Поздравления! Изборът е добър. Това, което ви е казал търговеца, че 2,0 няма общо с 1,8 е вярно. Тази задвижваща система определено е добрия избор. Що се касае до цената - искайте отстъпки, защото идва новия модел и сегашния се промотира навсякъде. Явно има квота, която е за продаване.NRG написа: 15.08.2023, 08:39:27 Избора падна на Тойота 2.0 хибрида във вариант Клуб, с двутоново купе, бяла перла/черен таван.
Шкода Камик или Рено Каптюр е-тех
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Ами концепцията се промени. Взех решение
, че е по разумно да изчакаме новата генерация, в предвид, че е коренно различна. Отделно, след излизането на новата, смятам, че старата ще загуби стойност. Те сега яко се напъват да продават старата според мен. Дават 8200 отстъпка и кратки срокове за доставка. Да новата ще е по скъпа, но смятам, че е безумие да вземем модел с изтичащ цикъл на производство. Да не говорим, че аз яко клонях за новия Приус, именно заради новата визия, която много ми допада.
- yovko
- Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
- Обратна връзка:
А уж всичко зависеше от жената…
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Офтопик, но аз щях да кажа Принс, ама в другата тема. Обаче там пак се споменава.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
ГолЕм сиNRG написа: 15.08.2023, 23:40:16 Ами концепцията се промени. Взех решение, че е по разумно да изчакаме новата генерация, в предвид, че е коренно различна. Отделно, след излизането на новата, смятам, че старата ще загуби стойност. Те сега яко се напъват да продават старата според мен. Дават 8200 отстъпка и кратки срокове за доставка. Да новата ще е по скъпа, но смятам, че е безумие да вземем модел с изтичащ цикъл на производство. Да не говорим, че аз яко клонях за новия Приус, именно заради новата визия, която много ми допада.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Истинския мъж трябва да умее да убеди жената, че е взела правилното решение. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
-
NRG
Добре де, обратното е, тя си взе решение, аз е насочих
-
Sybev
- Гараж: Тойота Камри
Понякога, като си наумим нещо и сме като кон с капаци, гледаме праволинейно и само в една посока. Наистина не разбирам, защо искате да дадете 70 000 лв за кола, която ще е така да се каже втора в семейството (поне с такова впечатление останах), да не говоря, че щом отивате вече към този ценови диапазон, не е ли по добре да се вземе електричка. Принципно аз последните месеци бях сигурен, че ще взимам такава, но после реших, че са много пари, особено за на жената кола и икономията, която ще реализирам с нея няма да може да ми покрие тези близо 20 000/25000 лв разлика между електричка и ДВГ. Така си поставих бюджет около 50/55, който обаче изглежда, че ще вдигна с още някоя хилядарка и пак вътрешно не съм в хармония със себе си, че давам много пари за втора кола. Аз обаче ако трябва да давам 70 к за кола бих гледал вече електрички.NRG написа: 15.08.2023, 23:40:16 Ами концепцията се промени. Взех решение, че е по разумно да изчакаме новата генерация, в предвид, че е коренно различна. Отделно, след излизането на новата, смятам, че старата ще загуби стойност. Те сега яко се напъват да продават старата според мен. Дават 8200 отстъпка и кратки срокове за доставка. Да новата ще е по скъпа, но смятам, че е безумие да вземем модел с изтичащ цикъл на производство. Да не говорим, че аз яко клонях за новия Приус, именно заради новата визия, която много ми допада.
-
Sybev
Колега, пак към тебе се обръщам, понеже току що прочетох темата ти и се запознах със ситуацията. Първо мислех да ти пиша под формата на молба да намериш в някой град представителство на рено и да тестваш арканата хибрида и вътрешно си мисля, че и ти и женати ще я харесате. Просто колата в сегмента, които е няма аналог цена и качество. После прочетох темата и там се говори за 5 - 6 км градско на ден. Да оставим настрана ъпсурда нова кола за такива километри, но сте показали ясно, че всички сме хора и ако не си угаждане на младини, то кога. Сега обаче ще се "заям" с идеята да взимате хибрид за този пробег, особено тойота. Странно е, че фен на тойота го казва това, но правете си сметката колко нагли са започнали да стават. В първия ми пост в темата ми, бях описал как за мене градското ми каране според това дали съм във варна или Пловдив е с различен разход. Това е така зареди дистанциите, на които карам колата. Във варна правя доста къси дистанции и реално не мога да ползвам целия потенциал на хибрида, докато в Пловдив правя по дълги дистанции в града и това много сваля разхода. Иначе запали колата, тя поработи малко докато загрее двигателя и после аз пристигам. Буквално лятото за 2 Мин е загряла ама все пак. А пък зимата да не говоря. Тръгвам, колата загрява мотора, че да подгрее купето, след 4 5 км я спирам. Стоя да кажем 20 30 Мин някъде и после пак тръгвам. Всичко на ново. И ако го правиш това често, то разхода няма да е ок. Дори може да е по висок от на обикновена бензинка. Имам един единичен такъв резервоар зимата с много наброи такива къси трипове и май отиде към 6.5 средния ми разход за града, нз дали не беше и малко повече. Та какво исках да кажа, че много писах нищо не казах. Ако ще е такъв профила на каране, не си взимайте хибрид. Няма да имате икономията от него. Тогава ще сте от многото собственици, които се оплакват, че хибрида им харчи много, защото наистина има много такива хора, четейки ги във форумите. Вземете си чист бензин и си свиркайте. Разхода ще ви е абсолютно еднакъв. Само ще затворите едни Мин 5к лв да вземете хибрида, но няма да можете да се възползвате от него, особено зимата. Лятото може да реализирате някакви смешни по добри консумации. Та връщам се на първата ми молба към вас, но леко модифицирана. Моля ви, пробвайте рено Аркана, но бензин. Бензиновите им мотори са страхотни. Един път като искрен съвет към вас и втори път ще ми дадете страхотни насоки за колата, без значение положителни или отрицателни. Щях да ви кажа и за камика, понеже за мене това е дилемата - Аркана или Камик, но пък вие ясно сте я отхвърлили. И все пак отидете в шкода и искайте колата да ви я дадат за един ден, може нещо да се случи и жената да размисли имайки я за повече време и да я опознае по отблизо. Аз комуникирам по мейл за момента с местното представителство във варна и се разбрахме като се прибера края на месеца да я взема за 1 ден от сутринта до края на работния ден. Нищо не ви пречи. Все пак правите избор за около 60к лева. Човек няма много такива важни избори в живота си. Длъжен е да направи максимално много, за да вземем най добрия избор. Надявам се да приемете цялата тази, ако искате и критика го наречете, добронамерена, защото наистина е така. Поздрави.
-
silent
То пък и ще е една електричка за 70к....Sybev написа: 16.08.2023, 16:31:34 Аз обаче ако трябва да давам 70 к за кола бих гледал вече електрички.
-
NRG
Арканата беше първа в списъка за гледане и от там започнахме, но както писах, нямаше налична, дори да е види. Карок и Камик кара на тест драйв и не и харесаха. При нейното каране, разхода не е от съществено значение, от там и мисля, че CH-R на Тойота не предлагат чист бензин, но може и да бъркам. Писах, че Е Мегана много и хареса и взе да размишлява и за него, но там цената е доста над бюджета.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Извинявам се за отклонението,но да питам.Колега,това заместване на "я" с "е" нарочно ли го правиш или е неволно?
-
Sybev
На база написаното, ето още нещо, което да проверите. Ел механа е хубава кола, особено с инфотеймънд системата базирана на андроид. За мене тази система има мн потенциал в бъдеще и постоянно ще могат да се модифицират и добавят мн неща, за разлика (изкл тесла) от инфотеймънд системите на де производители. Все пак рено работят съвместно с още някакви върху тази система. Та щом ви харесва механа, погледнете тогава новия рено аустрал. Там купето е идентично, като изкл размерите. Дори е малко по добре според мен. Щом и разхода не 3 голямо перо, една бензинова аустрал смятам, че ще ви заспи и ще се хареса и на двама ви. А и ценово са приемливи. Още в долното ниво са с доста екстри. Тук единствено може да ви притесни размера на колата, но пък за мен винаги по голямата кола е по добре. На първо и най важно място е много по сигурна от всяка малка колица, а и имайки предвид, че сте от Враца, не вярвам да имате големи драми с намирането на паркоместа, респективно няма да имате драми и с размера на колата. Поздрави.NRG написа: 17.08.2023, 08:19:19Арканата беше първа в списъка за гледане и от там започнахме, но както писах, нямаше налична, дори да е види. Карок и Камик кара на тест драйв и не и харесаха. При нейното каране, разхода не е от съществено значение, от там и мисля, че CH-R на Тойота не предлагат чист бензин, но може и да бъркам. Писах, че Е Мегана много и хареса и взе да размишлява и за него, но там цената е доста над бюджета.
-
Sybev
Малко извън контекста на написаното изглежда грешно, но идеята ми беше, че щом нещата отиват на 70 пари и се купува въпросния CH-R, повече смисъл би имало да се вземе електричка, разбира се с малко допълнителни средства. А бе едно на пръв поглед толкова приятно нещо, може да се превърне в голяма главоблъсканица и нерви. Важното е да няма кавги и караници с жената
-
NRG
@Sybev, Астрала го видяхме и категорично заяви, че е голям, иначе и на мен ми харесва. Гледам новия Рафале и на картинка изглежда супер, но и той ще е голям и доста скъп.
От началото на говорилнята, казах, че се търси женска компактна кола, за това и насоките в началото бяха за Джук.
@coverdale,
Не съм се замислял как е правилно, но и Я и Е са едно над друго и може неволно да го натискам.
От началото на говорилнята, казах, че се търси женска компактна кола, за това и насоките в началото бяха за Джук.
@coverdale,
Не съм се замислял как е правилно, но и Я и Е са едно над друго и може неволно да го натискам.