Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Само на горе и трябва да излезне.
-
silent
Много добра идея е това с водата , пък ако някой иска още по-добра анти корозионна защита нека се пробва да кара само с концентрат. Така няма да разрежда добавките с гадната вода и ще е супер защитен.VShop написа: 20.01.2024, 13:20:14Не е добра идея да се долива вода, по-скоро заради антикорозионната защита, дори и да не се отрази много на температурата на замръзване. Освен това при нова кола вероятно е против гаранционните условия. А и антифризът по спецификацията на VAG го има навсякъде.
100 или 200гр долята вода най много да се отразят на 1,2, градуса надолу. От -36 на -34. За тези които все пак се стрхуват че може да удари сибирски студ и загубените градуси да са фатални да успокоя замръзнал антифриз с побна концентрация не нанася поражения.
Може да се наложи доливане при нова кола заради останал въздух в системата.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
EVO 12 антифриза се продава готов за употреба. Т.е. вече разреден. Т.е. не става за компенсиране на чиста вода.
Бееееее.....
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Пепелника излиза директно нагоре. Бидейки непушач, почнах да го ползвам за стотинки вече 
Иначе, след като карах вчера 40-50км градско в този сняг и колата от чисто нова, стана просто нова, взех да се замислям за автомивки, препарати, кърпи и подобни. Реших да се оборудвам с тази кърпа на The Rag Company, ръкавици за измиване на Work Stuff (едната за джанти) и кърпа за стъклата. Почетох малко и в тази тема, понеже се чудя да слагам ли вакса или детайлинг спрейове, какви, колко често и тн.
Какво бихте препоръчали (макар това да си доста широк въпрос)? Фордалана не съм я глезил никак, за Шкодилака мисля един или два пъти в годината твърда вакса, но знам ли.
Този ли е? Ако нивото падне тия дни мисля да го взема и да долея сам.
Иначе, след като карах вчера 40-50км градско в този сняг и колата от чисто нова, стана просто нова, взех да се замислям за автомивки, препарати, кърпи и подобни. Реших да се оборудвам с тази кърпа на The Rag Company, ръкавици за измиване на Work Stuff (едната за джанти) и кърпа за стъклата. Почетох малко и в тази тема, понеже се чудя да слагам ли вакса или детайлинг спрейове, какви, колко често и тн.
Какво бихте препоръчали (макар това да си доста широк въпрос)? Фордалана не съм я глезил никак, за Шкодилака мисля един или два пъти в годината твърда вакса, но знам ли.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
В ЕТ е този:
000096320JG АНТИФРИЗ 12EVO - 1L 13.81 лв.
В София е наличен навсякъде.
000096320JG АНТИФРИЗ 12EVO - 1L 13.81 лв.
В София е наличен навсякъде.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Да, вземи си го от ЕТ. От друга страна за къде си се забързал. Тя лампата не е светнала още ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
@Shake, ами гледай другата тема. Там е писано, писано. Аз там също съм писал, но първо най вероятно ще си ползвам пейнт сийлънта Seal N Shine, просто защото още е студено навън, а това лесно се нанася. Може би на пролет ще сложа твърда вакса. Повече от това вече ми се струва прекалено на мен. Аз и сега съм малко в крайност. Препарати за всичко почти, кърпи, четки за всичко имам
Буквално се доближавам до детайлинг студио за чистене ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
През уикенда и аз направих първото извънградско (София-Белчин-Боровец и наобратно) . Доволен съм от поведението на колата, харесва ми как вози, добре обезшумена е в сравнение с предното поколение, фаровете са невероятни. Не съм превишавал 3К оборота и въпреки че предишните ми 2 коли бяха с ВР6 мотори с по близо 300 коня, мога да кажа, че новата има ресурс и спокойно се изпреварва без да се затормозявам. Най сетне голям багажник... Че няколко месеца с Коната се измъчихме, имайки предвид, че сме с 3 деца и всички караме ски. Преди да дойде Шкодата се налагаше да се простим с част от багажа, а този път не можахме да запълним и половината багажник
Относно гумите, ми честно казано съм приятно изненадан от Барум. Колата стъпва добре, стабилна е, лесно се контролира и издрапах успешно по заснежената рампа излизайки от гаража и по заснежените баири в Боровец. Всичко беше на ниво, в това число и разходът, който на моменти падаше под 7 (средният за цялото пътуване не съм го гледал, но не е висок със сигурност).
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- skertin

С любезното съдействие на @JORDITO, се сдобих с форумни табели и пИдали
Освен това ми прави впечатление, че като пусна waze-a през АА, част от войс указанията заглъхват, пример: "Завийте надясно" като "завийте" се чува ясно, а "надясно" глухо и тихо, да не кажа хич... Някой друг с подобни наблюдения?
П. С. Дайте хубава мивка в района на кв. Витоша, София (не на самообслужване, че не ми е в миенето силата, разпилявам се много и ми отнема 3 часа).
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
Аз точно се чудя къде да я мия сега защото за 3 дни ходих по разни "млади" изградени квартали и я направих леш от кал и луга, иначе за моите нужди е идеално проходима само на предно
Мислех че съм закачил липа на няколко пъти, но му няма нищо. ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- MartinVT
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG
Абсолютно същия проблем имам с Карока, взех го преди две седмици, всичко е супер, но това заглъхване на Waze, точно на най-важната част от инструкцията ми къса нервите. Някой ако е успял да го реши, нека сподели. Пробвах да завъртя скролера точно докато говори и сякаш при заглъхването когато въртя скролера за увеличаване - увеличавам директно музиката, все едно мултимедията е преценила, че съобщението е свършило.skertin написа: 22.01.2024, 21:30:29
Освен това ми прави впечатление, че като пусна waze-a през АА, част от войс указанията заглъхват, пример: "Завийте надясно" като "завийте" се чува ясно, а "надясно" глухо и тихо, да не кажа хич... Някой друг с подобни наблюдения?
Иначе честито за новата придобивка, много безаварийни километри.
За Витоша можеш да пробваш Premium Car Wash, преди обръщалото на входа на Зоологическата. С жена ми сме я ползвали няколко пъти лятото, нямахме някакви забележки.
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Относно проблема с фразите на waze, отваряте приложението и правите следното:
Настройки -> Глас и звук -> Звукът да се пуска през телефона - трябва да е изключена опцията
Няколко пъти съм ползвал автомивката в ринг мол-а и съм бил доволен. Веднъж ползвах и тази в Геритидж - бяха измили колата много добре, но в последствие видях, че уплътнението на прозореца на задна дясна врата го бяха отлепили с водоструйката и го бяха замаскирали много некадърно. Това беше още в самото начало, сега може да са вдигнали качеството, но все пак ако някой я ползва да има едно на ум и да си проверява колата.
Настройки -> Глас и звук -> Звукът да се пуска през телефона - трябва да е изключена опцията
Няколко пъти съм ползвал автомивката в ринг мол-а и съм бил доволен. Веднъж ползвах и тази в Геритидж - бяха измили колата много добре, но в последствие видях, че уплътнението на прозореца на задна дясна врата го бяха отлепили с водоструйката и го бяха замаскирали много некадърно. Това беше още в самото начало, сега може да са вдигнали качеството, но все пак ако някой я ползва да има едно на ум и да си проверява колата.
- skertin
Само там миех колите и като цяло бях доволен, но точно там станаха драскотините вчера
Това през настройките на приложението на самата кола, а не през телефона, нали така?
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
През приложението на waze на телефона (пропуснал съм да уточня)skertin написа: 23.01.2024, 11:49:21 Това през настройките на приложението на самата кола, а не през телефона, нали така?