Скимобилът - Superb 3 FL Scout
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
При мен нямаше разлика между 18ките и 19ките
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
@pdimanov
Честито и тук Мада Фака

Супърб Скаут е Бруталия
Обслужи ли я ?
Всичко наред ли е ?
Честито и тук Мада Фака
Супърб Скаут е Бруталия
Обслужи ли я ?
Всичко наред ли е ?

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Всичко точно. Както винаги, благодаря ти много за бързото съдействие за събирането на частите и маслата. Само онова скърцане, което го писах на първата страница, е много досадно и е по-скоро от тампони на носачите. Ще трябва да ги излекуваме скоро. че няма да го изтърпя до следваща смяна на маслото.
Предполагам като си сменял цолажите, не си променил с много обиколката на гумата?
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
-12 мм, по калкулатора излиза допустима стойност
- chill
- Гараж: Дакел 280
Втори сезон не съм имал драма с просвета със стандратните 18", но лятото на магистралата сериозно стиснах глутеусите, като поддържах близост до вмакса. Много въздух вкарва под колата и става едно олекващо усещане, направо се премести една лента. От тогава имам едно наум.
- pdimanov
Твоята максимална скорост така или иначе не мога да я стигна. Освен, ако не сменя двигателя с 200к.с. и сложа Sportline емблема на мястото на Scout емблемата. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Това да чуя, че и друг запален скиор няма проблеми през зимата е полезно. Ще го имам в предвид.
Това да чуя, че и друг запален скиор няма проблеми през зимата е полезно. Ще го имам в предвид.

- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
Честита придобивка! Дано да те кара безаварийно до където искаш да стигнеш. 
Аз обиколих почти всички ски курорти в БГ този сезон и не съм имал драма с просвета(215/55R17), а газих смело на доста места и не съм Scout. Но с лед брах доста ядове към горния паркинг на х. Олимп в Боровец.
Щом ще возиш ски, а имаш и панорама, препоръчвам да си намериш някакъв ски сак и да ползваш отвора по средата в задната облегалка - не ти шуми, не ти се цапат ските, и не ти е блокиран изгледа нагоре.![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Аз обиколих почти всички ски курорти в БГ този сезон и не съм имал драма с просвета(215/55R17), а газих смело на доста места и не съм Scout. Но с лед брах доста ядове към горния паркинг на х. Олимп в Боровец.
Щом ще возиш ски, а имаш и панорама, препоръчвам да си намериш някакъв ски сак и да ползваш отвора по средата в задната облегалка - не ти шуми, не ти се цапат ските, и не ти е блокиран изгледа нагоре.
[Everybody lies]
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Честито! Супер е колата и много безаварийни.
Не бих се притеснявал за просвета, с моята дори слизах до Велека на Синеморец, така че смело!![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Не бих се притеснявал за просвета, с моята дори слизах до Велека на Синеморец, така че смело!
- pdimanov
Там е разковничето, че почти всеки път има и някой сноуборд за мъкнене, а с него е невъзможно всичко да се събере в ski hatch-а. На октавията съм с големи челюсти, които събират 6бр ски по каталог. Много често ги пълня с по 2 борда и 3 чифта ски.dotamaster написа: 02.04.2025, 23:47:20 Щом ще возиш ски, а имаш и панорама, препоръчвам да си намериш някакъв ски сак и да ползваш отвора по средата в задната облегалка
- pdimanov
В началото на темата писах, че колата имаше едни леки скърцания, които идваха при преминаване по неравности с ниска скорост. Понеже до сега не съм се возил в шкода с DCC, не знаех дали това е от него или от някой тампон. След един картинг с @Rangel, който има повече километри в супърб, го повозих и ми каза, че това не е от окачването, а от тампон на преден носач.
Запазих час в Трансексперт и помолих Евгени направо да сложи от онези прословути тампони за Ауди, които не изискват често гресиране. След смяната, това скърцане изчезна.
Понеже есента направих същата процедура с октавията, при нея усетих, че возията стана по-твърда, но не неприятно, а по-скоро по-стегнато като усещане. Сега при супърба, честно казано, не усещам никаква разлика. Отбелязвам, че октавията е без DCC и двете коли са със скаут окачване.
Имам въпрос относно фенерчето в багажника. Не свети. Видях, че си има слот като за зареждане, но въпреки това да не би да има някаква батерия, която да трябва да се подмени? На снимката изглежда, че свети, но това е илюзия от ъгъла.

Запазих час в Трансексперт и помолих Евгени направо да сложи от онези прословути тампони за Ауди, които не изискват често гресиране. След смяната, това скърцане изчезна.
Понеже есента направих същата процедура с октавията, при нея усетих, че возията стана по-твърда, но не неприятно, а по-скоро по-стегнато като усещане. Сега при супърба, честно казано, не усещам никаква разлика. Отбелязвам, че октавията е без DCC и двете коли са със скаут окачване.
Имам въпрос относно фенерчето в багажника. Не свети. Видях, че си има слот като за зареждане, но въпреки това да не би да има някаква батерия, която да трябва да се подмени? На снимката изглежда, че свети, но това е илюзия от ъгъла.

- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Или няма ток, за да зареди батерията, или батерията е сдала багажа.
Токът може да се премери лесно с мултицет.
Ако има ток на изводите, значи батерията е за смяна.
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
pdimanov написа: 06.04.2025, 13:36:32 онези прословути тампони за Ауди, които не изискват често гресиране
Престои ми същото упражнение след няколко седмици. Евгени не спомена за такъв вариант и съм поръчал ОЕМ. Можеш ли да споделиш повече информация за тези тампони( от къде им идва славата) и евентуално part номер?
[Everybody lies]
- pdimanov
И с ОЕМ ще спре да скърца, но проблемът им е, че е до време и след това ще трябва да се гресират, до колкото съм чел тук. Тези на Ауди са плътни. За партиден номер ще те излъжа, но все някой от форума ще може да каже. От @ЦецоNOL съм взимал.
Иначе предполагам, че ако изрично не питаш Евгени за тях, няма да ти каже, защото по спецификация не излизат за колата. Едва ли не се застрахова после да не му кажеш, че колата ти е станала по-твърда и не си доволен. Имал е такива случаи. Дори аз където на втора кола слагам такива, пак ме подпитва дали съм сигурен.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
И споменавайки Цецо, зимата забравих да го направя, но сега ще му благодаря, че за пореден път ме сдоби с нови гуми. Понеже няколко души ми казваха, че колата с по-широки гуми изглежда по-добре, а други от личен опит са ми споменавали, че возията коренно се променяла - останах на 245 широчина. Взех GY Eagle F1 Assymetric 6 245/45/18.
Приятелката реши да премине на 17-ки за Т-рока си, та трябваше и за нея да се взимат гуми. Там се доверих на преценката на Цецо и взехме Maxxis 215/55/17.
И 8-те гуми си влязоха в товарния кон без да се налага да местя предни седалки.

Ще ми е интересно да видя Т-рока с новите обувки.

Иначе предполагам, че ако изрично не питаш Евгени за тях, няма да ти каже, защото по спецификация не излизат за колата. Едва ли не се застрахова после да не му кажеш, че колата ти е станала по-твърда и не си доволен. Имал е такива случаи. Дори аз където на втора кола слагам такива, пак ме подпитва дали съм сигурен.
И споменавайки Цецо, зимата забравих да го направя, но сега ще му благодаря, че за пореден път ме сдоби с нови гуми. Понеже няколко души ми казваха, че колата с по-широки гуми изглежда по-добре, а други от личен опит са ми споменавали, че возията коренно се променяла - останах на 245 широчина. Взех GY Eagle F1 Assymetric 6 245/45/18.
Приятелката реши да премине на 17-ки за Т-рока си, та трябваше и за нея да се взимат гуми. Там се доверих на преценката на Цецо и взехме Maxxis 215/55/17.
И 8-те гуми си влязоха в товарния кон без да се налага да местя предни седалки.

Ще ми е интересно да видя Т-рока с новите обувки.

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Колеги,малко сте заблудени относно тези тампони.pdimanov написа: 11.04.2025, 20:32:41 И с ОЕМ ще спре да скърца, но проблемът им е, че е до време и след това ще трябва да се гресират, до колкото съм чел тук. Тези на Ауди са плътни. За партиден номер ще те излъжа, но все някой от форума ще може да каже. От @ЦецоNOL съм взимал.
Скърцат предните повече,и те са плътни и на Ауди и на Шкода и не може да се гресират.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Добре си се спрял на този размер, вместо 245/50
Така са малко по-широки, малко по-високи от заводския размер, стойката е по-добра и е в рамките на допустимото
Джантите, които си взел за Т-рок-а са реплика на 19-ките от Голф Р, нали. Тази джанта много ме кефи. Пусни някоя снимка като ги сложиш. Интересно ми е как ще стоят.