Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Очевидно качеството на горивото е в най-пряка връзка с образуването на сажди и задръстването на ДПФа, не толкова съдържанието на сяра.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Няма лампа за регенерация.
Най много се задръства филтъра при ускорение и каране с пълна газ.Също и при каране с много ниски обороти съобразно скоростта и натоварването.
Тигуана от нова година има 15 000 км.До сега само веднъж или 2 пъти съм го засичал да прави регенерация.Всеки ден градско.Не е светвала лампата за дпф никога.
Чакам го само да светне и да го махна и да го ремапна с другото турбо дето съм му приготвил.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

интересно инфо за оборотите, ще го имам впредвид.

За старт/стоп май сме на едно мнение - зависи колко дълго се виси на светофар....

Да кофти е, че няма лампа, освен по пуснатите вентилатори и вдигнатитв обороти на празен ход (горе долу с колко ги качва - малко,много?), има ли друг признак?

@сами & odo - какво гориво зареждаш?
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

fallenfbsd написа:освен по пуснатите вентилатори и вдигнатитв обороти на празен ход (горе долу с колко ги качва - малко,много?)
Предишната ми дизелова кола заковаваше оборотите на 1000 при регенерация - това при престой на място. С други думи, скокът в оборотите не е шокиращ, но пък е достатъчно голям, за да не остане незабелязан. Като цяло, човек, който обръща внимание какво прави колата му, няма как да не се усети, че е влязла в регенерация на DPF.

Според мен Start/Stop е смърт не само за дизелов ами за всякакъв автомобил, особено пък в София с това брутално на моменти "спри-тръгни", което караме тук. Изключително глупава "екстра", която е внедрена, само и само да се влезе в определени еко-стандарти. Първото нещо, което правя като запаля колата, е да изключа тая малоумна система. Кой каквото ще да казва, абсурд е да е ОК за автомобила в рамките на едно задръстване да направи 50-ина старта - нещо, което обикновено се случва за месец.

За горивото - зареждах дизеловата RS-ка само с MaxxMotion Diesel на OMV и бях много доволен. Доста приятели покрай мен пък не спират да хвалят дизела на Rompetrol.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

PRO написа:А, това Еко Рейсинг 100, маркетингов трик ли е или е нова формула наистина?
Не намирам нищо на техния сайт.
За "Старт/Стоп" системата писах преди доста време в "другия" форум,че за мен тази система скапва двигател,стартер,алтернатор и акумулатор."Меринджеите" с нови автомобили и нулева техническа култура ме оплюха,че им завиждам за придобивките.Единствено Joro 120 L ме подкрепи.
Представете си следната ситуация:
Стартираш от Бизнес парка в Младост,посоката е Центъра,по Цариградско.
Докато се качиш на Цариградското,автомобила Ви ще има най-малко 20 цикъла Старт/Стоп.Студен старт,фарове,вентилация на купето,и най-малкия проблем ще е заминал акумулатор.
Екологията е друга бира,ето че и Сами е на ръба да изхвърли ДПФ-а.
Аз все още имам катализатор,и причината да не съм го махнал е,че все още работи,а и имам две ламбда сонди.Ако махна катализатора,"чека" ще бъде мой верен спътник.Нямам категорично инфо,как точно може да се излъжат сондите софтуерно на приемлива цена.
Щото чета за някакави суми от порядъка на 300-450лв,което за мен е безумие.
Ако някой има инфо по моя въпрос,ще се радвам да прочета мнението му.
:)
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

fallenfbsd написа:интересно инфо за оборотите, ще го имам впредвид.

За старт/стоп май сме на едно мнение - зависи колко дълго се виси на светофар....

Да кофти е, че няма лампа, освен по пуснатите вентилатори и вдигнатитв обороти на празен ход (горе долу с колко ги качва - малко,много?), има ли друг признак?

@сами & odo - какво гориво зареждаш?
Аз старт/стопа го ползвам в зависимост от трафика, но при автомата е значително по-лесно да я задържиш запалена колата.
Както Sawyer ти е казал, много лесно се усеща че филтъра са чисти, моите обороти веднъж са 900, веднъж 1000. Другото е че моментния разход се качва от 0,5л/ч до 0,8-1 л/ч.
Аз зареждам на Еко на бул. България 8 колонка [smilie=crazy.gif]
След като веднъж с Макс моушъна на ОМВ колата вдигна разхода с 1,5/100 и ми направи две регенерации не съм зареждал повече там. Чета, че хората са доволни от някакви малки вериги, но все още не мога да се престраша да заредя от тях.
Също ползвам и добавки за собствено успокоение.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Според мен има доста сериозно значение и от точно коя бензиностанция се зарежда, защото OMV, Shell и прочее са просто "шапки" на общо взето независими един от друг обекти. Аз лично съм забелязвал разлики в представянето на колата (дизеловата, защото те са доста по-чувствителни) при зареждане от различни OMV бензиностанции.

A Старт/Стоп ако Сами (щото само на него бих си доверил колата) ми беше наблизо, да съм го помолил да го убие вече. :) Жестока глупост е тая система, а още по-голямата тъпотия е, че не дават право на собственика да избере дали да бъде включена, или изключена по default.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Как ще махам дпф-а като работи.
Това беше шега,която не си разбрал.
По принцип дпф-а е вечно нещо.
ТОЙ СЕ ЗАДРЪСТВА САМО ПОРАДИ НЯКАКВА ПРИЧИНА ПРОИЗЛИЗАЩА ОТ ДРУГИ АГРЕГАТИ ПО МОТОРА. ДПФ-а сам по себе си не се поврежда и не е проблема в него че се задръства.
Задръства се от.
Не добра работа на дюзите ОСНОВНО.
От не работещи коректно някоя вихрова или дросел клапи,некоректно управление/забавено и мудно реагиране на турбината -соленоизен слапан,актуатор на т.или ел мотор..Дебитомер работещ не коректно.Не линейна работа на някой датчик според температура.
Всички горе изброени неща може да работят в рамките на толеранса и да не ги отчита като грешка компа,но си бачкат прецакващо.
Ако един мотор е в кондиция,НЯМА КАК ДА ЗАДРЪСТВА дпф-а!!!!!!

Старт стопа е голяма простотия наистина.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

@ sawyer, odo - в София имам наоколо Ромпетрол в Дружба. Там ок ли е дизела? ОМВ имам на Г.М. Димитров, но само лоша слава се носи оттам.. Този на Сахаров ползвали ли сте го?

@ bega4kata - да разбирам ли, че в оборотите, където е активна турбината е по-добре да се кара за ДПФ-а? При моята е 1750-3000 оборота примерно. Другото е - ако можеш да обясниш по-подробно какви частици отлага? Не мога да си обясня, поради липсата на инфо, кои са частиците и как така се изгарят при температурата - не остава ли пак нещо като отлагания?
БТВ нали ДПФ-а се намира зад двигателя и е обвит в метална риза (мисля, че е за запазване на температурата). Има ли скрито меню да се гледа датчика колко е пълен или има само за дадено ниво - примерно 75-80% тригер?

поздрави!
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Бензоностанциите са проба-грешка накрая ще си намериш твоята.
Аватар
iavkata

Шкода Новак

Гараж: 2010 Fabia 2 FL, 1.6 TDI-CR (CAYB)

Мнение от iavkata »

fallenfbsd написа:@ sawyer, odo - в София имам наоколо Ромпетрол в Дружба. Там ок ли е дизела? ОМВ имам на Г.М. Димитров, но само лоша слава се носи оттам.. Този на Сахаров ползвали ли сте го?
Аз откакто на ОМВ точно на Г.М.Димитров ми заредиха А95 в резервоара на дизеловата ми Фабия, спрях да използвам услугите на цялата верига изобщо [smilie=ireful1.gif] Така че още едно лошо мнение специално за тази бензиностанция.

А на Сахаров няма не само ОМВ, но и каквото и да било друга бензиностанция. Да не визираш ОМВ на Малинов до Мото-Пфое?
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Малинов...мерси
Аватар
yoyof1

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 2 1.9TDI '05 BJB

Мнение от yoyof1 »

Да попитам.
Да с те чули за нянкави проблеми, пречинени от горивата в Марешки? Аз на последък спрях да зареждам от там....
Аватар
Nikolaycenov

Škoda Фен

Гараж: '18 Skoda Superb SportLine 2.0 TDI, DSG7, 150кс
Обратна връзка:

Мнение от Nikolaycenov »

За DPF има едно много готино обяснение на VW
https://www.google.bg/url?sa=t&source=w ... lHq6cDjgrw
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Изглежда полезен документ,ще го прочета.

Иначе заредих и два резервоара на Шел Нитро+ - усещанието ми е,че има повече вибрации, не се е регенрирала (но все на дълъг път,може би са минали другите видове регенерация)

Т.е. с Шела имах комбинирано магистрали с по-бавни пътища, докато с МаксМоушъна бяха само магистрали и логично след тях тръгваше да се чисти.

Абе парадокс е тоя филтър май най му е хубаво на първокласни немагистрални където има и бавни отсечки и натоварване. Засега съм го оставил да се оправя, живота е кратък да му треперя [smilie=beee.gif]

Истината е че знаех,че ще ме дразни още преди да я купя,но не ми се чакаше. Иначе пък всичко друго с тоя двигател ми харесва - тяга,мощ,усещане,разход (3.9-4.2 на извънградско с ряз и без ряз).

Мисля да тествам няколко резервоара Еко авио. Чух за тях лоши отзвуци за тази на Шипченски,ще сондирам за други места.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”