно. Караш, казваш да вдигне с градус и не се занимаваш да отместваш поглед. Особено вечерно време и липсата на осветеност на тъч-а под екрана 😒
Kuko

Шкода Новак

Мнение от Kuko »

Все се каня да питам. При мен гласовото набиране работеше страхотно първите 2 месеца след като закупих колата, след това нещо стана и сега 20 от 20 не мога да набера никой. Тоест е неизползваема функция, а на мен ми е удобна и я ползвам/х. Питал съм ЕТ и в Надежда и Пловдив, само вдигат раменете. Някаква идея може ли да се поправи, предвид факта, че работеше коректно.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Да не е спряно гласовото след някой ъпдейт? Аз още първия ден го разкарах, някъде из менютата беше...
Аватар
GSH

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia IV (MY23) - 1.5 TSI, 6M, Business

Мнение от GSH »

Някой колега от форума има ли с Octavia 4 sportline, че искам да питаю няколко въпроса?
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

GSH написа: 25.02.2025, 11:58:16sportline
Ако те интересува дали върви...гръм ще да е 1кола
Аватар
GSH

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia IV (MY23) - 1.5 TSI, 6M, Business

Мнение от GSH »

todor87 написа: 25.02.2025, 12:26:41 Ако те интересува дали върви...гръм ще да е

Това е сигурно, но друго ме интересува.
За преди фейса ме интересува дали всичките имат отвор за теглич на задната броня дори и да не са с оборудвани с такъв?
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

GSH написа: 25.02.2025, 11:58:16 Някой колега от форума има ли с Octavia 4 sportline,
Колегата @En4eV мисля е с такава. Оранжева при това [smilie=hunter.gif]
Аватар
Miro68

Шкода Новак

Гараж: skoda octavia combi 2.0 tdi first edition

Мнение от Miro68 »

Здравейте
От няколко дни си взехме Шкода Октавия комби . За сега всичко ми харесва и съм много доволен. Много ме дразни обаче това заключване на вратите след като тръгна и когато се наложи да спра да кача някой. Има ли начин да го изключа това заключване. Ако някой знае ще съм благодарен да сподели.
nik0lay

Škoda Фен²

Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition

Мнение от nik0lay »

Miro68 написа: 02.03.2025, 22:10:43 Има ли начин да го изключа това заключване.
Имаш опция в менюто.
Аватар
Miro68

Шкода Новак

Мнение от Miro68 »

Проблема е, че не го намирам къде и затова реших да попитам хората с повече опит. Убеден съм, че може да се изключи, но не зная как и от къде в менюто
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

@Miro68
Пробвайте с: MENU-> Автомобил->Setup->Отваряне и затваряне->Централно заключване. Маха се отметката от: Автоматично заключване при движение .
Това е при предишната медия. При сегашната структурата е подобна. Може да се наложи да се избере: Вън или Вътре преди да се стигне до Централно заключване.

Снимките са от предишната медия (не е Skoda, но е VAG)
Изображение
Изображение
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

В ревюто
- ексклузивна 130ка и водеща кола в същите цветове
- механични разрези на DCC амортесьор, електронен диф и изпускателната система
- два вида старт (има и по-емоционален). Намалени са изкуствените звуци от предишните поколения
- предните спирачни дискове май са 330 вместо 340 като преди, но може да не съм чул добре хърватина

Enjoy :)

Аватар
Miro68

Шкода Новак

Мнение от Miro68 »

kolyo b8 написа: 03.03.2025, 07:43:52 @Miro68
Пробвайте с: MENU-> Автомобил->Setup->Отваряне и затваряне->Централно заключване. Маха се отметката от: Автоматично заключване при движение .
Това е при предишната медия. При сегашната структурата е подобна. Може да се наложи да се избере: Вън или Вътре преди да се стигне до Централно заключване.

Снимките са от предишната медия (не е Skoda, но е VAG)
Изображение
Изображение
Намирам въпросното меню има настройки за централното заключване какво да отключва и заключва като врати, но я няма тая настройка да не заключва при движение. След много ровене и четене се оказа, че няма такава опция да се спре това нещо. За да се изключи трябвало да се хаква софтуера. Май ще трябва да свикна с това нещо.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”