Новият SUV на Шкода - Kodiaq

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

vermeer написа:
bondo написа:Maлко инфо за качеството на материалите в интериора на kodiaq от първо лице ...
Ето и сравнение с CITROEN berlingo ...
Прехвалена работа е това сувче за мен..
Какъв друг кусур намерихте за такива заключения? Това, че централната конзола е мека според мен е търсен ефект, на мен ми харесва. ОК дръжката може и да скърца, голям праз, нали не ти остан в ръката и си върши работата? Сигурен съм, ме може да му се намери цяра...

Мислиш, че 70 К е много ли? Пробвай да си конфигурираш Q7, CX-9, Range, Discovery, Discovery sport или XC90 да видим дали няма да прегърнеш скърцащия Кодиак с топла прегръдка пак.

Кодиака не е прехвален, напротив повечето му остро кусури са ясни, просто е безумно изходен и затова много се говори за него.
Това сравнение не го разбрах ..
Къде ми сравняваш discoveryto или xc90 с тоя пластмасарник , където ни е джип, ни е кола ..
Това ли е еталон за качество, да не ми остане дръжката в ръцете.. Някак си много преебан бих се чувствал да се изръся с пари за суперб 4х4 , който е 10 пъти повече кола от това недоразумение и с еднаква проходимост . Лично мое мнение е това , недопустимо е да взимаш автомобил от шоурума с подобни звуци.
Карока беше в пъти по-добре от кодияка.. и него го почуквах , леко му натиснах дръжката на вратата, нито скърцаше , нито тропаше.
Парите за които ще си конфигурирам джиповете , които изброи ти са оправдани с качеството в интериора и не само .
Дискавърито е джип на който тоя кодияк не може да му стъпи на малкия пръст..
Другите кусури които намерихме са ужасните седалки с мрежи на амбишъна които вече целите бяха станали на петна.. Да, вложени са доста меки материали спор няма, но сглобката ,като не е добра се обезсмислят" софт "на допир пластмаски..
Всички караме skodi , ама да кажа на черното бяло , ами няма как да стане !
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

На мен Карока не ми хареса. Кодияка много бих го предпочел пред Суперб.С сув стоиш високо, вози комфортно, не се притесняваш от дупки, сигуно много повече е при инцидент. Много по защитен си.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Mean

Škoda Фен

Гараж: Seat Leon 1.8 TSI 2018 Eclipse Orange
KTM 690 SMC R 2015

Мнение от Mean »

За семеен СУВ е перфектен Кодиака. Интересно ми е, обаче защо 2-литроявото ТСИ е почти колкото дизела като цена. В Атеката e дори по-скъп. Специално в този случай, ако избирам, май бих предпочел "саждата".
Skoda Octavia II 2.0 TDI-CR 140 2012 ex.
Toyota Auris 2.0 D4-D 126 2009 ex.
Seat Leon FR1.8 TSI 2018 current
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Няма лошо, може би е до навик, аз в SUV не се чуствам комфортно. Не че е зле, но предпочитам да съм по-близо до земята в градски условия.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Това [smilie=pardon.gif] за градски условия и по-близко до земята не го разбирам!
Изображение
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Мнение от Pijomir »

Лично предпочитание - не ме кефи в градска среда да карам висока кола.
rbdt512

Шкода Новак

Мнение от rbdt512 »

Чета форума от известно време, но сега реших да се регистрирам. От известно време се балтая в избора на 7-местен СУВ, та тука да дам едно мнение.

@bondo

Изказваш типично мнение за човек, за когото все още егото е по-важно от семейното благополучие. Бил съм там, знам за какво става въпрос. Това, което като че ли ти убягва е таргетната група клиенти за Кодиак. Естествено, че това са смействата с 2-4 деца, т.e. трябва ти автомобил за ежедневните нужди, където едва ли 0.1% от пробега ще е на неравен терен. 4х4 ти е нужен не за офроуд изпълнения, а да се справиш с 99% от злободневните проблеми през зимата и хлъзгав терен където едноосното задвижване изпитва трудности - т.е. да закараш фамилията където трябва без особенни трудности и колкото може - сигурно.

Аз лично имам нужда от работен кон, 7-местен, 4х4, практичен и мултифункционален и колкото е възможно ефективен по отношение на горивото, без да крайно важно. Мисля това са доста стандартни изисквания според зададените цели. Аз държа и на бензина, според мен дизела няма да го бъде.

От долния ценови клас Кодиака няма абсолютно никаква конкуренция. Премиумите... досега в семейството се караше само Ауди. Съвсем спокойно мога да заявя, че през последните 10 г. Ауди толкова ДРАСТИЧНО са снижили качеството си, че направо оставам безмълвен (лично изпитано), при Мерцедес е същото. Нямам наблюдения върху БМВ, но също подочувам подобни неща. Ще изчакаме малко и за Волво да ги видим след продажбвата им на китайците... Ако не можеш да си позволиш да си купуваш нов премиум на 3-4 години, не се и захващай с тях. С две думи - нов премиум е много ОК, за кратко, после са пълна трагедия както и всички други марки на пазара.

7-местен СУВ за ежедневни цели със сигурност няма да гази в екваториални джунгли за да ми дреме колко е джип, няма и да комуникирам с Марс за да се възползвам от неземните технологии на Q7.

Кодиака е ценен именно защото е странна птица в класа си, комбинира много позитивни характеристики: 7 места, лек е, малкия бензинов 2.0 TSI се справя чудесно, 4х4 като за обикновените нужди, Eur0NCAP 5*. Пасва ИДЕАЛНО на таргетираната група клиенти.

Някоко месеца се колебах Кодиак - Q7. Е, не успях да оправдая разликата в цената с разликата в качеството.
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Мнение от bondo »

Здравей и добре дошъл.
Ще отговоря с няколко изречения на поста ти.
Сравнението с премиум автомобилите е без да се обиждаш (меко казано,глуповато и много грешно).
Защо? - Защото в семейството караме два представителя на премиум марките които изброи.
И двата ги караме от чисто нови.
Единият е производство 2008 , Mercedes Ml на повече от 300 хил км,другият е Audi A7 производство 2012 година и на 200 хил км
Двете коли са неразличими от нови,нито тропат,нито лопат,моторите са им,като излезнали от завода.
Коли с прекрасна сглобка и качествени материали.
Да сравняваш Кодияк с Q7 ... тук оставам безмълвен,не знам какво да отговоря.
Гледам,пишеш,че си се колебал между флагман суфа на ауди и кодияк и качеството на материалите не оправдавало двойно по-високата цена на q7.
За пръв път виждам отделен бюджет за нов автомобил който да варира между 60-160 хил лв. [smilie=sarcastic.gif]
Колкото до 4х4 на кодияка,ще ти кажа,защо не бих взел този пластмасарник.
1. Много грозен,чичовска визия,не ме кефи(лично мое мнение)
2. Чисто нов и вече скърца(впрочем в клиба имаше тема за нов кодияк ,как е възможно да трака и да тропа толкова ужасно на 2000 км(може и по-малко да са били)
Не знам,колко трябва да не ми пука да дам маса кинти за кола в която трябва да увеличавам музиката всеки път в който минавам през павирана улица.
3. Аз не съм егоист,рано,или късно ще дойде момента в който ще се появи нов член на семейството.
Октавията върши прекрасна работа за семейна кола с огромен багажник.
Ако искам да се кача на автомобил на парите на кодияк с 4х4,която изглежда,прекрасно,много по-качествено изработена ,10х по-стабилна,върви повече от кодияка с всеки мотор който мога да избера,ще си купя суперб.
Единствените плюсове на кодияка според мен са 7те места(които реално никога не бих използвал,защото не ща да си мъча окачването на колата) и клиренса който позволява да го катериш по бордюри.
Реално пуснах клиповете на е.авка,въпреки,че бях меко казано възмутен от “премиум суфа”
Ама в повечето форуми,като оплуеш модел от марката и всички скачат,като петли,без реални доводи в писанията им!
Поздрави и успех в избора на нов автомобил,да ти служи дълги години . :)
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Мнение от bondo »

superb.png
kodiqk.png
[smilie=sarcastic.gif] No comment , карайте си ги и потраквайте весело с дръжките ! ;)
Не мога да се справя със зуумването на снимките , но накратко :
SUPERB бензин, TSI / 206 kW / 280 к.c., 6DSG, 4x4, EU6- 64008 лв. (combi),62000 лв. (liftback sedan) ЕDIOTON 25

KODIAQ бензин, TSI / 132 kW / 180 к.с., 7DSG, 4x4- 74420лв. - SCAUT, 70130лв.- STYLE
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Абе, за всеки влак си има пътници.
Няма нужда от задълбочени спорове.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Мнение от Pijomir »

Дам, така е. А за 35к се взима фабия комби оборудване монте карло с почти всички екстри... :)

Всеки е с приоритетите, възможностите и вкусовете си. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

Както каза Сами, за всеки влак си има пътници!
Много хора биха си взели Октавия за семеен автомобил, но и много биха си качили семейството малко на по-високо , най-малкото от безопасност.
Винаги ще има хора които биха си карали Q7-та сами , щото могат. Според мен това е безмислено, но други не мислят така.
Кодиака ще има развитие, няма как да е перфектен от първата модификация, а пласмасата е на всякъде във всички марки!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Понеже съм го мислил и проучвал ... не знам защо е останало убеждението,че crossover/SUV е по-надеждно решение.
Дайте си вашите мнения, че ми е интересно да дискутираме...
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

То това е една широка тема, според мен това е вярно само за градския трафик, до 80-90км/ч. SUV поема ударите от коли в долната си час, къде се предлопага, че е "по-стегнат". Примерно за Йети мога да кажа , че шасито е адски усилено и стегнато, което пък му влияе на теглото. Но не се чувствам комфортно при високи скорости и не мисля, че там имат някакво предимство.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

nzlatev, личи си, че си инженер ... тъкмо мислех да тръгне спор, но ти отговори при кои да и кои не ;)

Да, темата е обширна има доста аспекти. Съгласен.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”