Колеги, с малко тъга споделям, че колата към края на месеца ще бъде качена на обява. Снимки има в темата, сега няма да качвам нови, защото последните 2 седмици дори нямам време да ѝ почистя пясъка от отпуската.
Основна информация:
Skoda Superb II Facelift 2.0 TDI 170 DSG
Произведена: 16.02.2015г.
Първи собственик - шефа ми от март 2015г. Придобита от мен през август 2019 на 60 000км.
В момента колата е на 123 000км.
Предстоят ѝ каско и гражданска, които най-вероятно ще бъдат направени на вноски. Винетка до май 2024.
Обслужвания
DSG: 56 000км в Еуратек и 86 000км в D-Bros.
Двигател - до 56 000км по предписание в Еуратек + Водна помпа по гаранция. След това:
- 03.2020 - 68 000км - масло Ravenol и филтри Mahle
- 07.2020 - 71 000км - ангренажен комплект Contitech
- 10.2020 - 76 600км - ОЕ предни дискове и накладки
- 10.2020 - 78 500км - масло OE VW 5W30 и филтри Mahle
- 08.2021 - 89 800км - масло OE VW 5W30 и филтри HENGST
- 10.2021 - 96 900км - подгревни свещи 4бр. Denso
- 12.2021 - 98 800км - нов акумулатор VARTA Silver AGM
- 04.2022 - 104 200км - масло MOTUL Specific 5W30 и филтри HENGST
- 01.2023 - 114 500км - смяна на термостати на двигател и кутия с оригинални - D-Bros
- 05.2023 - 117 600км - масло Ravenol и филтри Mahle
Гуми:
- Летни 225/45/17 Continental Sport Contact 6 закупени зимата на 2022г. Карани са около 10 000км през миналото лято и около 9 000км през текущото. Джанти ОЕ Seat - мисля, че имат 1-2 минимални забележки.
- Зимни 225/50/17 Michelin Alpin A6 закупени миналата зима, карани по-малко от 3 000км. Джанти ОЕ VW от Passat B8, също 1-2 минимални забележки.
Основни екстри на автомобила:
- DSG 6 степенно
- Адаптивни предни ксенонови фарове със завиване и промяна на светлинния сноп
- Ел. предни седалки с регулиране в 10-12 посоки + памет за шофьорската
- Подгрев на предни и задни седалки
- Подгрев на предно стъкло (реотани)
- Full led задни светлини
- Зимен пакет - подгряване дюзите на стъкломиячната уредба
- Електрически люк (шибедах)
- N1 сертификат - 4+1
- Двузоноов климатроник
- Парктроник - преден и заден
- Радио CD MP3 “Skoda Bolero” с интегриран CD чейнджър за 6 диска
- Фабрично затъмнени задни странични и задно стъкла
- двойно отваряне на багажник (не е екстра, но има хора, които не го знаят)
Подобрения и аксесоари:
- ремап на мотора при Дамян в Елин Пелин преди около 10 000км. по препоръка на Jordito и Smoke_1987.
- фолио Air Blue на предни стъкла още като я взех + фолио на фарове, халогени и стопове + черно фолио на предна решетка
- фолио на вътрешни махагонови лайстни с черно пиано лак
- оригинални сенници за задни прозорци от Euratec
- оригинални мрежи в багажно отделение
- 2 комплекта оригинални стелки - мокетени и гумени + стелка за тунела
- сменен мултиволан с оригинален скосен, с пера за управление на DSG
- видеорегистратор AZDOME със скрит монтаж от Jordito.
- подменени всички жълти крушки по интериора с Led такива - купе, крака, багажник, заден номер и т.н.
- Led крушки на халогени от Jordito - на моменти бият грешка, но ми харесва как светят и не съм ги махал
- оригинален Lip спойлер на 5-та врата
С няколко думи, преди години си търсехме Октавия 3, но излезе този Супърб с реална история, който беше над бюджета ми, но в крайна сметка с много желание го взех и си го гледах като кола за поне 10г. напред. Работя в сферата на авточастите и имам достъп до добри цени, така че не съм правил компромиси с нищо. В момента имам възможност да ползвам служебен автомобил и този няма смисъл да стои в гаража или да се ползва от жена ми за градска кола, защото първо, че не е удобен, второ ще се съсипе при каране само на къси разтояния. От както колата е в мен се съхранява в гараж. Използвана е основно като автомобил за извънградски пътувания, затова съм правил смени на маслото между 10 000 и 15 000км, а не под 10 000. В периода, в който я имаме ни се родиха две деца и имаше пандемия, което е частично обяснение за по-малкия пробег. Другото е, че докато жена ми е беше в майчинство съм карал нейната по-малка кола, която е непретенциозна за градски автомобил и харчи по-малко.
Текущи забележки - камъчета по преден капак и щета на задна броня, която е заведена, има възлагателно писмо и си чака ремонта, до който не стигам.
Ориентировъчна цена за продажба - 28 000лв. с всичко описано по-горе.
Ако съм пропуснал нещо, пишете, питайте, звънете.