Регулиране на LED Crystal Lightning Matrix фарове

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Автомобила в гаранция ли е? Схемата с чупенето ще се отрази на цената на каското за следващата година, така че в крайна сметка пак ще си набутан. Естествено няма да е колкото да си купиш нов фар... А и имай предвид, че тези постове тук във форума няма да са в твоя ползва пред застрахователя ако ги види!
Изображение
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

SimichOil написа: 19.12.2024, 09:07:21 После в районното да опиша какво и как е станало и че не знам кой е извършителя, иначе застрахователя не искаше да признае щетата, ако не е заведено и в полицията.
За кой застраховател става дума?
Аз съм с Каско в ДЗИ и за паркинг-щети не са ми искали документ от полиция.
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

Може да искат удостоверение от администратора на форума, че не си обсъждал корупционни/измамни схеми, което да е заверено пред нотариус и вписано в агенцията по вписванията на ЮАР.
Аватар
PSG

Škoda Фен

Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19

Мнение от PSG »

След като си поиграх малко по празниците:

Фарът определено има механичен проблем. Личи си с невъоръжено око как рефлекторното тяло с диодите на десния фар сочи надолу. При тест преди палене фарът се опитва да слезе още надолу, при което се чува звук от претоварване на мотора и спира до там.

На фарът има два реглажни винта - за хоризонтално и вертикално отместване. И двата движат целия фар (прожектора за къси/матрични и рефлектора с тройката диоди за дълги), не мога да пипна само рефлектора на дългите. Т.е. каквото и да правя, не мога да ги "събера", дългият винаги остава да бие надолу.

Ще се търси друг фар или хора за ремонт.
Изображение
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
Аватар
PSG

Škoda Фен

Мнение от PSG »

Развитието по темата - както и очаквах, фарът имаше механичен проблем в системата за регулиране на височината и вече е оправен. При теста по време на палене двата дълаги фара са подравнени и се движат в синхрон.

Мой приятел ме прати при едни хора в София, където си беше оправял изгорелите дневни светлини на Октавията. Хората погледната и казаха - ще го оправим, няма проблем.

Имало нещо "извадено" по механиката вътре и проблемът бил често срещан. Единственото неприятно е, че трябваше да им закарам фара свален. Т.е. ангажирах друг сервиз да свали бронята и фара на колата, та стоя една седмица на техния паркинг разглобена. След това сглабяне обратно, реглаж на фарове, и вече всичко е както трябва.

Не искам да правя реклами, ако на някой му потрябва подобна услуга - рециклиране или ремонт на фарове, пишете ми лично съобщение.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Е защо на лично. Споделяйте сервизите, полезно е...
Изображение
Аватар
PSG

Škoda Фен

Мнение от PSG »

nmnikolov написа: 27.03.2025, 09:28:06 Споделяйте сервизите, полезно е...
Не споделям, за да не стане "реклама на не-форумни майстори".
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

SimichOil написа: 19.12.2024, 09:07:21
PSG написа: 19.12.2024, 09:03:44 Нали колата имала каско - да съм го счупил или надраскал този, а те да ми поръчат един нов.
Тази песен съм я пял вече [smilie=sarcastic.gif]

Като чупиш да знаеш, че фара се захваща много добре и да внимаваш да не тръгне да поддава навътре. Е**ти яките пластмаси имат тези фарове - голям бой имаше докакто се счупи. После в районното да опиша какво и как е станало и че не знам кой е извършителя, иначе застрахователя не искаше да признае щетата, ако не е заведено и в полицията.
След 1 година получих писмо, че извършителя не е открит :) Аматьори....аз още в началото си го знаех кой е [smilie=sarcastic.gif]
Заради такива чупачи тарикати като теб ще си останем лайняна държава с лайняни застрахователи . Като си скъсаняк си купувай кола с евтини фарове или поне не се бий в гърдите с бай ганьовщината и.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”