Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Някой имал ли е проблем по павета да се чува тропане/вибрации откъм предните врати? Като от стъкло да иде явно, понеже като се спусне малко и проблемът като че изчезва. Отделно, че на шофьорската от време на време при сваляне/вдигане на стъклото се чува едно “тър-тър-тър” и като да прескача нещо по механизма. Рекламирах ги тия неща днес, не успяха за един ден да я върнат, а все си мисля, че като официален сервиз трябва да могат по-лесно и бързо да локализират и отстраняват такива проблеми… ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- ways
- Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023
... скърцане от километража, но с малко гледане в нета и тук, видях че едни малки гумички във фугите го оправят.
-
shaks
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG
Моята е на два месеца. Вратите тракат леко и километража. По-лошо то е, че от предното окачване се чува едно металическо почукване. Планирам посещение за последното, а останалите ще изчакам малко да се поразтропат повече и ще я карам да я правят наведнъж.
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Явно в Шкода са последователни в скърцащите пластмаси и тракащи детайли!
Имам Камик, който е със скърцащи дръжки на предните врати от двн 1. В последствие взе да се пообажда и пластмасата около таблото, предимно в топло време!
Карах служебно Пежо 208 и за 6 години нищо подобно с пластмасите? Сега съм с Опел Кросланд, също без каквито и да е паразитни шумове за 5000км!
Толкова малко е необходимо, за да са удовлетворени напълно клиентите, че си мисля, че Шкода го правят нарочно!
Имам Камик, който е със скърцащи дръжки на предните врати от двн 1. В последствие взе да се пообажда и пластмасата около таблото, предимно в топло време!
Карах служебно Пежо 208 и за 6 години нищо подобно с пластмасите? Сега съм с Опел Кросланд, също без каквито и да е паразитни шумове за 5000км!
Толкова малко е необходимо, за да са удовлетворени напълно клиентите, че си мисля, че Шкода го правят нарочно!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
То ако е за въпрос старото ми Ауди на 24 години нямаше интериорни шумове, сега ясно Шкода не гонят такова качество, но все пак не ми се струва Ок нова кола и все пак не за малко пари да се разскърцва така. Скърцането на дръжката за хващане отвътре и при мен скърцаше и го оправиха това с някакво масло. Окачването не трябва да тропа, освен ако не се приземяваш твърдо след полет от полегнал полицай примерно, та задължително да го видят това да не стане по-зле нещо.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Днес бях в ЕТ Пловдив за смяна на масло. Имаше изложена Скала Монте Карло фейслифт. Вътре пластмасите при натиск скърцаха по същия начин като на моята
.
Скърца от тук :
Скърца от тук :
- ways
- Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023
Това явно е характерно за този тип километраж, защото при мен започна да скърца буквално още под 1000 км (Kaimq). За щастие, сравнително лесно с гумички се фиксира и спира.
-
rtenchev
- Гараж: Kamiq Monte Carlo 110hp,
Superb Combi L&K 280hp
Здравейте!
Мога ли да попитам дали има колеги с Камик с проблем по тапицерията на шофьорската седалка? Или която и да било друга седалка разбира се.
Става въпрос за автомобил регистриран Април 2023 (14 500 км), ниво на оборудване Монте Карло - проблемната област фактически е под бедрата.
Там тапицерията е започнала доста да се износва и съотвено да побелява/избледнява (цвета там е черен принципно).
Автомобила се шофира само и единствено на къси разстояния в града от мен и жената.
Дали има някой с подобен проблем и дали това би минало по гаранция ... ?
Поздрави,
Росен
Мога ли да попитам дали има колеги с Камик с проблем по тапицерията на шофьорската седалка? Или която и да било друга седалка разбира се.
Става въпрос за автомобил регистриран Април 2023 (14 500 км), ниво на оборудване Монте Карло - проблемната област фактически е под бедрата.
Там тапицерията е започнала доста да се износва и съотвено да побелява/избледнява (цвета там е черен принципно).
Автомобила се шофира само и единствено на къси разстояния в града от мен и жената.
Дали има някой с подобен проблем и дали това би минало по гаранция ... ?
Поздрави,
Росен
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Най добре да качиш няколко снимки.rtenchev написа: 09.12.2024, 12:13:51 Дали има някой с подобен проблем и дали това би минало по гаранция
-
rtenchev
Superb Combi L&K 280hp
Здравейте!
Прилагам две снимки както xektop посъветва за да се добие по-добра представа.
Снимките може да не са от най-доброто качество, но се вижда как самия плат е започнал да избелява/може би изтънява и са се образулави петна.
Останалите седалки не са мръднали за този период на експлоатация, но явно има защо ... на задните има 2 детски столчета с подложки, а на пасажерската да е сядано не повече от 10 пъти.

Прилагам две снимки както xektop посъветва за да се добие по-добра представа.
Снимките може да не са от най-доброто качество, но се вижда как самия плат е започнал да избелява/може би изтънява и са се образулави петна.
Останалите седалки не са мръднали за този период на експлоатация, но явно има защо ... на задните има 2 детски столчета с подложки, а на пасажерската да е сядано не повече от 10 пъти.

- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Пробвал ли си да изпререш седалката. На мен ми прилича на замърсено. Да не се е получило след някое море от солената вода, слънцезащитни кремове ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
maiden
Точно прилича на сол от пот или солена морска вода или крем ![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
-
rtenchev
Superb Combi L&K 280hp
Благодаря за съвета!Драгомир написа: 10.12.2024, 13:28:52 Пробвал ли си да изпререш седалката. На мен ми прилича на замърсено. Да не се е получило след някое море от солената вода, слънцезащитни кремове![]()
Ще хвана да пробвам да я изпера верно ... тази кола не е излиза никога извън София, но четейки коментара ме подсети за слънцезащитен крем ... жената ...
Благодаря отново!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Това е от бедрата на жената,дето се мацотят.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
Що не давам на жената да ми кара колата.
Сега направи минижупите на лентички
Преди да започнеш с търкането иди в някое химиеско чистене, обясни проблема и питай за препарат. Има вариант да го запечаташ третирайки го с неправилен препарат.