Škoda Octavia 2023 - Alaska Weiß (9P9P)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Добавял е 2 пъти адблу.
-
Faca
Отиваме вече към 45к км.
Смених си предните и задните чистачки, че бяха почнали да ме дразнят.
На 42к км сменихме 2ри път маслото. Според шкода сервиза трябва да се сменя по-често, защото съм бил карал повече градско
Преди година купих една къща на 60км от Виена и сега я ремонтирам. Почти целия път до там е магистрала, та я "продухвам" няколко пъти в седмица. Лошото е , че целият багажник е пълен с инструменти и какви ли не неща, които съответно оставят следи навсякъде.
Отделно вече возя две столчета , защото ни се роди дъщеричка
.
Проблема с теглича си остава. Намерих 2ра ръка Westfalia от същата марка/година/модел , но майсторите на работа нещо се дърпат да ми го монтират. Плашат се от кабелите. Той идва с цял Kit и според продавача бил Plug & Play (+ активиране в Шкода).
Ще пиша на кварталния дилър колко точно ще ми излезе да ми го активира, ако мина с под 1000€ за всичко ще слагам, че алтернативата е да купувам бус
Ето и статистиката от Motomoshi:

Смених си предните и задните чистачки, че бяха почнали да ме дразнят.
На 42к км сменихме 2ри път маслото. Според шкода сервиза трябва да се сменя по-често, защото съм бил карал повече градско
Преди година купих една къща на 60км от Виена и сега я ремонтирам. Почти целия път до там е магистрала, та я "продухвам" няколко пъти в седмица. Лошото е , че целият багажник е пълен с инструменти и какви ли не неща, които съответно оставят следи навсякъде.
Отделно вече возя две столчета , защото ни се роди дъщеричка
Проблема с теглича си остава. Намерих 2ра ръка Westfalia от същата марка/година/модел , но майсторите на работа нещо се дърпат да ми го монтират. Плашат се от кабелите. Той идва с цял Kit и според продавача бил Plug & Play (+ активиране в Шкода).
Ще пиша на кварталния дилър колко точно ще ми излезе да ми го активира, ако мина с под 1000€ за всичко ще слагам, че алтернативата е да купувам бус
Ето и статистиката от Motomoshi:

- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Честито за щерката. Гледам, че по западна Европа е популярно да се ползват ремаркета, така че натисни колегите и да монтират. Аз минах по същия път с къща за ремонт, близо до града и определено едно ремарке би свършило много работа.
-
Faca
48500Km и почна да прави проблеми.
Откакто я имам като вали дъжд винаги има малко конденз във фаровете.
Е вече в десния има вода.
Днес ходих във VW да го видят и ми дадоха час за другата седмица.
Отношението на сервиза спрямо клиентите е скандално зле, нищо, че нашата фирма купува на 5 години по 150 буса и пикапи от тях. Отделно само там се сменят масла и консумативи.
Добре, че не е моя колата, щях да ескалирам много.
Колегата отговарящ за автопарка:
Е какво искаш за тези пари?
Аз: Тойота
PS: взех си поука и реших да я изчистя хубаво. Вече е чистичка (дори вътре фаровете са измити
)

Откакто я имам като вали дъжд винаги има малко конденз във фаровете.
Е вече в десния има вода.
Днес ходих във VW да го видят и ми дадоха час за другата седмица.
Отношението на сервиза спрямо клиентите е скандално зле, нищо, че нашата фирма купува на 5 години по 150 буса и пикапи от тях. Отделно само там се сменят масла и консумативи.
Добре, че не е моя колата, щях да ескалирам много.
Колегата отговарящ за автопарка:
Е какво искаш за тези пари?
Аз: Тойота
PS: взех си поука и реших да я изчистя хубаво. Вече е чистичка (дори вътре фаровете са измити

-
Faca
Вчера оставих октавията във VW да сменят фара.
Днес трябва да е готова.
През това си имаме рандеву с една моя стара познайница, която мина през много хора във фирмата но се държи мъжки със своите 273к км и двигател 1.2.
:
Днес трябва да е готова.
През това си имаме рандеву с една моя стара познайница, която мина през много хора във фирмата но се държи мъжки със своите 273к км и двигател 1.2.
:-
Faca
Смениха десния фар във VW.
Дано да няма повече такива проблеми.
Чета информация за не оригинален теглич и намирам на няколко места имформация, че може да има проблеми с темпомата.
При включване на non oem компютър , колата се бъгвала и дори в Skoda нямали решение на проблема.
И без това си търся някакъв стар бус за ремонтите по къщата ни, та май дирекно два заека ще гръмна с някой стар форд транзит. Хем теглич (да си дърпам някакви неща), хем да си го товаря с магериали и да си ходим с децата да караме колела по Алпите.
Дано да няма повече такива проблеми.
Чета информация за не оригинален теглич и намирам на няколко места имформация, че може да има проблеми с темпомата.
При включване на non oem компютър , колата се бъгвала и дори в Skoda нямали решение на проблема.
И без това си търся някакъв стар бус за ремонтите по къщата ни, та май дирекно два заека ще гръмна с някой стар форд транзит. Хем теглич (да си дърпам някакви неща), хем да си го товаря с магериали и да си ходим с децата да караме колела по Алпите.
-
Faca
Минахме вече 54к с колата заедно.
Освен фара за момента няма други оплаквания.
Идва време за зимни гуми, като я закарам в Шкода ще ги помоля да ми сменят и задната чистачка, защото почна да замазва.
От известно време като навигирам с google maps ми се показват посоките на километража. Готина екстра, но не я ползвам.
Отделно след последния ъпдейт мога да избирам 3 вида фон на километража , които ги нямаше преди.
Сега ако ми пуснат аванта разпознаването на знаците ще съм много благодарен![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Освен фара за момента няма други оплаквания.
Идва време за зимни гуми, като я закарам в Шкода ще ги помоля да ми сменят и задната чистачка, защото почна да замазва.
От известно време като навигирам с google maps ми се показват посоките на километража. Готина екстра, но не я ползвам.
Отделно след последния ъпдейт мога да избирам 3 вида фон на километража , които ги нямаше преди.
Сега ако ми пуснат аванта разпознаването на знаците ще съм много благодарен
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Е то не струва и толкова много да го купиш - 60-70Е.
-
Faca
52к км и в петък тръгвайки от гаража светна лампата за антифриза. Отварям капака, еми да под минимума е. Бърза справка с колегата отговарящ за автомобилния парк : отивай в Skoda за час.
Час ми дадоха чак за след 3 семици, продадоха ми 1л антифриз и си заминах.
Под колата в гаража няма петна. Долях 700мл да нагодя нивото. Вчера минах 120кми не е мръднало. Днес близо 80км в града. Утре на студен мотор ще видя как е нивото.
От какво може да е?
На работа колегите с такива шкоди ме майтапят, че съм попаднал на кола произведена в понеделник сутрин![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Час ми дадоха чак за след 3 семици, продадоха ми 1л антифриз и си заминах.
Под колата в гаража няма петна. Долях 700мл да нагодя нивото. Вчера минах 120кми не е мръднало. Днес близо 80км в града. Утре на студен мотор ще видя как е нивото.
От какво може да е?
На работа колегите с такива шкоди ме майтапят, че съм попаднал на кола произведена в понеделник сутрин
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Какъв ти беше двигателя?
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
2.0 дизел 150 к.с.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не и се втелясвай. Карай ако пак светне в някакъв сравнително кратък диапазон ще го мислиш.
Бееееее.....
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Аз не съм имал кола, която като стане студено и да не си поиска вода
Доливам и до другата есен
. И това е така от 20 години. Нови коли, стари коли, все тая, след лятото при първия студ почват да страдат.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Аз също, стегне ли студ винаги доливам по малко, като първо меря антифриза на - колко градуса е. Ако е много силен слагам само дестилирана вода.
-
Faca
На никой от колегите не му се е налагало никога да долива. Утре пак имам движение в града няколко часа и ще видя как е нивото.