Единадесети Национален Събор - 26.06-28.06.2026г. Соколски Манастир гр. Габрово- ПРОГРАМА

Теми свързани с организацията и провеждането на срещи на ŠKODA ФОРУМ България
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Единадесети Национален Събор - 26.06-28.06.2026г. Соколски Манастир гр. Габрово- ПРОГРАМА

Мнение от BlackPearl »

Спокойно, другата година можеш да се разгърнеш и да покажеш как се прави!!! [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
Mirko

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия 2006
Обратна връзка:

Мнение от Mirko »

bega4kata написа: 22.06.2026, 13:24:26 Автофорум сме
Зная че някои само за поляната идват, но да не лишаваме и останалите от другите приятни емоции
Спокойно аз имам ЕГР за чистене,ако него изчистя в Варна ще си го донеса на поляната 😁 ето автоемоция
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

bega4kata написа: 22.06.2026, 12:17:11 Станахме ядене, пиене, футбол, походи и разходки.
Жена ми всяка година организира група на събора и правят поход в планината с познати жени от форума.На поляната и е скучно да зяпа автомобили,пък и по тоя начин аз съм свободен да правя каквото си искам.Тя го предложи да го пуснем .Повече хора - жени,деца ,мъже ако искат да се включат ако не им е интересно от програмата за събота.
bega4kata написа: 22.06.2026, 13:24:26Автофорум сме
Предложи нещо?
bega4kata написа: 22.06.2026, 12:17:11 да замирише на бензин малко....
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Аз ше си забъркам в една капачка от 10л туба малко масълце с бензин да подишам.
Пък после можем винаги да я използваме я огън да разпалим,а някоя машина за почистване да заредим
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

bega4kata написа: 22.06.2026, 12:17:11 да замирише на бензин малко....
Ще запалим някоя бензинова косачка да замирише малко докато пием бира да не амортизираме колите [smilie=sarcastic.gif]
Ся сериозно. Вчера големия син ме пита..." Тате тази година на събора ще ме возиш ли пак с теб и ако може да покарам колата на пистата ,че на пътя нали не може?" Казвам му аз ,че няма да има писта и той ме попита. "За какво ,ще ходим тогава, нали ходите да давате газ?" Емоцията за децата е по-голяма от нашата и да се качат на кола 400-500 коня за тях ,ще е нещо голямо и ще разказват после в училище. Все тая ,мача е свирен, за догодина повече. Ще бием прекъсвачи на поляната тая година(големия син вчера това искаше да прави) [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Mirko

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия 2006
Обратна връзка:

Мнение от Mirko »

Аз сериозно говоря за ЕГРа 😁 ще си взема обезмаслител,кофа и инструменти и Сами отстрани да казва кое как [smilie=punish.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

bega4kata написа: 22.06.2026, 12:17:11 Очаквам критики, че няма кой да се занимава
Критики ще има догодина, когато желаещите резко изчезнат, когато се опре да се действа от 8 до 14 на припека.
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Аз винаги съм участвал на пистата. Включително съ я и мел.
Както и да е.
На жените не им било интересно вика Ковърдейла [smilie=sarcastic.gif]
Ами нали на мъжа като не му е интересно и жени няма да има [smilie=sarcastic.gif]
Мъжете водят жените и децата на събор, не обратното
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

BlackPearl написа: 14.06.2026, 08:49:45 Който ще идва само за писта (или отделна част от програмата) в Събота, а иначе през останалото време ще го няма..... (от опит през годините) - спокойно може да пропусне!
Сами? Ти па за ква писта говориш???
Шкода нямаш, а като иваше-то не бяха молби, то увещания- голяма мъка-да се пуснеш беше!
Че колата не вземаше, че се връщаше със Златев да я вземаш, че обърка програмата...
Посл години само гледаш и тн. Ти с драги не можеш да замериш, магистрала имаш..., писта искал.
За завои говореше в някакво мнение? Ние на Калояново ходихме, не си спомням да си присъствал!
Он Тур правихме 4-5 години, няма те в статистиката!
Бензин искал иначе... [smilie=sarcastic.gif]
Айде, др двама рацери...чат-пат ги разбирам ( [smilie=sarcastic.gif] въпреки, че бях говорил. ААА, батко-няма пробреми и без тва 10-20ч все едни и същи дават газ-няма проблеми...), ама ти да ми говориш такива глупости...., де с 300 зора ако останеш на поляната под шатра на маса без покривка е събитие и го обявявам на микрофонЯ.....

Е, в горното мнение го написах: Догодина, освен ти...и Стефката, и Ники може да се развихрите с програмата и организацията на събора и пистата!
С радост ви я поверявам! @Цецо75 , ще си клатиш краката и няма те овиквам-2ен бонус!
Ще мирише на бензин! [smilie=music.gif]

@coverdale , той как да знае за това. Нали трябва си на поляната като цяло!
В крайна сметка-НИКОЙ НЕ КАРАМЕ НАСИЛА! Спокойно може всеки да си остане вкъщи уикенда и да си почине!
coverdale написа: 22.06.2026, 17:30:59 Предложи нещо?
То цяла година мина, кога да го предложи-малко време имаше/ха за такава възможност?
Или ако трябва и да се НАПРАВИ, е тогава е хорце!
Изображение
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

Аз отпадам за събора, одеве се правих на футболист и си разкъсах/скъсах левия пръсец( утре ще каже доктора) ;)
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

И понеже сме на тема мрънкане, ама примерно ще дойдем само в Събота.
Да обясня как стоят нещата.....
Едно време си го слагах на сърце, сега вече съм притръпнал след.....20години!

Като цяло, главната балама във форума съм аз- дето го правя на гол ентусиазъм- нямам договор, заплата не прибирам! Покрай мен има още други балами, дето на всичкото отгоре ме и търпят да ги овиквам 2-3 дни, защото знаят отблизо какво е. [smilie=sarcastic.gif]

Форумът НЕ е мой, не решавам ЕДНОЛИЧНО какво да се правят. Форумът е на хората.
За това- има ЕСЕННА среща с ОБЩО СЪБРАНИЕ. На което е хубаво да се присъства и да се дискутират темите.
На Есенната среща има 1 единствено да кажем събитие или част като програма- СНИМКИ на плаца.
Който последните години 60% + от колегите НЕ УВАЖАВАТ и НЕ ПРИСЪСТВАТ, защото: Гладни сме, с жената и децата хапваме, разхождаме се и тн.
ОК!
След това следва ОБЩО СЪБРАНИЕ- на което има по-голяма успеваемост и присъствие - НА КОЕТО СЕ РЕШАВАТ събитията и програмата за годината.
Кое, какво , как, какво си струва и кое не си струва!
ГЛАСУВА СЕ И СЕ РЕШАВА С МНОЗИНСТВО- а ако са близки резултатите се дискутира пак.
-Ама аз не разбрах, бях гладен- не присъствах.......
След като не си си направил труда да отделиш 30мин- после приемаш нещата каквито са ! И не идваш повече- ако не ги приемаш примерно. Теглиш ни една майна и готово!

Пример: @Morkova има идея за табла; Чудесно- имаш ли съмишленици? Организирай си я- нямаме против.
@donci има идея за мачле- Супер. Имаш ли възможност- събери отборите. Готов си- ще се позабавляваме.
@coverdale иска походче за жените (жена му - Оля) . Чудесно, щом има интерес.

За пистата - да го обясня, без да сте ме питали. Главно за тези, които много искат, ама са пропуснали ОБЩИТЕ СЪБРАНИЯ и там не са дали глас.
(за протокола, мин година нямаше Есенна Среща)
Сдружението има бюджет- тези пари са от членски вноски и дарения на колегите. Има си УС и ОС на сдружението който си решава за какво да се харчат тези пари след гласуване примерно.
Тези пари се харчат за форума и за колегите като масовност. А не за определени 10-20 човека.
Всеки член има раздел Разходи:
Пистата 2024- беше 1500лв, но понеже махнали мениджъра и той не ни уведомил за цената, а ние сме редовни- 1000лв. беше 2024. Като за 2025 е 1500лв. (750евро)- без да знам - защото 2025 беше заета. 2026та с лев- евро- не знам колко е!
Не съм питал тази година, само гадая, че ще ми кажат от порядъка на 750-1000евро за ползването ни- КОЕТО има следните параметри:
Почваме в 10...., ние сме там от 08:00/9:00ч. Бай Самун идва в 10:30-11:00 и тогава помага.
До 14:00 когато всички вече са гладни, напекло ги е и си тръгват или отиват на разходка. От 10 до 14ч - 1000евро грубо.
Договорът който заплащам и разписвам като отговорности- също го има в раздел РАЗХОДИ за който е видим (разбира се).
От там следва: Сигнална лента, ограждение, да се следи за чистотата на пистата,стюарди на пистата за входа към стрелбището, да ПАЗИМ маркировката.Медицинско лице и автомобил, 2 химически (ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ТОАЛЕТНИ) - 200 евро.
А след 2024 година- нещо което ЛИЧНО МЕН ме подразни много, защото............
Още като наемах за 1ви път пистата след много разговори и тн. , собственикът си говорихме, че ДРИФТ няма да има, много трудно я изчистил, фугите....
Нямало да пуска дрифт. Минаха години обаче (той си е в правото) и дрифт вече почна да има на пистата. ОК- няма ядове.
Ама- ние кешахме- 2024 - получихме както винаги 10 изисквания, а насреща МРЪСНА ПИСТА. Исках да се изчисти- казаха- ЧИСТА Е! (явно за тях е чиста)
Писта, която ходихме в ПЕТЪК да чистим 2 часа.
След пистата- получих за догодина НОВО ИЗИСКВАНЕ- разпеделение за паркиране на плаца- хангарите трябвало да са свободни и тем подобни работи.
Нещо което лично мен ме подразни много- защото даваме 1200евро (примерно), чистим си ние пистата , и имаме 10 останали изисквания.
В крайна сметка- ОБСЪЖДАХМЕ това на ОС 2024г.
Че предвид цената от 750 евро, 200евро тоалетни, конуси, ленти и тн..... над 1000евро за нещо което е от 10 до 14ч.- Заплатено предварително а завищещо от времето..... правено вече толкова години. Мъкни шатри, разпъвай, после прибирай.
И последните години- винаги на пистата са карали максимум до 50 различни автомобила. Да не кажа 30 главно.
За майсторско, то беше голяма мъка- хората да станат навреме, да дойдат.
А бай Самун идва вече към края (само 1та година беше ранобуден).
Съгласен съм и със Стефан ,и с Ника-та, че човек като дойде и ще се пусне 1 път винаго от любопитсто, за кеф на детето- ИМА ГО- няма как да се отрече.
Но при 30 главно каращи човека- организация на писта за кеф и забавление(защото тя не е с комерсиална цел, не е със сътезателна).....все пак решихме да се допитаме до главните действащи лица всяка година.
И- какво става: Или повечето НЯМА да карат, НЯМА да идват, или ще дойдат САМО СЪБОТА за пистата и после назад. Или може би от (как да го кажа) някакво уважение към мен- не могат да "противоречат", масово мненията беше- НЕКА ДА НЯМА ПИСТА 1-2 години- после пак да има интерес.
Или да го кажем така- масово отговорите бяха- НЕ НИ БЪРКА, НЕ ДЪРЖИМ! Все едни и същи даваме газ!
Бай Самун вика на Цецо75 за хората- Ама, @bega4kata - с нетърпение чакам да ми наредиш 10, айде 8 човека- дето ще си оставят ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА от 08 до 14ч и ще седят на пека(ако няма облаци и пече) на пистата- без да гъкнат или да им кажат нещо жените?
Ама не може ли да покарам, ама децата гладни.......
Защото- аз др. не съм го снимал, но АЗ нося отговорност при инцидент като наемател или организатор и мога да стана "подсъдим" като човек който е допуснал злополука и прочие.

Изображение
Айде сега, да претеглим нещата и да видим- изисквания 10 броя , хора поне 6 броя за безпроблемно (уж) провеждане и 30-40 редовно каращи за 2 часа- ПРИ ПОДХОДЯЩО ВРЕМЕ. И разходи от порядъка на (гадаем за тази година) 1000-1200 евро!
Ако @bega4kata ти се струва ОК- догодина си ти!
Догодина- събирате се със Стефката и Никата и я мятате. Нямам проблеми. Подписваш договора, намираш още 3-4ма да отидат в 8часа (в Петък също за 2ч+ да я почистиш) и така.
И при положение, че тази година @Цецо75 и @PRO са възпрепятствани да дойдат на Събора, аз като счетоводител- като опъна белия лист Актив и Пасив- няма как да излезе сметката. Да не говорим, че @uboy с малко дете- пак ще го гърча 2-3 дни и ще го овикам, защото ..........
Сега картинката ясна ли е?
То не е Дракон да си платиш и да отидеш - а там да имаш организация.
ТУК СИ ПЛАЩАШ- ПОЕМАШ ОТГОВОРНОСТ И ТИ ТРЯБВА ДА НАПРАВИШ ОРГАНИЗАЦИЯТА! [smilie=sarcastic.gif] Супер оферта- нали!

А сега и аз да си кажа , щото пък и аз имам право на мнение като потребител- МЕН ПЪК КАКВО МЕ ДРАЗНИ и дори леко да надмина стереотипите- как аз го приемам като НЕУВАЖЕНИЕ към мен и моя труд (избран лично от мен- щото съм ку-ку ).
Като човек който се подхлъзна(Миро всяка година на Събора си го псувам наум- той си знае) и се занимавам от 20 години с помощ или организиране на това събитие- мен ме дразни....по-близките (стари) колеги около мен като ми кажат:
НИЕ ЩЕ ДОЙДЕМ СЪБОТА! Само СЪБОТА или ще дойдем в ПЕТЪК в 21/22/23часа.
Друг ми идва в Петък в 20часа за 1-2часа на поляната и си тръгва!
Събитието - Събор е 1 път в годината. След като НЕ МОЖЕШ/ТЕ да си вземете един ден- един ПЕТЪК почивен....., после да се дават претенции и прочие към хора които са си лишили предните уикенди, част от седмицата и са пт Четвъртък на поляната- лично на мен ми е ОБИДНО!

А който както иска да го чете и да го разбира. Или да не го разбира!

П.С: Навсякъде, властта се дава с преврат или със зор. На всяко Общо Събрание , програмата почва със: Ставам и посочвам стола (Председател).
Иска ли някой да седне? Аз това мога! Който има желание и мисли, че ще се справи по-добре, да заповяда? Пари не се печелят, само се дават! [smilie=sarcastic.gif]
И все никой не иска да сяда за толкова години!!!
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

То е много лесно, като не изискваш, после да обвиняваш. Достатъчно сме близки смятам, че да изискваш от мен нещо и аз да ти откажа.
Не съм никога.
Питах те преди няколко дни, да дойда ли от Четвъртък като миналата година да помагам, каза ням нужда, ще има много хора.
Не съм ти отказвал никога помощ на теб.
Това че когато не изискваш, аз не се държа както очакваш е вярно. Но не може да ме помолиш за нещо и да откажа. Не съм през годините.
За Калояново, знаеш, че си пазя нещата и ме е жал да карам там кола, която не е предвидена за там.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

На есенната гласуваме комитет по писта и догодина същите я организират, а Исята, Емо, Митака като се наспят ще дойдат да помагат [smilie=sarcastic.gif]

Дърпайте пак колата - миналата година стана готино, накефиха се хората. И децата я дърпаха като мравки, счупиха най-доброто време.
Бееееее.....
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Има 3 дни до Събора, що си разваляте кефа с подобна тема? Ясно е, каквото е решено, вече е решено. После след Събора, тема с идеи и кой ще седи зад тях, и ще поеме отговорност да ги свърши. Излишно напрежение за нещо, което така или иначе вече е решено. Ние с Иван ще дойдем по план 3-4 на поляната, всеки да се чувства свободен да ни помоли да помогнем или да каже какво да се свърши.
PS не че е важно, но доста повече ме е яд, че Цецо, Любомиров, Емо, Тошко и Стефан, а най-вероятно и други няма да ги има...
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: VW Arteon 2.0TSI
Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia mk2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Не че нещо, ама тая писта за тия пари е тотално безумие. Това, че сме автомобилен форум не означава, че трябва да правим неща на всяка цена. Негативи, които аз лично виждам:
1. Супер натоварващо за организаторите;
2. Супер натоварващо за кутиите на автомобилите;
3. Натоварваща е дори и за зрителите, защото нито виждаш кой печели, шума е ужасен, слънцето пече, няма места за сядане и още и още.
4. Няма времеизмерване за да ти остане нещо за спомен;
5. Няма предварително изявено желание, за да се направят някакви класове, да се раздвижи форума, шеги да се пуснат, да живнеме малко дето се вика.

В пъти по-добре е веднъж годишно да правим Калояново. Цената е съизмерима, организацията е доста по-малко, а получаваш много повече като услуга. Освен това, всеки може да кара с каквото темпо е удобно за него и автомобила му, никой не ни кара да караме на макс и да си трошим колите. Аз лично съм водил съпругата ми да кара там и смятам, че е изключително ценно за шофьори, които никога не са изпадали в по-опасна ситуация да излезнат на пистата, да вземат два-три по-бързи завоя, да смачкат спирачките и да видят какво се случва с колата и т.н. Там си минава цял ден, има си сянка, има си закачки и т.н. ИМА И КАРАНЕ, а не да направиш 10 старта за 5 минути..

Ще опитам да организирам за след лятото, понеже явно има желание, макар да съм почти сигурен, че накрая ще сме си 8-10 човека )))
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Заключено

Обратно към “Срещи на Шкода Фенове”