Нещо не успях да намеря инфо в упътването.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Днес бяхме за масло на Йетито...на инфото на дисплея пише 30000км/365дни...в книжката 30000/2 години....борд компа поиска смяна на 364-я ден...от ЕТ викат - е то зависи от стила на каране...след смяната пак 30000/365 дни...gdadov написа: 06.08.2018, 14:03:17 Някои да може да сподели приблизителен интервал /км/, на който трябва да се подменят/проверяват основни компоненти по автомобила:
- спирачки + спирачна течност
- накладки, ролки, ремъци, филтри
- амортисьори, акумулатор и въобще всички основни неща на които трябва да им се обръща внимание периодично.
Имам спомени, че видях подобна тема някъде из форума, но не мога да я открия, линк към нея би свършил работа също. Мисля инфото би било много полезно за всеки, които не е толкова навътре с техническата част по автомобилите, а би искал да удължи максимално живота на колата си.
Аз съм далеч от такива евентуални подмени, но бих искал да съм по запознат. Може би чупя рекорд за най-малко карана форумна кола - 3,800км за 7 месеца![]()
Благодаря![]()
Да кажа честно - обърках се....първо масло кара 2г и 30000км...второ вече 12м, я отделно са обслужванията...skodko написа: 11.08.2018, 13:36:05 Май не гледаш, че смяна на масло и сервизна инспекция с отделно. Прочети още малко. Само първата инспекция е 30 000/2години. След това е 30 000/ 1 година. Маслото е винаги до 30000/2 години.