Никаква. Повдигнат Голф. Като го лашнеш в завоя и почва да отлепя гумите...bega4kata написа: 22.06.2026, 09:32:17 Вероятно като при всички други модели шкода-vw ще има лека разлика в окачването?
Струва ли си vRS
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Струва ли си vRS
Бееееее.....
-
peyopetrishki
- Гараж: VW Arteon 2.0TSI
Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia mk2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Струва ли си vRS
Кико, ти ли си?_56_ написа: 22.06.2026, 07:33:36 Относно окачването - може и да е от Голф, обаче в такива завои влизам и излизам, от които със старите коли щях да съм в дерето.
Представям си какви дараци си карал, щом паркетна джипка с голям клиренс, лашкащо окачване и тесни гуми има по-добро пътно поведение в завои
Кодиак РС си струва ако искаш колата ти да е малко "по-така". Иначе 2.0 дизелче е супер за тая джипка. Доста по-евтино и доста по-практично. Ама ако искаш колата ти да е "по-така", няма какво да си струва. Иска се от нас да преценим благосъстоянието на автора, желанието му да е различен, пътните му нужди и т.н., трудна работа ))
От четене по форуми, най-много да си купиш друга марка.
Коритата при абсолютно всяка кола отнемат пространство отзад )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Струва ли си vRS
това не съм го писал аз
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Karykoff
- Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка
Струва ли си vRS
Това аз съм го писал. Завършва с въпросителна, тъй като не съм сигирен. Без каране, а само с четене на няколко отзива в интернет няма как да знам. Като тип окачване е същото, да. Но е вероятно да е настроено за една идея по-добро поведение на пътя за сметка на комфорт. Тигуана със сигурност ще е и по-добре обезшумен спрямо Кодито, което е сериозен плюс.Цецо75 написа: 22.06.2026, 09:53:07 Никаква. Повдигнат Голф. Като го лашнеш в завоя и почва да отлепя гумите...
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Струва ли си vRS
И на мен като Цецо някак си ВРС и Кодияк не ми се връзва.По - отива на леката кола - Октавия,Супърб,Фабия.
Но определено с външния изглед е по - красив от нормалния.Ще върви доста повече и ще харчи повече.
Аз лично бих взел Супърба.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Но определено с външния изглед е по - красив от нормалния.Ще върви доста повече и ще харчи повече.
Аз лично бих взел Супърба.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Струва ли си vRS
Както казах, очаквах да ми скочат собствениците на Кодиак РС
. Което си е разбираемо.
Затова го посъветвах да вземе точно РС от някой колега и да покара преди да купува.
Затова го посъветвах да вземе точно РС от някой колега и да покара преди да купува.
Бееееее.....
- Sawyer
- Гараж: ///
Струва ли си vRS
Видеото е споделяно тук, между 11:30 и 12:00 Мат обобщава доста точно ситуацията
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Струва ли си vRS
Sawyer, заключението му беше, да си купиш Дизелов ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

- Sawyer
- Гараж: ///
Струва ли си vRS
Именно 
- Humblefan
Струва ли си vRS
Здравей, колега!
Аз имах абсолютно същата дилема, когато реших да купувам нова кола и въпреки, че не прекарвам по-голямата част от годината в България и обикновено шофирам по отлични пътища, предпочетох да купя Kodiaq RS.
Считам, че е доста по-универсален от гледна точка на възможността да се справя с малко по-висок сняг на пътя, а зима в Европа си има. И то каква, понякога... За мен лично, изключително лошите пътни условия в България допълнително накланят везните към Kodiaq. Аз имам сериозен опит в тестването на автомобили, както и с ремонти, наложили се от пропадане в по-дълбоки дупки, от минаване през големи неравности и т.н. А тези "особености на пътната ситуация" не са (за голямо съжаление) рядкост у нас. И, както ти сам споменаваш, видимостта от по-високата позиция на седене може да е доста ценна, от гледна точка на сигурността.
Относно стабилността и пътното поведение мога да те уверя, че няма да си разочарован. Kodiaq-ът ме изненада силно, още от първия километър. Настройката на твърдостта на DCC е наистина в голям диапазон - от доста меко (колата се поклаща, като кораб) до доста твърдо (страхотна стабилност, но некомфортно).
На поведението при най-твърдата настройка, могат да завидят доста леки автомобили.. (остър завой може да се вземе с над 100км/ч и колата остава стабилна).
Сигурен съм, че Superb също е отличен избор и много колеги ще имат различно от моето мнение, но с тази дълга база и голяма обща дължина не е най-удачния избор за Българските условия, поне за мен.
Май попрекалих с писанията, но исках да дам обективно мнение... Извинявам се, ако съм отегчителен, но се надявам се съм бил полезен.
Успех в избора!
Аз имах абсолютно същата дилема, когато реших да купувам нова кола и въпреки, че не прекарвам по-голямата част от годината в България и обикновено шофирам по отлични пътища, предпочетох да купя Kodiaq RS.
Считам, че е доста по-универсален от гледна точка на възможността да се справя с малко по-висок сняг на пътя, а зима в Европа си има. И то каква, понякога... За мен лично, изключително лошите пътни условия в България допълнително накланят везните към Kodiaq. Аз имам сериозен опит в тестването на автомобили, както и с ремонти, наложили се от пропадане в по-дълбоки дупки, от минаване през големи неравности и т.н. А тези "особености на пътната ситуация" не са (за голямо съжаление) рядкост у нас. И, както ти сам споменаваш, видимостта от по-високата позиция на седене може да е доста ценна, от гледна точка на сигурността.
Относно стабилността и пътното поведение мога да те уверя, че няма да си разочарован. Kodiaq-ът ме изненада силно, още от първия километър. Настройката на твърдостта на DCC е наистина в голям диапазон - от доста меко (колата се поклаща, като кораб) до доста твърдо (страхотна стабилност, но некомфортно).
На поведението при най-твърдата настройка, могат да завидят доста леки автомобили.. (остър завой може да се вземе с над 100км/ч и колата остава стабилна).
Сигурен съм, че Superb също е отличен избор и много колеги ще имат различно от моето мнение, но с тази дълга база и голяма обща дължина не е най-удачния избор за Българските условия, поне за мен.
Май попрекалих с писанията, но исках да дам обективно мнение... Извинявам се, ако съм отегчителен, но се надявам се съм бил полезен.
Успех в избора!
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
Струва ли си vRS
Сигурно е споделяно из другите теми, но аз бях скептичен и останах изненадан от резултатите.
Със 78 км/ч успешен Лос Тест е доста добре за такава висока кола!

Дори излиза, че Октавията се пързаля повече!
-
mazut
Струва ли си vRS
Чак пък изключително лоши пътни условия.. ти сигурно само по главната улица на Виена караш...Ама няма да станат и по-добри пътищата. Искат да дигат гражданската ние не щем. Искат да вдигат тол таксите ние нещем. Не искат да вдигат данъците но ние предварително казваме че не щем. МИ няма как да са по хубави пътищата, но пък и чак толкова да са лоши та това да е предимство за Кодиака ми не е е. Пътищата макар и не чак толкова хубави не са проблем за всеки един автомобил. Виж за газене на бордюри и паркиране в градинките Кодиака е в силата си. За стабилността и другите неща без коментар.Humblefan написа: 22.06.2026, 13:36:59 Здравей, колега!
Успех в избора!
Автора най-добре да се води по мението на Цецо75. Това е най-обективното мнение в темата.
- meneldor
- Гараж: Tesla Y 2025 Premium - Dual Motor, Long Range
Honda Pilot Touring AWD 2017
Струва ли си vRS
Никакво окачване не може да компенсира формата и аеродинамика на еър фрайър ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- ostavime
- Гараж: Deville
Струва ли си vRS
Разликата е 5К Евро. Да, не е лош Тигуана. Предполагам тези 5К са просто за това, че е VW.Karykoff написа: 22.06.2026, 09:11:50 Като искаш да е рошава гарга то защо да не е съвсем такава само срещу 6 хил. лв повече спрямо Коди?
https://stock.volkswagen.bg/search/car/ ... 0214965-BG
Изглежда ми по-красив от Кодиака и с дизайн, носещ повече на времето. Вероятно като при всички други модели шкода-vw ще има лека разлика в окачването?
Какво значи това? Какви са тези джанти 8.5?
-------------------------------------------------------------------
Иначе, гледам, че в ценовата листа има два варианта на Спортлайн. Единият е 94К, другият 87К.
RS-а е малко по-скъп, факт, но както беше споменато, предлага някои нещица в повече.
Мани го, него не го чета изобщо!mazut написа: 22.06.2026, 16:11:57 Автора най-добре да се води по мението на Цецо75. Това е най-обективното мнение в темата.
- Karykoff
- Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка
Струва ли си vRS
Прав си, в ценовата листа цената е без пълната отстъпка. 10 хил. лв отгоре е VW-то, но в случая със сигурност разликата не е заради заплатата на Ханс или емблемата VW. Един няколко часов тест драйв на двете коли ще те убеди. Отстрани като гледаме е лесно да кажем как чуждите пари да се изхарчат - "щом се гледа такъв ценови диапазон, то какво са 5 k евро отгоре. Където са 3 хил евро там са и 5 хил евро".ostavime написа: 22.06.2026, 16:22:51 Разликата е 5К Евро. Да, не е лош Тигуана. Предполагам тези 5К са просто за това, че е VW
За джантите - виж как седи Кодиака отзад и след това Тигана. Ще видиш разликата, но на Кодиака сякаш са му сложили грешния размер джанта и седи навътре в калника.