Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
nrayanov написа: 26.07.2018, 19:00:37@Шкодичка, кажи как е колата няколко месеца по-късно Аз съм се засилил към нова де, но все пак.
Няколкото месеца по-късно станаха почти година и над 13 000 км. А не знам какъв ти е въпроса конкретно, предвид, че моята и твоята кола няма да имат нищо общо. Най-обобщено казано, аз съм доволна от избора, обичам си колата много, никакви грижи не ми създава, поне до момента. Практичен избор за "семейство". Харчи около 5/100 извънградско и 7-8 градско. 4 х 4 е моята, не знам, дали си прочел. Първата Шкода ми е на мен, гледам си я както си гледам детето. Т.е. обичам да влагам в нея, стига да мога. То всеки си обича колата, де
"Хората са злобни в степента, в която са нещастни."
Оctavia 3 превъзхожда предходния модел в абсолютно всеки аспект.
Вътрешен обем,комфорт,обезшуменост,директна връзка от волана,окачване и динамика.
Много по -красива и съвременна кола е .
Здравейте, мисля да заменя старата Октавия с по-нова. Загледал съм се в скаут около 2007ма. 2.0 ТДИ, 140к.с. Има няколко обяви в мобиле.бг и карс.бг. Някой от вас дали е правил оглед на въпросните автомобили? Идеята ми е, че живея в Бургас, а две от колите се намират във Враца, една в Перник, една в Пловдив, а времето ми е кът. Не изключвам и вариант за Октавия 4х4, но визията на скаута е страхотна,а и ми се иска да е една идея по-висока колата. Благодаря предварително и се извинявам, че пиша в тази тема
DimoDimov7, Да не те разочаровам ,но по-скоро си в бюджетната рамка на 02 4х4 ,отколкото Скаут.Има ги и в рамките ,но всички са без номера и в автокъщи най-малкото.И оттам насетне имаш едни суми тепърва да наливаш.Иначе има един зелен в Бургас и поне колегата ,като го купи от Италия навремето дойде на една среща и го показа.А ако си избереш някой от тази по автокъщите с лекота ще достигнеш ,исканата от него сума.Всъщност ако има читава 4х4 ,не ти трябват да плащаш отгоре за едни пластмаси ,при положение ,че просвета им не е с драстична разлика ,повярвай ми!
Не съм изключил и обикновената октавия 4х4 с 1,9тди 105 к. с. Като цяло не искам да сменям марката, защото от сегашната ми октавия съм меко казано очарован, дори смятам да я задържа като резервна сигурна кола. Идеята е, че ми трябва 4х4,малко по-високо от любимката ми
А каква е общата сума за обслужване на автомобила след покупка? Масла, филтри, всичко както си трябва. Без да включваме гуми, обслужване и подмяна на спирачна система.
DimoDimov7 написа: 07.12.2020, 21:22:41
А каква е общата сума за обслужване на автомобила след покупка?
Ами ако е Скаут ,имаш само около 500лв.за консумативи по обслужването на двойното задвижване.Не се знае друго ,какво ще излезе.Ангренажен комплект с маслата и филтрите по двигателя ,заедно с труда сложи го грубо ,ама много грубо едни 800 лв.Съединителят и маховика не ги знаеш в какво състояние ще са също.Сложи и там едни 1000-1200 лв.ЕГР-и, дюзи ,разпр.валове ,ДПФ в зависимост от състоянието им и като сложиш разните му застраховки ,екотакси ,номера и куп други формалности ти става едни 3-4к лв.,докато я вкараш в движение ,така че да си сигурен на пътя.Та затова споменах по-горе ,че ако е Скаут ще се вмести в бюджета ти само до момента в който излезе от автокъщата и я платиш. Според мен ,може и да погледнеш зеления в Бургас.Иначе ако намериш наистина хубава 4х4 е по-добре там да инвестираш.А за 01 те разбирам много добре ,защо си я харесваш
stefan L, Маслата му по цялата карантия вкл.скоростите ,филтър в Халдекса и тн.Макар ,че префейсовите може и да са по-евтини с оглед на това ,че са с Халдекс 3.Не съм сигурен също ,дали там раздатката не се маже с маслото от скоростната кутия.
@DimoDimov7, тази зелената е добра също съм я виждал. Като човек който искаше кола 4х4 навремето те съветвам първо да решиш дали изобщо ти е нужно. Ако я караш по път почти няма да ти трябва, само ще мъкнеш едни железа допълнително. Реално погледнато се обезсмисля двойното предаване, ако не се ходи по чукарите. Както ти е казал колегата zar, ако бюджета ти е само за колата и до там по - добре виж нещо по - евтино. Имаш доста неща за доплащане като я вземеш. От раз ти заминават 2000лв само за обслужване на чаркалаците и гуми. Успех и дано да вземеш това, което ще те радва!
deniz8912 написа: 08.12.2020, 09:08:00
Ако я караш по път почти няма да ти трябва, само ще мъкнеш едни железа допълнително. Реално погледнато се обезсмисля двойното предаване, ако не се ходи по чукарите.
С цялото ми уважение,ама това което си написал,са пълни глупости!
Не знаех,че 4х4 е само "да ходиш по чукарите".