Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
sh0g0_

Шкода Новак

Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI

Мнение от sh0g0_ »

Здравейте,

Писах малко по-нагоре, но реших да попитам директно.
В опциите съм поръчал и акустични стъкла. Дилъра ми обясняваше как това не били двойни стъкла. Тук чета, че всъщност са двойни.
Като отида да си взимам колата за двойно стъкло ли трябва да гледам или не ?

Благодаря предварително!
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

gbuyukliev написа: 06.02.2024, 15:06:43магистрала
От любопитство включвам чат пат на магистрала температурата на маслото на таблото. Учудих се колко бързо се променя при каране с постоянна скорост с по градус два три при леки изкачвания, редувани със спускания.
sh0g0_ написа: 06.02.2024, 16:02:20акустични
Само на клип съм ги виждал, но изглежда като слепен чист дуплекс.
Изображение
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

@sh0g0_, така изглеждат акустичните, едва ли ще ги сбъркаш:
Изображение
Иначе това с двойните стъкла може да е неразбиране изцяло кое какво е. Може и дилъра да е виждал и двете и да не му изглежда като двойно стъкло това особено ако е същата дебелина като единичното. Като технология май се правят от две слепени стъкла (може би по тънки), но има и друг материал между тях, абсорбиращ по-добре звуковите вълни.
Изображение
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

Колегата Stoyanov мисля е изцяло прав. Ето и снимка от мен:
Изображение
naster написа: 06.02.2024, 16:05:25 Учудих се колко бързо се променя при каране с постоянна скорост с по градус два три при леки изкачвания, редувани със спускания.
Да, доста интересно ми беше и на мен да я наблюдавам как пада при постоянна скорост и как се вдига като и дам малко повече зор. Стигна до 102-3 на моменти и около 90 почти постоянно.

П.П. Иначе, как е възможно да мога да отворя багажника от колата, но не и да го затворя (без виртуален педал съм)? Тея луди ли са :D Ако съм извън колата мога с ключа, но не и ако съм вътре в колата.
Аватар
dotamaster

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018

Мнение от dotamaster »

Според мен не можеш от колата с цел безопасност - не, че нямаш огледала, но все пак може да не видиш, че някой бърка вътре от шофьорската седалка.
За мен странно е нещо друго - стандартна ситуация: караш, после спираш, гасиш, излизаш от вратата и отваряш багажника, за да си вземеш багажа. Има ли как да затвориш багажника и да заключиш колата, без да натискаш копче на дистанционното или да ходиш до вратата за KESSY сензора? Копчето на багажника май само затваря, без да заключва, ако колата е била отключена при отваряне на багажника. [smilie=search.gif]
[Everybody lies]
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

dotamaster написа: 06.02.2024, 17:52:59 За мен странно е нещо друго - стандартна ситуация: караш, после спираш, гасиш, излизаш от вратата и отваряш багажника, за да си вземеш багажа. Има ли как да затвориш багажника и да заключиш колата, без да натискаш копче на дистанционното или да ходиш до вратата за KESSY сензора? Копчето на багажника май само затваря, без да заключва, ако колата е била отключена при отваряне на багажника.
След като спреш и излезеш от купето го заключваш безключово. После си отваряш багажника и си взимаш багажа. След затваряна на капака на багажника той си е заключен без да ходиш до дръжката на вратата. :)
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

Shake написа: 06.02.2024, 17:04:19 как е възможно да мога да отворя багажник
Отвътре се присягам към задната седалка с ключа в ръка и така затваря. Така съм му хванал цаката само. Аз също заключвам Кесито и тогава отварям багажника.
Изображение
Аватар
sh0g0_

Шкода Новак

Мнение от sh0g0_ »

Благодаря на @Stoyanov, и @Shake, за снимките. И аз предполагах, че за нещо такова трябва да гледам, но вече съм сигурен.
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Мнение от skertin »

Какви са ви впечатленията от безжичното Андроид Ауто? Първата седмица след като взех колата, нямаше никакви проблеми, работеше безотказно, напоследък започна с мизериите, много често започна да се дискънектва, после автоматично се рекънектва. Някой път не иска да се рекънектне, дори и ръчно да избера АА като метод за свързване.... Общо взето лагава раОта
Последно промяна от skertin на 07.02.2024, 08:04:25, променено общо 1 път.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

2 години си работи без проблем. Но аз го ползвам само за Waze и Гугъл.
Бееееее.....
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Мнение от skertin »

То и аз, основно waze... Имам някакви съмнения дали не се дължи на ъпдейта на тела (Galaxy S23+) до последната версия на Андроид, който направих наскоро..
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Tpet

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI

Мнение от Tpet »

skertin написа: 07.02.2024, 07:48:39 Какви са ви впечатленията от безжичното Андроид Ауто? Първата седмица след като взех колата, нямаше никакви проблеми, работеше безотказно, напоследък започна с мизериите, много често започна да се дискънектва, после автоматично се рекънектва. Някой път не иска да се рекънектне, дори и ръчно да избера АА като метод за свързване.... Общо взето лагава раОта
При мен прогресивно става по-добре, в началото беше доста често това поведение, вече се случва доста по-рядко. Аз подозирам, че точно със Самсунг нещо не се разбират идеално, прави ми впечатление, че доста подобни оплаквания са точно със Самсунг. Аз съм с S23U.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

На мен пък ми прави впечатление, че масово оплакванията са от Самсунг S серията. Аз съм с Samsung A - никакъв яд. Мисля си, да не е нещо свързано със безжичното зареждане...
Бееееее.....
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

И при мен бъгва редовно. Хем и аз само с Waze и GMaps го ползвам ама все докарва някой ефект... Със S23+ съм.
Аватар
sh0g0_

Шкода Новак

Мнение от sh0g0_ »

Хора, кажете как при вземане на кола мога да проверя "прогресивното управление", което съм си добавил ?
За rest assistant-a предполагам, че ще го има в менюто да се включва и изключва, но прогресивното управление при движение само ли мога да разбера дали го има и как ?

Благодаря предварително
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”