Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
igeorgiev82 написа: 24.06.2026, 19:02:42
И къде ги тея станции,които могат да предложат тая скорост,че я рекламираш?И колко са на брой в Европа?
Аз лично тая в София вчера я видях
Яко е че поддържат такива скорости, ама на мен лично това не би ми било критерии. Всички станаха достатъчно добри вече
stefan L, Какво значение има с какво я сравнява. Колко коня била.
Ами сравни я с моя дизел 400 коня. Пак над 1000 км рейндж дизел има и ще спра където ми е кеф, не където имало тесла чардж и т.н.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Те теслите навсякъде могат да зареждат
А по логиката електричките и ти няма да спреш където ти е кеф ми където има бензиностанция.
А това с 1000км рейндж вече си е небивалица направо.
Sirius написа: 24.06.2026, 18:59:02
Чудех се обаче какво точно имаш предвид под това, че с Теслата е по-лесно по този маршрут спрямо ДВГ (особено дизел)? Питам от интерес, не за спора.
При мен поне като пътешествам надалеч аз водя колата. Тоест търся къде да зареждам. При мрежата от СЧ е обратно - давам крайна цел и колата ме води къде да зареждам и колко да седя. Рутирането е много добро и точно. На колкото процента каже, че ще стигна, на толкова стигам(+-2% ако реша да настъпвам яко).
Миналата година бяхме 7 човека със стария ми шлеп и малко ме натоварваше къде да спирам да зареждам, ам той и си гореше яко бензин. Най-неприятно ми беше в Италия, заради бензиностастиите без персонал, където предварително избираш колко да заредиш.
Сега не ми се налага аз да мисля, където каже спирам, не ми трябва да вадя пари или карта. Пъхам чепа, чакам 10-15м, излиза ми на екрана "зареди достатъчно до следващата спирка", махам конектора и тръгвам. Просто е много мързеливо и лесно.
Stoyanov написа: 24.06.2026, 19:09:26
Аз лично тая в София вчера я видях
Да бе,ясно,ама не трябва ли такива станции да са по магистралите,не в града,където вечер вкъщи се зарежда колата докато спиш и е без пари[smilie=pardon.gif]
Кел файда като трябва да влезеш в града да изгубиш 30мин. да стигнеш до нея.Толкова ще седиш и на 150кв. станция.
Stoyanov написа: 24.06.2026, 19:19:38
А това с 1000км рейндж вече си е небивалица направо.
Небивалица? Колата гори обикновено под 6.
Резервоара е 65 литра.
По темата. Хубаво е ако Тесла могат на всички станции да зареждат, ама пак трябва за всяка да имаш приложение.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
bega4kata написа: 24.06.2026, 19:48:01
По темата. Хубаво е ако Тесла могат на всички станции да зареждат, ама пак трябва за всяка да имаш приложение.
Имаше нещо, че Тесла сключиха явно договори с някои станции и можеш през тесла аппа да зареждаш и на други, но си взимаха и за тях процент.
Ето сега пробвах произволна, която не е тесла:
Разбрах, благодаря за отговора на менелдор.
16.5 киловата разход с каква скорост по магистралата е това? Звучи впечатляващо.
А относно 1000 км рейндж си е абсолютна реалност за дизел, дори с 20 годишен 2.0 TDI. Това е реален и дългогодишен опит и не е частен случай. Но темата е за друго и няма смисъл да задълбаваме.
Sirius написа: 24.06.2026, 20:28:23
А относно 1000 км рейндж си е абсолютна реалност за дизел, дори с 20 годишен 2.0 TDI.
Казвам небивалици, защото е безсмислено много.
А това с рейнджа на мен ли го казваш. Последното ми зареждане със супърб бензин беше с пробег 1422 км. Иначе съм убеден, че мога още 200 км поне да направя при по добри условия. И какъв е смисъла?
Отиде в грешна посока дискусията. Никой не говори за каране 1000 км без спиране, точно обратното, с почивки, че и с междинни нощувки може.
Контекста беше, че при такива транс-европейски разходки през много държави тоя 4 цифрен рейндж го намирам за супер удобство. Това е смисъла за мен, Стоянов. Удобство. Небивалица го тълкувах явно грешно - като невъзможно. Разбрахме се мисля.
bega4kata написа: 24.06.2026, 20:06:38
390 конски сили е. 367+23
За пробег ставаше въпрос!
Покарай малко повече чист ток и няма да искаш да се качиш на бензин (нормален а не някое AMG или M-ка), да не говорим за дизел. Усещането да караш само на ток, да чуваш само вентилатора от климатика и да имаш мигновено цялата мощност са несравними. Аз сериозно обмислям да върна моята RAV4 и да си взема новия BZ4X Touring.